4 מתכוני שניצל שילדים יטרפו

אחד הדברים שילדים תמיד יסכימו לאכול זה שניצל. איך תגוונו את המנה וגם תציעו להם התנסות בטעמים חדשים? 4 מתכונים משודרגים וטעימים

25/08/2015
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

ניקול 4 מתכוני שניצל אוגוסט 2015

.

את הבוקר פתחנו באריזת תיקים, העמסת הילדים על האוטו ויציאת מצרים קטנה אל הבריכה. הספקנו להשתעשע במים, להזיע בגן השעשועים, לאכול קערת פירות שלמה, ואז חוזרים הביתה.  צהריים. חם בחוץ, מזגן בפנים. אומרים שאחרי הבריכה תמיד עייפים, אז אמא בהחלט עייפה. אבל אומרים גם שמים פותחים את התיאבון, אז הילדים רעבים.

מה מכינים עכשיו שיסגור את העניינים מהר ויאפשר להגיע לשלב המנוחה? משהו שהם אוהבים. שניצל עם צ׳יפס, שניצל עם אורז, שניצל עם פירה, עם קטשופ או בקיצור- לא חשוב מה, העיקר שיהיה שניצל.

ניקול 4 מתכוני שניצל אוגוסט 2015

.

מצד אחד, זה נפלא שיודעים שיש משהו שתמיד עובד בשבילם, אבל מצד שני, כמה פעמים אפשר להכין שניצל בלי להשתעמם לגמרי?!

כדי ללמד את הילדים לגוון באוכל אין שום צורך לריב על התנסויות חדשות, לפעמים אפשר פשוט להכניס אותן למאכלים המוכרים והמועדפים עליהם. קבלו 4 מתכונים לגוון את השניצל של הילדים שלכם, אבל שנייה לפני שתתחילו לעבוד צפו בטיפ איך להכין שניצל ולהשאיר את המטבח מבריק:

.

1. שניצל בטאץ׳ אירופאי

ילדים מאוד אוהבים את טעמו של רוטב ויניגרט בסלטים, הם פשוט לא אוהבים לדעת מה יש בתוכו. הנה שניצל שמבוסס על חרדל, דבש ולימון שילדים פשוט טורפים. הטריק בתערובת הביצה:

2 ביצים
כף חרדל
כף דבש
גרידת לימון מחצי לימון
מלח ופלפל לבן

טבלו את חזה העוף בקמח, נערו שאריות,
טבלו בביצה
צפו היטב בפירורי לחם
טגנו בשמן חם והגישו

 ניקול 4 מתכוני שניצל אוגוסט 2015

.

2. תעמיס לי שניצל

לא צריך להתאמץ בתיבול, כשמחליפים את פירורי הלחם בביסלי גרוס כל מה שצריך לעשות זה לטבול בביצה, להדביק אליה פירורי ביסלי בטעם המועדף ולהכניס לטיגון.

לפירורים:
חבילת ביסלי קטנה גרוסה לפירורים בבלנדר (מומלץ גריל או ברביקיו)
חצי כוס פירורי לחם זהובים.

.

ניקול 4 מתכוני שניצל אוגוסט 2015

.

3. שניצל בריאות

החיסרון העיקרי של השניצל הוא בטיגון. הן מבחינה בריאותית והן בגלל הבלגן והריח שכרוכים בו.
בגרסה הזו נפסח על הטיגון ונכין שניצל אפוי. היתרון- בריא וגם מחדש במרקם ובטעם. החיסרון- קצת חוסר בטעם ובצבע מהטיגון, אבל נפצה בתיבול תערובת פירורי הלחם.
ואם כבר בריאות, מומלץ להגיש עם ירקות.

לתערובת פירורי הלחם:

שקית פירורי לחם זהב
רבע כפית מלח
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום

לתערובת הביצה:
מעט ג׳ינג׳ר כתוש או יבש
שן שום קטנה כתושה

להניח את השניצלים לאחר הציפוי בתבנית על נייר אפיה או נייר אלומיניום
לרסס בתרסיס שמן זית
לכסות בנייר נוסף מלמעלה
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
לאפות 10 דקות על צד אחד
להפוך לצד שני, לרסס שוב בתרסיס ולאפות ל10 דקות נוספות

ניקול 4 מתכוני שניצל אוגוסט 2015

.

4. שניצל בציפוי פנקייק

יותר ממתכון כאן מדובר בטריק שיווקי. רצועות חזה עוף עטופות בציפוי טמפורה, שהוא למעשה בלילה בקערה אחת. זה גם קל ונקי יותר, וגם עובר בקלות אצל ילדים בתור שניצל עטוף בבלילת פנקייק.

לבלילה:
כוס סודה קרה
3/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס כוס קורנפלור
ביצה
כפית מלח
כפית סוכר

לערבב את כל המרכיבים בקערה
להכניס את רצועות העוף לבלילה
להעביר לסיר שמן חם
לטגן טיגון קצר עד שהרצועות צפות
להוציא ולהניח על נייר סופג




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה