חובה בכל בית: ממרח חצילים ועגבניות

מתכון מנצח לממרח חצילים ועגבניות טעים וממכר שהולך עם הכל ומשדרג מיד כל מנה. וגם שתי מנות קלילות וטעימות שתוכלו להכין איתו

30/04/2015
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

מתכון לסלט חצילים

הקיץ מתקרב בצעדי ענק, מתכוני המרקים הסמיכים והקדרות המהבילות מפנים את מקומם למתכוני סלטים וכריכים קלילים וטעימים שיתאימו לעונה החמה.

מדי פעם ופעם צץ לו ממרח מנצח שמתאים להכל, כולנו כבר הכנו את הפסטו המושלם, את ממרח העגבניות שאין שני לו ואת הטחינה שכולם רוצים ממנה עוד ועוד.

אבל את הממרח הזה, אנחנו מבטיחים, אתם לא תנטשו.

ממרח חצילים ועגבניות

החומרים:

2 חצילים מסוג בלאדי קלויים על אש גלויה או בתנור חם מאד

4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות דק

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

2 כפות סילאן טבעי

1 כף טימין טרי קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים עד שהם רכים מאוד ופנים החציל נפרד בקלות מהקליפה

2. קולפים את החצילים הקלויים וקוצצים בעזרת סכין

3. מוסיפים את העגבניות המיובשות, הסילאן, התבלינים (מלח, פלפל, וטימין) ושמן הזית

4. מערבבים היטב מתקנים תיבול ומגישים

את מתכון הבסיס ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה עד שבוע ימים. הוא נפלא כתוספת לכריכים, פסטות או סלטים. אלה ההמלצות שלנו

כריך סביח וממרח חצילים

החומרים:

2 פרוסות לחם רצוי מלא

2 כפות ממרח חציל

ביצה קשה פרוסה

תפא שבושל במים עד לריכוך, קלוף ופרוס

עגבניה טרייה

בצל סגול

טחינה

החומרים:

1. מחממים קלות את פרוסות הלחם בתנור חם (2-3 דק)

2. מורחים ממרח חציל בנדיבות

3. מסדרים בזהירות את פרוסות העגבניה, הבצל ותפוח האדמה

ולבסוף את הביצה

4. מזלפים טחינה בנדיבות ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה טרייה

פסטה ברוטב פטריות וחצילים (2 מנות)

החומרים:

חצי שקית פסטה אורגנית מקמח מלא

סלסלת פטריות טריות

2-3 שיני שום כתושות

2 כפות ממרח חצילים

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

פרמזן לפיזור על המנה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה עד לריכוך לפי הוראות היצרן

2. מחחמים שמן זית במחבת

3. מוסיפים את השום הכתוש, הפטריות ואת ממרח החצילים

4. מבשלים 5-7 דקות עד שהפטריות מטגנות היטב ומתרככות מעט

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מעררבים עוד כ-2 דקות עד שהפסטה מצופה כולה ברוטב

6. מגישים חם ומפזרים מעל מעט פרמזן

צילומים: אלונה זוהר

**המתכונים לכתבה באדיבות שף "קפה לואיז"סניף חיפה (מוריה) ירון בראור, בקפה לואיז תמצאו מגוון רחב של ממרחים טבעיים בייצור עצמי לפרטים לחצו כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה