4 מרינדות לבשרים על הגריל

ביום העצמאות הזה, לא נותנים לבשר להישאר יבש. קבלו 4 מתכונים למרינדות מדהימות שכיף להכין בבית: לשוקי עוף, לכבדי עוף, לצלעות כבש ולסטייק פרגית

22/04/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

השפים ניר צוק ועומאר עילוואן ממליצים: כך תכינו את המנגל המושלם, עם 4 מרינדות שיתנו לבשרים שלכם את העסיסיות הנפלאה לפני הצלייה.

ויש גם טיפ מנצח של שף עומאר עילוואן, ממסעדת "עלה גפן" קרית אתא: "כדי להוסיף עוד טעמים ולהעשיר את הטעם של הבשרים ב'על האש', כדאי להכין את המרינדה יום לפני צליית הבשר או העוף".

מתכון 1: מרינדה לשוקיים של עוף

מרינדה שוקיים עוף ניר צוק. צילום: דניאל לילה

רכיבים למרינדה ל 6 מנות (12 שוקי עוף):

4 שיני שום

2 בצלים גדולים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

5 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

250 גרם דבש

בקבוק יין לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

בסיר מבשלים את היין עד לרתיחה, ומוסיפים את שאר הרכיבים למעט השוקיים. ממשיכים לבשל עד לרתיחה.

מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה.

מוזגים בעדינות את המרינדה שהכנו על השוקיים.

מכסים בנייר כסף ואופים למשך 35 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים אפייה למשך כ 10 דקות עד להשחמה.

מתכון 2 - מרינדה לכבדי עוף ביין ובצל

מרינדה כבד עוף ניר צוק. צילום: דניאל לילה

רכיבים למרינדה ל 6 מנות - 1 ק"ג כבדי עוף:

6 בצלים גדולים

2 כוסות יין אדום

1 כף סוכר חום

2גבעולי טימין קצוצים דק

4 שיני שום

אופן ההכנה:

מקלפים את הבצל וחותכים לטבעות בעובי 1 ס"מ ומסדרים במגש אפייה.

מברישים את הבצל בשמן זית וצולים עד להשחמה.

עם מעט שמן מטגנים את השום והתימין.

מוסיפים את הכבדים, לאחר חצי בישול של הכבדים מוספים את הבצל החרוך.

לאחר כ 2 דקות מוסיפים יין ואת הסוכר ומטגנים עד לצמצום קל של היין.

מתכון 3 - מרינדה לצלעות כבש

מרינדה צלעות כבש עומאר עילוואן. צילום: דניאל לילה

מצרכים למרינדה לצלעות כבש:

חצי כוס שמן זית

חצי כוס שמן קנולה

חצי כפית פלפל שלם ארבע עונות

חצי ראש בצל קצוץ דק

2 שיני שום פרוס

גבעול רוזמרין

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה. מניחים את הבשר/עוף למשך יממה ו-10 דקות לפני הצלייה על האש, מוציאים ומסננים ורק אז צולים.

מתכון 4 - מרינדה לחזה עוף או סטייק פרגית

מצרכים: 

כוס וחצי שמן קנולה

1 כף פפריקה

1 כף רוזמרין יבשה

חצי כף תימין יבש

חצי אורגנו יבש

3 שני שום פרוס

4 יחידות הל שלם

לימון – החלק של הפרי – חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה. מניחים את הבשר/עוף למשך יממה ו-10 דקות לפני הצלייה על האש, מוציאים ומסננים ורק אז צולים.

בתאבון וחג שמח.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה