המבורגר גורמה תוצרת צרפת

היא עלתה לארץ מצרפת כדי לשרת בצבא, נשארה בעקבות האהבה והגשימה חלום ילדות - לפתוח מסעדה. הכירו את מסעדת ההמבורגרים הצרפתיים של מרים בן הרוש

13/04/2015
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

המבורגר גןרמה 26 (צילום: אלבום פרטי)

מי לא אוהב המבורגר? המנה האמריקאית הלאומית שגם מתנזרי הפאסט פוד הגדולים ביותר לא יכולים לעמוד בפניה. למרות התדמית הבעייתית של ההמבורגר ברחבת המזון המהיר, נפתחו עם השנים עשרות מסעדות קונספט שמגישות המבורגרים מבשר משובח וחומרי גלם איכותיים.

גם בישראל עברה סצנת ההמבורגרים מהפך של ממש בשנים האחרונות והיום אנחנו מעדיפים את הקציצה המפורסמת איכותית ומוקפדת, מבלי לשכוח את המקור האמריקאי, רצוי עם קטשופ ומיונז.

מרים בן הרוש רק בת 23 וכבר עושה מהפכה בעולם ההמבורגרים. "מגיל 8 חלמתי לפתוח מסעדה", היא מספרת. "באחד הביקורים שלי בצרפת אכלתי המבורגר גורמה במסעדה והבנתי שזה מה שחסר לנו בארץ", היא מספרת.

מרים בן הרוש מימין (צילום: אלבום פרטי)מרים בן הרוש, מימין. "אני מביאה לישראלים מטבח צרפתי דרך מנה אמריקאית" (צילום: אלבום פרטי)

את "26 גורמה", מסעדת ההמבורגרים שלה, היא הקימה בלב תל אביב והיא שונה מכל המבורגריה אחרת. את הכריכים לא תרכיבו לבד וגם חסה או מלפפון חמוץ לא תמצאו שם, אלא מנות מוקפדות המושתתות על טהרת המטבח הצרפתי - בשר בקר איכותי, גבינות מיוחדות, ריבת תאנים או תפוחים מקורמלים, חזה אווז מעושן ואפילו פטריות כמהין בייבוא אישי מצרפת ואת כל הטוב הזה עוטפת לחמניית בריוש טרייה.

בן הרוש, שעלתה מצרפת לפני כ-7 שנים, ביססה את המנות על האוכל שעליו גדלה בבית. "אבא שלי מאוד אוהב מסעדות ואוכל מגיל צעיר הוא חשף אותי לעולם הזה. זה האוכל שגדלתי עליו. אני מנסה להביא לישראלים את המטבח הצרפתי דרך מנה אמריקאית", היא מסכמת.

26 גורמה (צילום: יח"צ)

ממציאה את המנות בעצמה

אין ספק, הרבה גבות הורמו באוויר כשבן הרוש החליטה לפתוח מסעדה אבל היא האמינה בחלום שלה ולא הפסיקה לנסות עד שהגיעה לרגע שבו המסעדה שלה עומדת על הרגליים. "הרבה אנשים ראו עולה חדשה, צעירה וניסו לעבוד עלי, אבל אני הייתי בצבא ואני כבר יותר קשוחה וישראלית ממה שחושבים", היא מספרת בחיוך.

מי שכן תמך בה בכל החלטה ובדרך הארוכה להקמת המסעדה הוא בן זוגה, ישראלי שנולד כאן. "כשעליתי לארץ, בהתחלה, רציתי לחזור לצרפת מיד אחרי הצבא. אבל אז הכרתי אותו והבנתי שהחיים שלי הם כאן איתו". היום הם מתכננים את החתונה שלהם. "הוא עוזר לי בכל מה שצריך והאמין בי מהרגע הראשון".

 

לה טרוף עם כמהין (צילום: אלבום פרטי)המבורגר פטריות כמהין, טוויל גבינת פרמזן ושבבי בטטה בלחמניית בריוש (צילום: אלבום פרטי)

אמנם למסעדה שף צמוד וצוות טבחים מיומן, בן הרוש היא האחראית על הרכבת התפריט והמצאת המנות. בין היתר תמצאו ב"26 גורמה" המבורגר עם איולי כמהין וטוויל פרמז'ן, לצד מנה עם גבינה כחולה ונגיעות תפוח מקורמל. "יש לי את המקום שלי במטבח שבו אני עושה ניסויים. אם זה מצליח לי אני מתייעצת עם השף, עם העובדים. לפעמים עולה לי מתכון באמצע הלילה, אני מהר מהר כותבת אותו ובבוקר מנסה".

אבל למרות האהבה לבישול, בן הרוש לא מבשלת במסעדה שלה. "אני צריכה לטפל בעוד דברים ואין לי זמן לזה. יש לי שף וצוות עובדים שאני אוהבת וסומכת עליהם ואני עושה את העבודה שלי".

המטבח הצרפתי הוא מהמטבחים הטובים בעולם, ובכל זאת בחרה בן הרוש להתמקד דווקא במנה האמריקאית ביותר. "זה נכון", היא מודה בחיוך. "אבל ההמבורגר שלנו שונה מאוד. הוא בלי ירקות בכלל ועם לחמניה צרפתית ובסופו של דבר מתקבלת מנה מאוד אירופאית".

בזכות האווירה האירופאית, את "26 גורמה" פוקדים ישראלים רבים ("צרפתים לא מגיעים הרבה כי זה לא כשר") ולמרות שהיא נשאלה לא פעם מה עם גרסה ישראלית לקציצה האהובה, בן הרוש לא מתחייבת. "הציעו לי לעשות המבורגר חריף או המבורגר עם חומוס, אבל בינתיים אני מתמקדת בבישול הצרפתי. את רוב החומרים אנחנו מייבאים מצרפת ועדיין יש מחסור בישראל בחומרי גלם איכותיים כמו למשל פטריות כמהין טריות או גבינה צרפתית בשם רקלט שאין כאן".

 

גבינת רקלט (צילום: אלבום פרטי)המבורגר עם גבינת רקלט, "טעם צרפתי חריף, לא ידעתי אם יאהבו את זה בארץ" (צילום: אלבום פרטי)

להביא לישראל שף צרפתי

כבר כמעט שנה שמרים בן הרוש חיה את החלום. "זה נראה יותר טוב ממה שדמיינתי. אנחנו אפילו מחפשים מקום לסניף נוסף", היא מספרת בהתרגשות. ואת החלום שלה, בן הרוש מגשימה לא רק בשביל עצמה, "אבא שלי הוא איש עסקים, ותמיד חלם להכנס לעולם הזה של מסעדות. הוא מאוד התרגש לראות שאני הגשמתי גם את החלום שלו".

אבל למי שהקימה את המסעדה הראשונה שלה עוד לפני גיל 25, ברור שיש חלומות גדולים יותר. "אני רוצה לפתוח מסעדה צרפתית אמיתית ולהביא שף מצרפת לישראל", היא מספרת בהתרגשות. "ואז אני גם אכנס למטבח ואבשל בעצמי".

עמוד הפייסבוק של "26 גורמה"

.

התוכן הינו מערכתי ואין בכתוב משום המלצה של בנק הפועלים. בית העסק מעניק הנחת CashBack ללקוחות הבנק. 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה