חוויית האספרסו המושלמת – גם בבית

כבר לא צריך לרדת לבית הקפה השכונתי כדי להתחיל את היום עם כוס קפה ארומטי ומשובח. כל מה שצריך לדעת על הכנת אספרסו מקצועי גם בבית

27/07/2015
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

נספרסו שיווקית יולי 2015

מה אתם עושים כשאתם קמים בבוקר? את אותם הדברים אבל לאט. בטח לא לפני כוס קפה משובח, רצוי כהה וחזק. עם ניחוח וקצף שפותחים את החושים ומעירים את היום. ובכן, אתם כבר לא צריכים לרדת לקפה השכונתי כדי לקבל את מבוקשכם. כיום אתם יכולים להכין קפה בצורה מקצועית גם בבית. וכשאנחנו אומרים קפה, אנחנו כמובן מתכוונים לאספרסו.

מי שטעם את הדבר האמיתי - לא יכול להתפשר. כי אין דבר שישווה לתווים הארומטיים שמשאירים תחושה של רכות ורעננות על הלשון.

תורת האספרסו על רגל אחת

נפתח בכמה עובדות שאולי ידעתם, ושאם לא, זה הרגע להתעדכן בהן, אודות האספרסו הזה שאנחנו שותים. כי בכל דור ודור ובמיוחד בדורנו, חייב אדם להבין באיכויות הקפה שהוא אוהב.

1. אספרסו מיוצר מתערובת קפה טחונה ודחוסה היטב שנחלטת באמצעות הזרמת כמות קטנה של מים על סף רתיחה ובלחץ גבוה. צורת החליטה הזו, בניגוד לצורות חליטה אחרות, מבטיחה מרקם אחיד יותר, ריכוז גבוה יותר וקרמה עבה יותר.

2. האספרסו, הלונגו והריסטרטו הם השילוש הקדוש: שלוש צורות הגשת קפה, שכל אחת מהן שונה במעט מן האחרת. ריסטרטו (25 מ"ל) הוא המשקה המרוכז ביותר, אספרסו (40 מ"ל) שומר על איזון מושלם בין מים לקפה, והלונגו, הלא הוא האספרסו הארוך (110 מ"ל).

3. עכשיו זה גם מדעי: הטמפרטורה האידיאלית של הקפה צריכה להיות עד 94 מעלות, ולא מעלה אחת יותר. בדוק. המטרה היא ליהנות מהקפה, לא לקבל כוויות.

4. תהליך ייצור הקפה מורכב מחמישה שלבים: בציר, תהליך עיבוד הפולים, הכנת התערובת, הקלייה והטחינה. אגב, הכנת התערובת היא הסוד השמור ביותר בתהליך ההפקה.

5. בעולם קיימים 60 סוגים של עצי קפה, אך מרבית תערובות הקפה מתבססות על שני הזנים הנפוצים ביותר: ערביקה ורובוסטה. לערביקה, הזן המשובח ביותר, יש חומציות גבוהה ומרירות נמוכה ואילו רובוסטה הוא זן בעל מרירות גבוהה וחומציות נמוכה.

6. כמו בגידולי ענבים, גם לקפה ישנו בציר שהוא משובח יותר מהשאר. גידולים אלה נקראים גרנד קרו. גידולי קפה גרנד קרו הם גידולים איכותיים ומוקפדים יותר אשר מפיקים בציר קפה איכותי וייצרו תערובות קפה משובחות.

חווית הקפה מתחילה בתוכנו

איך אפשר לייצר בבית ספל קפה איכותי, כמו זה המוגש בבתי קפה? ואיך תדעו שהאספרסו שהכנתם בבית עומד בסטנדרטים הגבוהים שפיתחתם?

לכל אספרסו שמכבד את עצמו יש שכבת קצף הנקראת קרמה, שנוצרת באופן טבעי מעירוב אוויר עם מיצוי הקפה בלחץ גבוה, שיוצרת משאבת מכונת הקפה. הקרמה הזו איננה קישוט, יש לה חשיבות עצומה משום שהיא מייצרת חיפוי השומר את הארומה הייחודית לקפה, מונעת מהן להתמוסס ומאפשרת לקפה בספל שלכם להמשיך "לחיות" ולהתפתח.

נסו את מבחן הקרמה:

- התבוננו בסמיכות הקצף, הלא הוא הקרמה. גובה הקרמה צריך להיות כ3-4 מ"מ והיא אמורה להתפוגג לאט.
- העלו מעט קרמה בכפית: האם היא יציבה ונצמדת לכפית?
- מבחן הסוכר: בדקו האם הקרמה מסוגלת "להחזיק" חצי כפית סוכר כמה שניות?

גובה הקרמה ותשובה חיובית לשתי השאלות הן ההוכחה לכך שמדובר בקפה איכותי ומשובח. ככל שהקרמה בעלת מרקם סמיך יותר ובעלת צבע אגוזי יותר, כך פולי הקפה מהם נוצרה התערובת איכותיים יותר.

נספרסו שיווקית יולי 2015

האם עבר את מבחן הקרמה?

בחנו את הארומה:

ערבבו את הקפה כדי לפזר את הארומה, שאפו עמוקות למספר שניות, על מנת שכל חלקיקי הריח יגיעו לחלל האף. הניחוחות הללו משפיעים למעשה על טעמו של הקפה. זו הארומה. ערבבו את הקפה כדי לפזר את הארומה שאפו עמוקות למספר שניות, על מנת שכל חלקיקי הריח יגיעו לחלל האף. ככל שהקפה איכותי יותר, כך הטעמים והניחוחות עשירים יותר ואפשר להבחין בגוונים של מתיקות, מרירות, חמצמצות, תווים של פירות או דגנים וכדומה, ממש כמו בטעימת יין.
לִגמו מספל הקפה תוך כדי אטימת האף. תיווכחו לדעת שחלק מהניחוחות נעלמים. שחררו את האטימה וגלו שוב מגוון של ניחוחות שמתפזרים מעל לספל.
כדי לשמר אותם לאורך זמן ובמיטבם חשוב לשמור את הקפה באריזה אטומה. זה יתרונן הגדול של קפסולות הקפה, שהן אטומות עד לרגע השימוש. זה יתרונן הגדול של קפסולות הקפה, שהן אטומות עד לרגע השימוש. איך תדעו שקפסולת הקפה שרכשתם אטומה? קרבו את הקפסולה לאף. אם אתם מריחים קפה, סימן שהקפסולה אינה אטומה, ארומת הקפה "בורחת" החוצה והקפה שבקפסולה מאבד מאיכותו בתהליך החימצון שהקפה עובר עם האוויר.

טעימת הקפה:

בשלב האחרון לגמו את הקפה ופזרו אותו בצורה אחידה בחלל הפה, כדי להשיג כיסוי של כל בלוטות הטעם. מזכיר לכם את סגנון טעימות היין בטוסקנה? זהו, בדיוק. אניני הטעם יצליחו לזהות ניחוחות פירותיים, תווים דגניים או מפולפלים, טעמי קקאו, מתיקות ומרירות וכדומה.

נספרסו שיווקית יולי 2015

מבחן הארומה- כמו טעימת יין

במשך הזמן תלמדו מה מתאים לכם כאספרסו בבוקר או בתום הארוחה, איזו תערובת אידיאלית למשקאות שמבוססים על אספרסו, כמו קפוצ'ינו או לאטה ומה הכי מתאים כקפה קר.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה