אנרגיה אדומה

על הקשר בין חמוציות למערכת הנשית. שני מטפלים ומורים לרפואה סינית מתכנסים לשיחה על שיח ובריאות

02/01/2011
מערכת סלונה קבלו עדכונים ממערכת
  • RSS
» על נשים וחמוציות. צילום: flickr - tunachilli

"הרפואה הסינית והמקרוביוטיקה לא מתעסקות רק בחומרים הפעילים שבמזון, אלא גם מתעניינות איך הוא גדל ואיך השתמשו בו בצורה מסורתית. החמוציות, למשל, גדלות בצפון אמריקה, באזורים שמציפים אותן במים לפני הקטיף", מספר אייל שפרינגר, מטפל ומורה לרפואה ותזונה סינית מקרוביוטית בקמפוס "ברושים". "טרקטורים מיוחדים נכנסים לאזורים המוצפים ואוספים את החמוציות הצפות. ברפואה הסינית, מזונות וצמחים הגדלים ליד מים קשורים לדרך שבה זורמים המים והדם בגוף האישה, ואכן החמוציות משמשות בעיקר לטיפול בדלקות בדרכי השתן . צבען האדום מרמז אף הוא על יכולתן לטפל במצבים 'חמים' - מצבי דלקת".

הקשר בין הטבע לאדם

לדברי אייל, אחד האברים המרכזיים המשפעים על בריאות הריריות של הגוף (ביניהן החניכיים ודרכי השתן) הוא הכבד. הכבד אחראי על פעילות הנוגדנים המגנים על הריריות. הרפואה הסינית קושרת בין הכבד לטעם החמוץ. מזונות חמוצים ואדומים כמו החמוציות, משמשים לחיזוק הדם המזין את הכבד ולשיפור תפקודו כאיבר האחראי על בריאות הריריות. על כן החמוציות מתאימות במיוחד כמזון טיפולי לאותן נשים אשר אובחנה אצלן חולשה של הכבד, אבל לא באופן גורף - כדאי תמיד לדבר עם מטפל ולהגיע להמלצות אישיות.

הרפואה הסינית שואפת למצוא את הקשר בין הטבע לעולם הפנימי של האדם. מדברים על חמש תקופות במהלך השנה בהן הטבע עובר שינוי. התקופות האלה מאופיינות בטעמים שונים. האביב, תקופה שבה הפירות עדיין לא בשלים מספיק, מאופיין בטעם חמוץ.

הטעם בחמוץ

יעל קורנר-אייזן, מטפלת ומורה לרפואה סינית בקמפוס "ברושים", מוסיפה: "הטעם החמוץ מאד משמעותי בפעילות המרפאת של החמוציות. הטעם החמוץ מכווץ, מחזק, אוסף ומונע דליפת אנרגיה ונוזלים. חישבו על מה שקורה לפנים כשאנחנו אוכלים לימון. הם מתכווצים ומתמלאים באנרגיה. דבר דומה קורה לגוף. הטעם החמוץ מכווץ ומחזק את היכולת לפרוץ החוצה. מזונות חמוצים מסייעים לכבד לפרק שומנים, מסייעים למערכת העיכול ולפעילות הטחול והקיבה, ועוזרים בהטמעת מינרלים וחיזוק הריאות. את כל זה רואים יפה בחמוציות".

למה ילדים לא אוהבים לרוב מאכלים חמוצים?

"הם לא זקוקים לזריקות אנרגיה כי הם אנרגטיים מאוד מטבעם".

גם לצבע המפתה של החמוציות יש משמעות?

"בהחלט. מזונות אדומים ופירות יער ספציפית, נקשרים לחיזוק דם. מזונות אלה מקלים על תנועה חלקה של דם בגוף ועוזרים לדם, בין השאר, להגיע לאיברי המערכת הנשית. הטעם החמוץ משפיע על הכבד שברפואה הסינית, כאמור, קשור למערכת הנשית. המרידיאן - מסלול האנרגיה של הכבד, עובר במערכת הגניטלית. כשאוכלים מזונות שעוזרים לתנועה החופשית של הכבד, עוזרים למעשה לתנועה חופשית של אנרגיה ודם".

אז מה הקשר הישיר בין חמוציות למניעת דלקות בדרכי השתן?

"הטעם החמוץ של החמוציות משפיע על רמת החומציות של הגוף וחיידקים לא יכולים להתקיים בשתן חומצי".

צילום:

http://www.flickr.com/photos/tunachilli/




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • מורן אבן 03/01/2011

    הרפואה הסינית, זה כל כך יפה. לזכור שאמנם, כשאוכלים חמוציות כשיש בעיה במערכת השתן, זה משנה את החומציות, אבל שיש גם עוד המון דברים, בעצם הרב שאנחנו לא יודעים

בחזרה למעלה