5 מתכוני קיץ מבריקים לבילוי על חוף הים

אפשר להעביר אחה״צ משפחתי נהדר גם כשמהביל בחוץ. 5 רעיונות למתכונים קלים וטעימים לפינוק קיצי על החוף וטיפ מבריק איך לשמור עליהם קרירים וטריים

05/08/2015
תוכן מקודם קבלו עדכונים מתוכן
  • RSS

ניקול מתכונים לחוף הים אוגוסט 2015

איך שמגיע הקיץ אני נהיית קצת פחות סופר אמא. זה מתחיל בחוסר החשק לרדת לגן השעשועים, ממשיך ב׳אז תלבשי משהו אם קר לך, אני את המזגן לא מכבה!׳ ומגיע לשיאו ב׳מה זאת אומרת מה אוכלים? אני לא מבשלת בחום הזה.׳

מודה, אני מתה על הקיץ- הפירות, הים, הבגדים הקצרים. אוהבת להלביש לקטנות שמלות מתוקות, לאסוף את שערות הזהב שלהן בקוקואים גבוהים. משוגעת על הימים שבהם אנחנו צועדות לגלידריה הקרובה במקום ארוחת צהריים. רק קצת פחות נהנית מהחום.

ניקול מתכונים לחוף הים אוגוסט 2015

לכן הכי הכי, אני אוהבת את הים. שם לא אכפת לי מכלום – חום, חול, מדוזות. אז כשאני רוצה לנער את רגשות האשם מעל כתפיי על כל מה שאין לי חשק לעשות בקיץ, אני אורזת צידנית עם פירות, מים קרים, קרם הגנה, מגבות, כלי ים וקדימה הפועל.

תוך רבע שעה כולן באוטו, רק הן ואנוכי בדרך אל הים. כל מה שאני צריכה זה לדאוג שתמיד יהיו לי קרחונים במקפיא, ובעניין הזה אני כבר מסודרת טיפ טופ עם הרעיון המבריק לקרחונים home made:

אם בא לי ממש לפנק את עצמי, אני משכנעת את אחותי או חברה נוספת שאף אחת עוד לא מתה מ- 5 ילדים שחזרו הביתה מהים עם חול בין האצבעות. כשזה מצליח, אני מחלקת תפקידים (את תביאי כדור, אני אביא דלי). מתארגנות שם על שחיה קצרה, יוגה או מסיבת ריקודים פרטית על החוף, אדריכלות ארמונות בחול ופינוק קיצי קריר מסדרים לנו אחה״צ תענוגות.

ואם כבר בטיפים עסקינן, קבלו סרטון עם רעיון מבריק לרמקול ספונטני וקל להכנה, למסיבה על החוף, בלי לעבור בדיוטי פרי:

לסיום, אורזת עוד 2-3 דברים קצת יותר שווים לארוחת ערב ומעניקה לעצמי פטור מארוחת ערב ותעודת ביטוח לערב שקט מוקדם מהרגיל.

הנה 5 מתכוני קיץ על החוף קלי קלות שמצליחים תמיד.

1. מיץ סופר בריאות

מרכיבים:
1 מנגו
2 רימונים
2 כפות סוכר
חופן עלי נענע
1/2 ליטר מים קרים

לרסק בבלנדר (כן, עם הגרעינים של הרימון)
לסנן, למזוג לבקבוק והופ! לצידנית.
(אם עוד אין רימונים אפשר להחליף ברבע אבטיח ולוותר על המים, ובכלל אפשר לנסות על כל פרי קיץ אהוב )

ניקול בילוי בחוף הים אוגוסט 2015

2. כריך פסטו ביתי (גם מושקע וגם לא מרגישים אם נכנס קצת חול)

מרכיבים לפסטו:
צרור בזיליקום
רבע כוס שמן זית
חופן אגוזי מלך/ ברזיל/ פקאן
מעט מלח ומיץ לימון
מעט פרמז׳ן (לא חובה)
לטחון בבלנדר מוט לפסטו

למרוח שכבה נדיבה בלחם שאוהבים
להוסיף פרוסות גבינה צפתית/ בולגרית/ מוצרלה – לפי הטעם
לפנק בפרוסות עגבנייה

3. סלט אורז וטונה שהוא ארוחה מלאה

מרכיבים:
2 כוסות אורז מבושל (לבן או מלא)
קופסת טונה
ירקות חתוכים לפי הטעם
מלפפונים חמוצים/ זיתים
כף רסק עגבניות
כפית חרדל
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון

לערבב היטב. אחד האהובים אצלנו

4. קציצות נחטפות

(הכי טובות הישר מהמקרר)
מרכיבים:
1/4 ק״ג בשר בקר טחון
1/4 ק״ג עוף או הודו טחון
קישוא וגזר מגורדים בפומפייה
שן שום כתושה
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל
חצי כפית סומק
חצי כפית כמון
2 כפות קוואקר מלא

להכין כדורים קטנים ולמעוך מעט
לטגן במחבת nonstick עם מעט שמן
לספוג בנייר סופג
לקחת בקופסא מהמקרר עם ירקות חתוכים.
ולשמור כמה בצד לאבא. לרוב עד שהוא מגיע כבר לא נשאר כלום.

ניקול בילוי בחוף הים אוגוסט 2015

5. עוגת ארמון בחול 

מרכיבים: 

לעוגה:
חצי כוס קמח
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר
סוכר וניל
3 ביצים
3/4 גביע גבינה לבנה
25 גרם חמאה מומסת
לערבב הכל בקערה (קודם יבשים ואז רטובים)

לפירורי החול:
50 גרם חמאה קרה בקוביות
1/2 כוס קמח
1/4 כוס סוכר

להוסיף חמאה ליבשים ולפורר בין הידיים עד היווצרות פירורים גדולים וקטנים

לשפוך תערובת העוגה לתבנית ולשטח (העוגה נמוכה)
לפזר מעל את ה״פירורים״
לאפות ב-170 מעלות 20 דקות עד חצי שעה, העוגה צריכה להישאר בהירה ומעט רכה כמו פודינג.
טעימה גם קרה וגם חמה.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה