>> צפו בסרטון מתוך התוכנית "אמנות הפטיסרי עם דודו אוטמזגין":
חומרים לתבנית קפיץ 24
לעוגה
220 מ"ל חלב
140 גרם קקאו
225 גרם חמאה
115 גרם שוקולד מריר
150 גרם ביצים
140 מ"ל שמנת חמוצה
10 גרם תמצית וניל
320 גרם קמח תפוח אדמה
450 גרם סוכר
15 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
לרוטב
100 מ"ל חלב
50 גרם שוקולד חלב
לגנאש
150 מ"ל שמנת מתוקה
150גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
העוגה
1. מחממים בסיר את החלב, הקקאו, החמאה והשוקולד המריר עד להמסה. מערבבים לקבלת מסה אחידה ומסירים מהאש.
2. מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הווניל במשך 3 דקות ומניחים בצד.
3. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את קמח תפוחי האדמה, הסוכר, אבקת האפייה והמלח עד לאיחוד כל החומרים היבשים. תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד ולאחר מכן את תערובת הביצים. מעבדים עד לקבלת מסה אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 165 מעלות במשך 45 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
5. מרתיחים את החלב ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד.
6. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את הרוטב על גבי העוגה ומצננים.
הגנאש
7. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על גבי השוקולד.
8. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה.
9. יוצקים על העוגה, מצננים עד להתייצבות ומגישים.
בתיאבון!