עינוגי שוקולד

מתכון קיצי לקינוח שוקולדי מרשים וטעים: קוביות שוקולד עשירות בציפוי טרפלס שוקולד מפנק. להגיש קר, לטעום וללקק את האצבעות

עינוגי שוקולד. צילום: דניאל לילה ; סטייליניג: עמית פרבר

עינוגי שוקולד. צילום: דניאל לילה ; סטייליניג: עמית פרבר

מצרכים

לתבנית אפיה 24/36 ס"מ

לבסיס:

500 גרם פתי בר בטעם שוקולד מריר אסם שבור גס

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

3 כפות וודקה או ליקר קפה (לא חובה)

לשכבת הטרפלס שוקולד:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%

250 גרם (2.5 חבילות) שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה

1. להכנת הבסיס: מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב וסוכר עד להיווצרות תערובת אחידה. מומלץ להוסיף לתערובת גם וודקה/ליקר בטעם קפה.

2. מוסיפים לתערובת את הפתי בר השבור.

3. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית, דוחסים ומישרים.

4. מעבירים את התבנית לקירור במקפיא למשך רבע שעה.

5. לשכבת הטראפלס שוקולד: מחממים את השמנת המתוקה.

6. לקראת הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים בעדינות עד שאין גושים והתערובת מבריקה.

7. יוצקים לתבנית שיצאה מהמקפיא.

8. מקררים את העוגה עד להתייצבותה (למשך 4 שעות לפחות)

9.  חותכים את העוגה לקוביות לפני הגשתה.

המתכון באדיבות השף קונדיטור בני פרי ל"אסם".