קינוחים קלילים לעונה החמה

בלי גלידות שמנת, בלי המון סוכר, בלי להתפשר על הטעם ובלי לוותר על הדיאטה. קבלו שלושה קינוחים קיציים, טעימים קיציים וזולים בנקודות

23/08/2015
דיאטה ותזונה קבלו עדכונים מדיאטה ותזונה
  • RSS

הקיץ, שעתם הגדולה של הקינוחים הקרים. של הגלידות העתירות, עוגות הקרם העשירות והשייקים הקפואים. מה משותף לכל הקינוחים האלה? כמובן, הם ממש לא מפרגנים לדיאטה מאוזנת. אז מצד אחד, תמיד אפשר ליהנות מפעם לפעם מטילון מושחת. מצד שני, אפשר בהחלט ליהנות מקינוחים קרירים, טעימים והכי חשוב זולים בנקודות. קבלו שלושה מתכונים קלים להכנה וטעימים במיוחד לקינוחי קיץ

מלבי

12 מנות

 מתכון של אתי לוי

כל המתכון 11.5 נקודות כל מנה 2 נקודות

מלבי מנוקד לשומרי משקל (שאטרסטוק)

המרכיבים:

600 מ"ל מים

200 מ"ל נוזל קוקוס 5%

60 גרם קורנפלור

30 גרם סוכר

כפית מי ורדים

לקישוט:

חצי כוס סילאן טבעי

חצי תאנה או פרי אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה 200 מ"ל מים , מוסיפים את הקורנפלור וממיסים אותו היטב.

2. מוסיפים את 400 מ"ל מים שנותרו , סוכר, נוזל קוקוס ותמצית ורדים ומערבבים היטב.

3. שופכים את תכולת הקערה לסיר ומרתיחים עד לרמת ההסמכה הרצויה תוך כדי ערבוב , כדי שלא ייווצרו גושים.

4. יוצקים לכוסיות שוט קטנות ומקררים מספר שעות במקרר.

5. להגשה: כפית סילאן וקוביות קטנות של תות/ מנגו/בננה

*

פונדו יקיטורי פירות בשוקולד טונקה

12 מנות

מתכון של שירה רוטמן דגן

כל המתכון 58 נקודות כל מנה 5 נקודות

שיפודי ירקות בשוקולד

המרכיבים:

200 גרם שוקולד מריר 64% מוצקי קקאו

פחית קרם קוקוס

1 כף שמן קנולה

1 כפית זרעי טונקה גרוסים (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

3 כוסות מפירות העונה: תאנים, מנגו, דובדבנים, ענבים, אפרסקים

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפירות לקוביות גסות של 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ .

2. משפדים את הפירות על שיפודים.

3. מניחים את השוקולד בקערה.

4. מרתיחים בסיר קטן את הקרם קוקוס ויוצקים על גבי השוקולד טורפים

עד להמסת שוקולד.

5. מוסיפים את השמן ומערבבים.

6. מגרדים פנימה את הטונקה ומערבבים.

7. טובלים את הפירות בשוקולד המומס ומגישים.

*

שיק פירות תאילנדי

10 כוסות

מתכון של דניאל זך

כל המתכון 16 נקודות כל מנה 1.5 נקודות

שיק פירות תאילנדי (צילום: שאטרסטוק)

המרכיבים :

שני תפוחים חתוכים לקוביות

שני אפרסקים חתוכים לקוביות

שלוש בננות פרוסות

מנגו חתוך לקוביות

כוס מיץ אננס טבעי

2 כוסות קרח

1/3 כוס ליקר קוקוס (לא חובה)

לקישוט:

עלי נענע טריים

אופן הכנה:

1. לערבב את כל המרכיבים פרט לקרח בבלנדר .

2. לצקת על קרח ולערבב היטב

3. לקשט בכמה עלי נענע

***

 רוצה לראות תוצאות בלי לוותר על המאכלים הטעימים? הצטרפי לשומרי משקל היום.

** המתכונים באדיבות השפים של "דן גורמה"




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה