בשביל החלב - על נשים, גבינות ועסקים

גבי, רינת ודלית נושמות מוצרי חלב לא רק בשבועות, אלא כל השנה. שלושתן עשו שינויים משמעותיים לטובת הקמת עסק משלהן ומשתפות בקשיי ההתחלה, בסיפוק ובטיפים שלמדו מהניסיון. ויש גם מתכון לעוגת גבינה

17/05/2015
סיגל פאר קבלו עדכונים מסיגל פאר
  • RSS

חוות עז עיז. צילום: רון שלףכל גבינה היא יצירה. חוות עז עיז

שלוש הנשים הבאות חיות ונושמות גבינות כל השנה, אבל בחג השבועות האהבה שלהן רק מתעצמת. שלושתן עשו שינויים משמעותיים כדי ללכת אחרי האהבה שלהן, ולרגל החג, אליו הן מתכוננות באינטנסיביות, הן משתפות באתגרים, בחוויות מהעבודה ובטיפים לחג שמח וטעים.

גבי כהן - גבינות הכפר, בת ים

איך הכל התחיל?

כהן הקימה לפני שנה מעדנייה של מגוון מוצרים ייחודיים (גבינות, מוצרי חלב, דגים מעושנים, ריבות ועוד) עם בעלה אילן, לאחר שפרש מעבודתו אחרי 17 שנים.

"אילן עובד במעדנייה במהלך השבוע ואני עובדת כמנהלת פרויקטים ולכן עוזרת לו בסופי שבוע", מספרת כהן. "זה היה צעד פסיכי מבחינתנו, אני שקשקתי מפחד, אבל אילן, שהיה מוכן לעשות את זה כבר לפני שנים, לא הרפה והבנתי ושאין לי ברירה. היום הוא עובד הרבה יותר שעות מבעבר, אבל הוא מרוצה וזה נותן לי תחושת סיפוק כי אני שותפה לתהליך. זה שינה לנו את החיים בלא מעט מקומות, אבל שווה את זה".

כהן מספרת שהשניים קשובים במיוחד לצרכי הלקוחות. כך למשל, החליטו להוסיף למעדנייה מגוון מוצרים האהובים על הקהל הרוסי, תוך שהם שומרים על כשרות המקום. "המיקום של החנות הוביל אותנו להתעניין מאוד בכל מה שקשור לקהל הרוסי ומתוך הדרישה של הלקוחות, הוספנו לחנות גם מוצרים עם השראה מרוסיה".

 

גבי כהן. צילום מהאלבום הפרטיאוהבת את האינטראקציה עם הלקוחות. גבי כהן

 סיפוק בעבודה

"זה סוג אחר של עבודה והאינטראקציה עם האנשים מאוד מספקת אותי", מעידה כהן. "אני אוהבת לבשל ולאפות ונהנית לחלוק את הידע שלי. לפני חודש ראיתי בחור שלוקח המון מוצרים שממש לא קשורים אחד לשני. שאלתי אותו למה הם מיועדים והוא סיפר שהוא מתכוון להציע נישואים לחברה שלו. עזרתי לו לבחור מוצרים אחרים שיתאימו יותר וזה מדהים בעיניי".

אתגרים

"יש לא מעט אתגרים. כל החלטה שאתה לוקח היא הרבה יותר משמעותית כשאתה עושה שינוי כזה בחיים. יש לנו שלושה בנים וזה סוג של ילד רביעי. יש פה המון הקרבות אישיות. למשל, אילן לא נסע איתנו כבר שנתיים לנופש. אנחנו מנסים שהעסק ישפיע כמה שפחות על הבית, כי אנחנו לא יכולים לצפות מהילדים גם לשלם את המחיר".

שבועות בשבילי

"בשנה שעברה חג השבועות חל ממש בתחילת דרכו של העסק. לא הרשינו לעצמנו להתפרע ולכן הלכנו על בטוח. השנה נערכנו מראש, ביצענו הזמנה מיוחדת של גבינות שאנחנו לאו דווקא מוכרים בשוטף, הגדלנו את הכמויות ואנחנו מציעים ללקוחות אפשרות להזמין עוגות ומאפים. השנה אנחנו יודעים שאנשים סומכים עלינו ולכן אנחנו צריכים להציע דברים בהתאם".

גבינות הכפר. צילום מהאלבום הפרטיהעסק הוא כמו ילד רביעי. גבינות הכפר

טיפים לחג

  1. כשמכינים רוטב שמנת ניתן להסמיך את הרוטב על ידי הוספת כף גבינת שמנת או מסקרפונה, שהיא הרבה יותר שמנה.
  2. הרבה אנשים אוהבים את הטעם של גבינת ריקוטה אבל לא את המרקם שלה. אני ממליצה להכניס אותה למעבד מזון לשניים-שלושה סיבובים שיהפכו אותה לקרם ריקוטה מדהים.
  3. כשרוצים להכין מוס או מקציפים שמנת, חשוב לשמור על מרקם של יוגורט ולהקפיד שהקצפת לא תהיה נוזלית או קשיחה מדי, לכן צריך לעמוד ליד המעבד מזון כדי לשמור על המרקם הנכון.

.

רינת וגנפלד - חוות עז עיז, מנחמיה

איך הכל התחיל?

עבור וגנפלד, הדרך לחוות עזים במושב מנחמיה, מקום המגורים שלה ושל משפחתה (בעלה וארבעת הילדים) התחילה בכתבה בעיתון נשים. "קראתי כתבה על שיטה לאכילה נכונה, שגרמה לי לקרוא ספר בו היה כתוב על כך שעדיף להמעיט בצריכת חלב פרה", היא מספרת. "מכאן התחיל מסע לחיפוש אחר מוצרי חלב עזים בחוות שונות בארץ שכן באותה תקופה, לפני כ-13 שנים, היה קשה למצוא מוצרים כאלו בסופר.

התאהבנו בגבינות עזים וגם בעזים עצמן, ובעיקר, אהבנו את הרעיון שכל התהליך של הפקת הגבינה יתרחש במשק שלנו". וגנפלד ובעלה מגדלים במושב 200 עזים, מכינים מוצרי גבינות עזים ומקיימים סדנאות כמשק חקלאי תיירותי.

למרבה הפלא, בתחילת הדרך השניים החליטו להקים את המשק בחצר ביתם בכפר סבא. "גרנו בכפר סבא בבית משותף של ארבע דירות עם חצר", היא נזכרת. "הבאנו 10 עזים לחצר ואחרי חודשיים הן המליטו ונהיו לנו 30 עזים בחצר. בשלב הזה הבנו שצריך לראות לאן ממשיכים מכאן. כשהייתי בהריון השלישי, מצאנו משק שהיה נטוש 22 שנים במושב מנחמיה. היום יש לנו דיר מסודר עם מכון חליבה משוכלל".

חוות עז עיז. צילום מהאלבום הפרטימגדלת 200 עיזים. רינת וגנפלד, חוות עז עיז

סיפוק בעבודה

"בעיניי מדובר ביצירה. כל אחד יכול לעשות את המתכון, אבל הטאץ' האישי, הפירוש שלי למתכון, הוא המקום בו היצירתיות באה לידי ביטוי. אנחנו מאוהבים בבעלי חיים וצוחקים שגם אם נזכה בפיס לא נפסיק לגדל עזים. זה חיידק שנדבק בך ואי אפשר לעזוב".

אתגרים

"להיות חקלאי במדינה שלנו זה לא פשוט בכלל. מעבר לכך, קיים אתגר עסקי לפתח ולהתפתח. אנחנו כל הזמן חושבים על רעיונות חדשים. למשל, עכשיו פתחנו פאב בחווה בימי חמישי. הפנטזיה שלי היא שבעוד כמה שנים תהיה לי חנות בתל אביב של המותג שלי עם הגבינות שלי בשילוב עם מוצרים נוספים כמו יין. אולי גם בירושלים וחיפה, אבל זו כאמור, פנטזיה".

שבועות בשבילי

"זה החג שלנו. מבחינתי זה אומר הרבה מטיילים שמגיעים וזה נורא כיף וכמובן גם הכנות מיוחדות וכמות גדולה של גבינות. במקרה של גבינות קשות אנחנו מתחילים להכין אותן אפילו חצי שנה מראש.

גם בשבועות הקרוב אנחנו מקיימים פעילויות מיוחדות לכל המשפחה עם סדנאות מעניינות, הילדים חולבים את העז ומכינים גבינות, אנחנו מספרים סיפורים, שותים כוס שוקו מחלב עזים, מכינים פיתות בטאבון ועוד.

בחרנו את המשק הזה כי הוא עם נוף מאוד יפה והוא מזמין. להרבה אנשים יש פנטזיה לעבור לצפון ולירוק המדהים שיש פה. אנחנו הגשמנו את זה, ואנשים אוהבים לשמוע את הסיפור שלנו".

טיפים לחג

  1. כשמכינים פלטת גבינות, חשוב לבחור מגוון רחב של גבינות מסוגים שונים (קשות, טריות, גבינות עובש ועוד) משום שכל אחד אוהב גבינות אחרות. לצד הגבינות, כדאי לשלב פירות, דבש או ריבה מעניינת ולאכול יחד עם הגבינות הקשות.
  2. גבינה קשה צריך לסגור טוב בנייר שלה כדי שלא תתייבש ותספוג ריחות מהמקרר (אריזה בניילון גורמת לעובש). בכל מקרה, אם יש לכם גבינה קשה שפיתחה עובש, אפשר לחתוך את החתיכה הזו וברוב המקרים לאכול.

.

לאתר של חוות עז עיז

.

דלית טובול - דלית אופה באהבה, שדרות

איך הכל התחיל?

אצל טובול, אמא לשלושה ילדים ומנהלת חשבונות במקצועה, הכל התחיל מאהבה לאפייה. "תמיד אפיתי הרבה לבית, למשפחה ולחברים", אומרת טובול. "התחלתי להכין עוגות יום הולדת לחברים וכשראיתי שכולם אוהבים אותן, החלטתי לשלב בין עבודה בחצי משרה בהנהלת חשבונות לבין אפייה כמקצוע".

 

דלית טובול. צילום מהאלבום הפרטיהפכה את התחביב למקצוע. דלית טובול

סיפוק בעבודה

"אין ספק שהסיפוק הכי גדול הוא כשאנשים אומרים לי שטעים להם ומזמינים ממני שוב. יש לי שני מקצועות שונים לחלוטין ואני חייבת לציין שההנאה מאפייה היא גדולה יותר, כי היא מאפשרת לי כל פעם לייצר משהו חדש, מיוחד יותר".

אתגרים

"הקמתי את העסק לפני חצי שנה ואני רוצה לעשות דברים יותר מיוחדים ולחדש כל הזמן".

שבועות בשבילי

"זה השבועות הראשון בו אני עוסקת באפייה כמקצוע. תמיד אהבתי את החג וחשבתי שהוא חג מיוחד, חגיגי ולבן. עכשיו אני יכולה לתת לאנשים את מה שאני מכינה, מה שעושה לי עוד יותר טוב. אני נערכת לחג בערך חודש לפני ומקבלת הזמנות. הכנתי תפריט חגיגי לבן במיוחד".

טיפים לחג

  1. כשמכינים עוגת גבינה אפויה, חשוב שהקצף של הביצים יהיה יציב ובטמפרטורת החדר. בנוסף, לאחר האפייה, יש להשאיר את העוגה כשעה בתנור על מנת שתישאר גבוהה ואוורירית.
  2. עוגות גבינה מחזיקות מעמד לפחות שבוע במקרר וטעמן נשאר כאילו נאפו בו במקום, לכן ניתן להכין עוגות גבינה מבעוד מועד.
  3. בצקים לפאי ועוגיות ניתן להכין מראש ולהקפיא.

.

דלית אופה באהבה. טל: 054-7999172

 ***

* התוכן הינו מערכתי ואין בכתוב משום המלצה של בנק הפועלים. בית העסק מעניק הנחת CashBack  ללקוחות הבנק.

 

מיוחד לקוראי סלונה - המתכון של "דלית אופה באהבה" לעוגת גבינה אפויה:

 

עוגת גבינה אפויה. צילום: דלית טובולעוגת גבינה אפויה. "דלית אופה באהבה"

מצרכים:

750 גרם גבינה לבנה 5% / 9%

7 ביצים

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס סוכר לבן

1 גביע שמנת חמוצה

1 כוס חלב

6 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

להפריד את הביצים לשתי קערות, להקציף את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב (חשוב מאוד - קבלת קצף יציב יבטיח את הצלחתה של העוגה).

בקערה הנוספת עם החלמונים להוסיף את שאר המצרכים ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.

להוסיף בהדרגה ותוך כדי קיפול את קצף החלבונים לקערה.

לרפד תבנית קפיצית עגולה מס' 26 ולשפוך את התערובת לתבנית.

בתחתית התנור לשים תבנית מלאה במים על מנת ליצור אדים. להעלות את חום התנור ל- 220 מעלות למשך 10 דקות האפייה הראשונות, ולאחר מכן להוריד את גובה החום ל- 150 מעלות ולאפות במשך שעה נוספת. לאחר מכן, להשאיר שעה נוספת בתנור לאחר סיום האפייה.

ניתן לצפות העוגה בכל קרם ו/או ציפוי לפי טעמכם האישי.

בהצלחה וחג שבועות שמח!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה