גורמה זה מההה

הנה כמה דברים שכדאי לדעת על גבינות כבשים, עיצוב שולחנות ואירוח נפלא

הגשת גבינות

אני מתה על גבינות.

גבינת שמנת, צהובה, ריקוטה, פטה, רוקפור, קשקבל, חלומי, כמעט על כולן בעצם.

אבל גבינות כבשים זה לא משהו שאני נתקלת בו ביומיום.

אז הוזמנו לאירוע מטעם מועצת החלב, על מנת שנכיר קצת יותר טוב את הגבינות המשובחות האלו.

''

כמה דברים שכדאי לדעת על גבינות כבשים:

1. חלב כבשים הוא כמעט נטול ריח. טעמו עדין ואגוזי, ולפעמים מתקתק. והמרקם? חמאתי-סמיך.

2. בשל הרכבו המיוחד, חלב כבשים משמש בעיקר לייצור גבינות ויוגורט, ולרוב לא לשתייה.

3. על הריח של החלב משפיעים חומרים ארומטיים, המצויים בצמחים שהכבשה אוכלת.

4. את הכבשה חולבים פעמיים ביום והרכב החלב המתקבל משתנה בין חליבה לחליבה.

5. כמות החלבון בחלב כבשים גדולה ב-50% מכמותו בחלב פרות.

6. חלב הכבשים מספק כפליים ברזל מחלב הפרות והעזים.

7. שיעור ויטמין C בחלב כבשים גדול פי-שלושה מבחלב פרות.

8. צריכת מוצרי חלב הכבשים מועילה לחיזוק ולבריאות השיער.

מתוך האתר: http://www.kvasim.org.il/

''

התארחנו אצל ענת טופל, שנתנה לנו טיפים איך לארח – הן מבחינת סידור הבית, עיצוב השולחן ואיך כדאי להגיש גבינות.

הנה כמה מהטיפים:

1. צורת הזמנת האורחים צריכה להיות לבבית ומאירת פנים, בין אם בכתב או בע"פ.

2. קבלת האורחים בצורה חמה – חיבוק, חיוך.

3. ליצור אווירה, לעשות רה-אורגניזציה לבית לקראת האירוח.

4. נרות תמיד מוסיפים, אבל לא מומלץ לשים נרות ריחניים על השולחן (שם האוכל הוא השחקן הראשי).

5. מומלץ לגוון בסוגים (לא כולם אוכלים הכל) ולברר מראש על העדפות, רגישויות וכו’.

6. התאמת התפריט לסוג האנשים (יש הבדל עצום בטעם של מבוגרים/ ילדים).

7. מומלץ להוסיף פרחים או עשבי תיבול, אבל לא בצורה שתסתיר את פני הסובבים את השולחן.

8. גבינות יש להגיש בטמפ’ החדר, לכן מומלץ להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני האירוח.

9. לא להעמיס יותר מדי סוגי גבינות על מגש.

10. יש להניח סכין לכל סוג של גבינה, ע"מ לשמור על הטעם הייחודי לכל גבינה.

11. הכי מומלץ לקנות גבינות ממחלבה או ממעדניה.

12. מומלץ להגיש כ-3-4 גבינות קשות ו-3-4 גבינות רכות.

13. מומלץ לצרף לגבינות: לחמים טריים, ירקות טריים, פירות טריים, פירות יבשים.

14. בערב גבינות מומלץ לא להגיש בנוסף לגבינות מיני תבשילים, שיגרמו לגבינות לאבד את הייחודיות.

15. כשעורכים ארוחת גבינות יש לחשב לפי 200 גר’ גבינה לסועד.

16. גבינות הולכות טוב עם יין.

17. לרוב הגבינות מתאים יין לבן. יינות אדומים לא מתאימים לגבינות רכות ושמנות.

18. ככל שהגבינה חריפה יותר, כך מומלץ על יין מתוק יותר.

''

''

''

אח"כ אכלנו ארוחה עשירה בגבינות שהכינה לנו השפית גלי ברמן.

סלט אנדיב עם פטה, קיש תרד עם גבינת פיקורינו, קישואים מוקרמים, טורטיה במילוי גבינות ועוד….

לרוויה שתינו יוגורט כבשים עם הדרים – מצוין!!!

''

''

''

מה לומר?! גורמה זה בהחלט מההה!!!

לבלוג של הדר אוקנין