עוגת שוקולד מאיה ללא גלוטן

לכבוד יום הולדתה ה-40, שף קונדיטור דודו אוטמזגין אופה לשירלי גליק עוגת שוקולד אפויה עשירה ללא גלוטן

02/07/2015
ערוץ האוכל קבלו עדכונים מערוץ
  • RSS

>> צפו בסרטון מתוך התוכנית "אמנות הפטיסרי עם דודו אוטמזגין":

חומרים לתבנית קפיץ 24

לעוגה

220 מ"ל חלב

140 גרם קקאו

225 גרם חמאה

115 גרם שוקולד מריר

150 גרם ביצים

140 מ"ל שמנת חמוצה

10 גרם תמצית וניל

320 גרם קמח תפוח אדמה

450 גרם סוכר

15 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

לרוטב

100 מ"ל חלב

50 גרם שוקולד חלב

לגנאש

150 מ"ל שמנת מתוקה

150גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

העוגה

1. מחממים בסיר את החלב, הקקאו, החמאה והשוקולד המריר עד להמסה. מערבבים לקבלת מסה אחידה ומסירים מהאש.

2. מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הווניל במשך 3 דקות ומניחים בצד.

3. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את קמח תפוחי האדמה, הסוכר, אבקת האפייה והמלח עד לאיחוד כל החומרים היבשים. תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד ולאחר מכן את תערובת הביצים. מעבדים עד לקבלת מסה אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 165 מעלות במשך 45 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב:

5. מרתיחים את החלב ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד.

6. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את הרוטב על גבי העוגה ומצננים.

הגנאש

7. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על גבי השוקולד.

8. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה.

9. יוצקים על העוגה, מצננים עד להתייצבות ומגישים.

בתיאבון!

רוצים לבשל עם השפים של ערוץ האוכל בזמן אמת? הורידו את אפליקציית המתכונים של ערוץ האוכל:

>> להורדת האפליקציה לאייפון לחצו כאן

>> להורדת האפליקציה לאנדרואיד לחצו כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה