מרק להתחתן איתו

למרק הזה יש טעם של מרק יהודי מבית טוב. תכל'ס, זה מרק להתחתן איתו! עם צרור פטרוזיליה ביד... מרק עוף? איי דו!

28/12/2010
Noah Rozenfeld קבלו עדכונים מNoah Rozenfeld
  • RSS

אז הנה עוד מתכון של cookeat שאני עומדת להכין, לצלם, לאכול ולהקפיא...

אני בכלל לא אוהבת מרק עוף. זה אחד המרקים שמזכירים לי שהייתי חולה המון באנגינה. בגיל עשר היתה לי אנגינה כל יום שישי ואולצתי לאכול מרק עוף רותח במטבח האוקראיני של סבתא שלי. אבל בשבוע שעבר היה קר, גשום, טיפשי ועצוב, כשהגשם בא, לאחר שאחר לרדת על הכרמל, והזכיר לי שוב שהכל זה טיימינג בחיים. נורא רציתי מרק. המקרר הראה לי שיש לי הכל חוץ מעוף, אז קניתי לי תרנגולת קטנה, והכנתי את המרק הזה בול לפי המתכון של עומר מילר. הסוד של המרק של עומר הוא במים המינרליים, אבל יש עוד כמה פרטים קטנים במתכון, איפה שאלוהים נמצא... אתם יודעים.

המרק הזה מגיע בצבע צהוב דהוי, התרנגולת שבו לבנבנה ומכובסה, כל הירקות בו עייפים ולא הכי מרוצים, אבל יש לו טעם של מרק יהודי מבית טוב. תכל'ס, זה מרק להתחתן איתו! עם צרור פטרוזיליה ביד...! מרק עוף? איי דו!

כמובן שחילקתי והקפאתי את הנוזל הצהבהב שיהיה לי לצירים, או לכל צרה, אנגינה למשל...

מרק עוף זה בוליון דולר

לפני שבועיים צילמנו עם שגב ("שבא לפנק...") סרטון הדרכה לדיילי אל–על, שבו שגב הדגים, בנון שאלנטיות אופיינית, את הפלייטינג של המנות החדשות ל"פירסט קלאס". היה שם כל כך קר, שמרוב הקור חליתי, וכמה ימים טובים השתעלתי, התנזלתי, בלעתי חיזוקיות, חיסלתי טישויים. אנגינה "פירסט קלאס"... ומה שהציל את חיי היה המרק של עומר מילר, שמעכשיו נקרא אצלנו בבית: "המרק-עוף של אמא".

התקשרתי לסבתא שלי לספר שפעם ראשונה בחיי הכנתי "בוליון" לבד (=מרק עוף ברוסית). היא לא האמינה לי כמובן, ורק שאלה "את בטוחה שיש לך מה לתת לילדים?".

ככה נחים כולם יחד עם התרנגולת בסיר:

המרק אחרי: (התמונה הזאת מזכירה לי דוגמנית באמבטיה)

והירקות המבושלים מהמרק אחרי סטיילינג, נראים ככה:

אז הנה הוא לפניכם -

מתכון למרק העוף של עומר מילר, עם כל הפרטים הקטנים...

לסיר מרק צריכים:
  • בקבוק ליטר וחצי מים מינרליים
  • 4 גבעולים שלמים של סלרי אמריקאי
  • 3 גזרים חצויים
  • 1 שורש סלרי שלם קלוף
  • 1 שורש פטרוזיליה חצוי לאורכו
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 1 עוף שלם
  • 2 גבעולי טימין
  • 4 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
מגישים עם:
  • אטריות ביצים טריות
  • שמן זית
ככה מכינים:
  1. בסיר הגדול של המרק שלכם מחממים את המים ומתחילים להוסיף פנימה את כל החומרים.
  2. מביאים לרתיחה. חשוב: ללא מכסה.
  3. ממשיכים לבשל על אש בינונית ותוך כדי הבישול מכפים ומנקים את המרק מקצף.
  4. ככה מבשלים שעה ורבע.
  5. ברבע שעה האחרונה של הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים עם אטריות ביתיות וכמה טיפות של שמן זית.

את הבצק לאטריות אפשר למצוא במתכון הפסטה סרדינים שלי (רק הפעם לחתוך לרצועות דקות).

שיהיה לבריאות!

וככה אוכלים:

מילון cookeat

פלייטינג (=צילחות) – צורת ההגשה על הצלחת, ששפים כל-כך מתאמצים להמציא אז את עצמם. שם, בין המגדלים ועלי הטימין לעיטור, בין הקשקושים עם הרוטב על הצלחת והפינפונים של עלי המיקרו - מסתתרת מנה.

עריכת סרטון:

א.א. מחשבים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה