מתנה מאימא לבת: דירה משופצת בתל אביב

דירת 85 מ"ר ברח' שקט בתל אביב שופצה ע"י אדריכלית בסגנון צעיר ועדכני עבור בחורה בת 28 שקיבלה אותה במתנה מאמה, שהתגוררה בדירה בילדותה

26/07/2015
תמר גרטן קבלו עדכונים מתמר
  • RSS

דירה תל אביבית משופצת. צילום: ליאור אביטן

הדיירים: בחורה כבת 28
שטח: 85 מ"ר
המקום: תל-אביב
אדריכלות ועיצוב פנים: תמר גרטן
הלבשה: שושי אורן
צילומים: ליאור אביטן

מטבח פתוח לסלון. צילום: ליאור אביטן

בעלת הבית מרחוב רחל בתל אביב התגוררה בדירה בילדותה וקיבלה אותה בירושה לאחר שהוריה הלכו לעולמם. היא ביקשה לשפץ אותה עבור בתה הצעירה בת ה- 28.

הדירה, בגודל של כ- 85 מ"ר, ממוקמת בבניין שנבנה ב- 1968 ולא עברה שיפוץ מיום בנייתה. היא חולקה לשני חדרי שינה וסלון, מטבח סגור, אמבטיה אחת, חדר שירותים אחד ואזור מרפסת שירות.

הדיירים ביקשו לחלק את הדירה מחדש כך שיהיו שני חדרי שינה, מטבח פתוח לסלון, אמבטיה כללית וחדר שירות. תהליך התכנון והשיפוץ נמשך כ-7 חודשים. השיפוץ כלל הריסה של כל פנים הדירה, לרבות קירות, דלתות, חלונות וכו'. כל התשתיות (אינסטלציה, חשמל, מיזוג) הוחלפו בחדשות ונוספה מערכת לחימום תת-ריצפתי.

שולחן אוכל מעץ פירוקים. צילום: ליאור אביטן

בחלוקה המקורית הכניסה לדירה היתה מול דלת המטבח שהיה סגור כחדר. מעברו האחד של המטבח מוקם הסלון ומעברו השני אזור חדר השירות, האמבטיה וחדר שירותים אחד. כמו בדירה ישנה טיפוסית, היו מעברים ודלתות בין המטבח, האמבטיה ואזור השירות.

ההריסה המוחלטת של קירות הדירה אפשרה לחלק מחדש את החלל, כך שכל אזור יקבל את השטח הראוי לו ללא בזבוז שטחים על קירות ומעברים לא נחוצים. כך קיבלנו מטבח פתוח לסלון, חדר אמבטיה כללית שאליו אוחדו השירותים וחדר השירות לחלל גדול, אך לכל פונקציה יש אזור משלה.

השירותים וחדר השירות התמזגו לתוך האמבטיה. צילום: ליאור אביטן

מכיוון שחימום המים בכל הדירות בבניין נעשה באמצעות סולר, נאלצנו להתחשב בצנרת המקורית שעוברת לאורך כל הבניין ולהתפשר על מיקום הקיר שגובל בין המטבח לאמבטיה, ולא איפשר לנו לבנות אותו כקיר אחד ארוך במישור אחד. מיקמנו את הקיר בשני מישורים; על מישור אחד עליו מוקם הכיור ועל השני מיקמנו מדפי זכוכית. למרות זאת, הצלחנו לייצר חדר אמבטיה מרווח שאליו צמוד חדר שירות, כפי שביקשו הדיירים, והרווחנו יחידת מדפי זכוכית אסתטית.

נוסף לכך, חשבנו שהוספת חדר רחצה לחדר ההורים הוא הכרח, למרות העובדה שזו לא היתה אחת הדרישות המקוריות של הדיירת. גם כאן הצלחנו להתגבר על אתגרי תשתית, באמצעות חלוקה מדוקדקת של החלל.

בובת חייטים (manekin) בעיצוב בעלת הבית. צילום: ליאור אביטן

החלוקה בין החדרים שונתה גם היא, כך שהכניסה אליהם תהיה נוחה וסימטרית מהפרוזדור ושכל חדר יקבל נישה לארון גדול.

כל הריהוט נקנה בהתאמה לדירה תוך הקפדה על שילוב של חומרים, סגנונות וצבעוניות שמחים וצעירים. לסלון נקנתה ספה גדולה בגוון כחול ועליה כריות צבעוניות וכסא נדנדה בעיצובה של פטריסיה אורקיולה. שולחן אוכל מעץ פירוקים שעומד בפינת האוכל מול הסלון ממשיך את הקו הצבעוני והצעיר, כשבצדו האחד ספסל ובשני כסאות עץ.

קו צבעוני וצעיר. צילום: ליאור אביטן

לאי במטבח נקנו כסאות בר, גם הם בעיצוב אורקיולה. לחדר השינה הוזמנה מיטה בעיצוב אישי ושידות צד מיובאות מצרפת. בקצה המסדרון המוביל לחדרי השינה עומדת בובת חייטים (manekin), שנקנתה בשוק הפשפשים ועוטרה בחרוזים ופייטים מעשה ידי בעלת הבית כמתנה לבתה.

 מיטה בעיצוב אישי ושידות צד מיובאות מצרפת. צילום: ליאור אביטן

שיתוף הפעולה והעבודה בינינו לבין הדיירים היה מושלם. מדובר באנשים נעימים ומקסימים בעלי טעם משובח, שידעו בדיוק מה הם רוצים ויחד עם זאת היו קשובים לרעיונות חדשים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה