ביתא קפה: מקום מושלם ללאנץ' עם חברות

השפית איילת לטוביץ הסכימה לשתף אותנו בשני מתכונים הורסים מתוך תפריט הקיץ החדש של ביתא קפה: עוגת קוקוס שלא טעמתם כמוה וסלט קיץ מרענן בטירוף

12/08/2015
קרין לויט פרידריך קבלו עדכונים מקרין לויט פרידריך
  • RSS

עוגת קוקוס של ביתא קפה. צילום: אפיק גבאי

טוב, אז נראה לי שמצאתי את בית הקפה המושלם למפגש חברות, אחרי שהגעתי למסקנה שתפריט הקיץ של "ביתא קפה" מורכב כולו ממנות שעונות על ההגדרה "אוכל של בנות".

מה זה אוכל של בנות? והאם בכלל קיימת הפרדה מגדרית באוכל? ברור שכן.

התיאוריה שלי היא שיש הבדל מהותי בין האופן שבו גברים אוכלים לאופן שבו נשים מבצעות, או מתייחסות, לפעולה הזו, שהיא כביכול יומיומית אך למעשה מזמן כבר טעונה במשא תרבותי כבד ומורכב.

אולי באופן שדומה קצת ליחס שלהם לסקס, גברים ונשים אוכלים אחרת לגמרי אלה מאלה. התאוות שלהם שונות, הטעמים שלהם שונים, הדרך שבה הם חווים אוכל ורוצים אוכל היא שונה.

אני לא טוענת שמדובר בהבדלים שהם בהכרח ביולוגיים או טבעיים. הרבה מהם, כמו בתחומי חיים רבים אחרים, מגיעים משנים ארוכות של הבניות חברתיות ותרבותיות וקשורים לנושאים כמו דימוי גוף ואסתטיקות הנחשבות "נשיות" ו"גבריות".

אז אחרי שזה נאמר, אני חוזרת ל"ביתא קפה" ולתפריט הקיץ שלהם, שעליו אחראית השפית איילת לטוביץ'.

התפריט של "ביתא" מורכב ממנות נהדרות בטריותן, מגוונות טעמים, מציתות את הדמיון עם פריכות וצבעוניות מיוחדת ובעיניי פשוט משדרות דרך נשית.

כל המנות שטעמנו היו מיוחדות ויצירתיות בלי לפגוע בטעם היציב והנהדר שלהן, ובעיקר - מנות שקוראות לחלוק אותן עם חברה (או חברות), להזמין לשולחן כמה דברים ולהתענג על הטעמים ועל הטריות.

חוץ מזה, האווירה של המקום קלילה ולא מחייבת, האקוסטיקה מאפשרת שיחה נעימה אבל תקבל באהבה גם פרצי צחוק פרועים ושיחה ערנית וגם שיחת נשים שקטה ואינטימית.

אני גם חייבת לציין את עוגת הקוקוס שטעמנו לקינוח. (יותר נכון שאבנו בלי למצמץ). אני די קשוחה בנוגע למתוקים שלי, ועוגה כזאת בחיי שעוד לא טעמתי. השילוב בין העוגה הרכה, טעם הקוקוס העדין, הסירופ ההדרי המושלם והסורבה החמצמץ שהוגש בצדה, היה מענג.

וזהו. עכשיו לאוכל.

מה אכלנו?

סלט של קיץ (48 שקלים): עם אורז אדום, קוביות ברינזה משובחת, צנונית, ארוגולה, בצל ירוק, קליפות לימון, שקדים קלויים ופטרוזיליה, בשמן זית ולימון. (מתכון בהמשך)

סלט קיץ של ביתא קפה. צילום: יחצ

וגם

אספרגוס צלוי (42 שקלים): בתנור על סלט קרוטוני שאור, קליפות לימון, שקדים בחמאה ולימון ואפונה, עם גבינת סטרקינו ורוטב לימון כבוש וצ'ילי.

אספרגוס ביתא קפה. צילום: קרין לויט פרידריך

וגם

פטריות מלך היער (39 שקלים): פטריות בשרניות במיוחד בשמן זית חם, מחית תירס מתקתקה ופסטו פטרוזיליה

פטריות יער ביתא קפה. צילום: קרין לויט פרידריך

ואיך אפשר בלי

לחם הבית "פרנה" (19 שקלים): לחם חלוקי נחל עם מיונז לימונים כבושים, חמאה פסטו ופטרוזליה.

לחם הבית ביתא קפה. צילום: קרין לויט פרידריך

וגם

פילה בורי קיצי (74 שקלים): בשמן זית עם תרד חם, תערובת קרה של פריקי ועגבניות, וצזיקי מצנן.

פילה בורי ביתא קפה. צילום: קרין לויט פרידריך
ולקינוח

עוגה עסיסית (36 שקלים): של קוקוס, סורבה מנדרינות ורוטב לימון. (מתכון בהמשך)

עוגת קוקוס של ביתא קפה. צילום: אפיק גבאי

מתכון לסלט קיץ

חומרים ל-6-4 מנות:

4 כוסות אורז אדום מבושל ומצונן (אני מבשלת את האורז עם הרבה שמן זית ומעט שום).

150 גרם גבינת ברינזה חתוכה לקוביות של 1 ס”מ (מומלץ של משק יעקובס).

3 כוסות עלי בייבי ארוגולה.

1 לימון קצוץ עם הקליפה.

1 כוס צנוניות פרוסות דק.

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק.

1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים.

4 כפות שמן קנולה.

4 כפות שמן זית.

 4 כפות מיץ לימון.

 מלח.

הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול. מגישים מיד.

מתכון לעוגה עסיסית של קוקוס ורוטב לימון

 חומרים ל-12 עוגות אישיות:

160 גר קוקוס.

50 גר סוכר לבן.

75 גר סוכר דמררה.

30 גר קמח.

קורט מלח.

קורט שמרים יבשים.

120 גר חלבון ביצה (לא מוקצף).

175 גר חמאה מומסת.

45 גר תמרים מגולענים וחתוכים לרצועות.

75 גר צימוקים כהים.

הוראות הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה.

בנפרד, בקערת מיקסר, מקציפים 180 גרם חלבון ו-50 גרם סוכר לבן.

מקפלים את החלבון המוקצף לתוך המסה השנייה.

מעבירים לתבניות סיליקון אישיות משומנות היטב ואופים 8 דקות ב-170 מעלות.

חומרים לרוטב הלימון:

1.5 ק"ג לימון.

700 גרם סוכר.

200 גרם מיץ לימון.

100 גרם גראפה.

אופן ההכנה:

מקלפים את הלימונים ומרתיחים את הקליפות 3 פעמים (מחליפים מים בין הרתחה להרתחה).

300 גרם מתוך המים בהרתחה השלישית הולכים לסירופ.

מקלפים את הקליפה הלבנה מהלימונים ומשאירים רק את בשר הלימונים. חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר שבו המים שרתחו, יחד עם כל שאר החומרים, מלבד הגראפה.

מבשלים במשך כ-20 דקות עד להסמכה.

מצננים. מוסיפים את הגראפה. טוחנים במעבד מזון ומסננים.

בתיאבון!

***

הכותבת היתה אורחת של ביתא קפה רמת אביב. סניפים נוספים ממוקמים גם בהרצליה ובצהלה. לאתר של ביתא קפה באתר rest




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה