פריטטה עם קישואים

השף לאון אלקלעי ילמד אתכם איך להכין פריטטה נפלאה עם זוקיני, קישואים או פטריות, עם כל הטיפים הקטנים שיהפכו אותה להכי טעימה שאפשר

28/04/2015
ערוץ האוכל קבלו עדכונים מערוץ
  • RSS

>> צפו בסרטון מתוך התוכנית "לאון אל דנטה" עם שף לאון אלקלעי בערוץ האוכל

 

לא הספקתם לרשום? הנה המתכון המלא:

המצרכים (ל-6 מנות):

  • 4 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 ביצים
  • מלח, פלפל
  • 3 קישואים או זוקיני (אפשר לגוון עם פטריות)
  • ¼ כוס חלב או שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מעושנת

אופן ההכנה:

1. פורסים את הקישואים לחצי (לאורך) וחותכים באלכסון לפרוסות קטנות בעובי 1 ס"מ.

2. מתבלים את הקישואים במעט מלח ופלפל.

3. במחבת גדולה עם תחתית עבה שמים 2 כפות חמאה עם 2 כפות שמן זית. כשהחמאה נמסה מאדים את הזוקיני על להבה בינונית תוך בחישה מדי פעם, עד שהקישואים מזהיבים טיפה בקצוות (כ-10-7 דקות).

4. חותכים את גבינת המוצרלה לקוביות קטנות.

5. בקערה גדולה טורפים את הביצים ומתבלים את הבלילה במלח ופלפל. מוסיפים את החלב או השמנת המתוקה.

6. מוסיפים למחבת הזוקיני את תערובת הביצים, מפזרים 2/3 מקוביות המוצרלה וממליחים מעט.

7. מדליקים תנור ל-160 מעלות.

8. ברגע שהפריטטה מתחילה להשחים בקצוות והיא יציבה למטה – מכניסים אותה לתנור ל-4-3 דקות (בתנאי שהמחבת מתאימה לתנור. אם לא רוצים להכניס לתנור – אפשר להמשיך על אש קטנה עם מחבת מכוסה).

9. מוציאים מהתנור, מפזרים את 1/3 המוצרלה שנשארה על הפריטטה ומכניסים לתנור ל-45 שניות, רק עד שהגבינה נמסה מעט.

10. מניחים צלחת על המחבת והופכים את הפריטטה על הצלחת בזהירות. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר.

 

רוצים לבשל עם השפים של ערוץ האוכל בזמן אמת? הורידו את אפליקציית המתכונים של ערוץ האוכל.

>> להורדת האפליקציה לאייפון לחצו כאן

>> להורדת האפליקציה לאנדרואיד לחצו כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה