מסיבת תה

מאז ביקורי האחרון בלונדון אני מפנטזת להתארח במסיבת תה, והנה פתאום - גימיק חדש בביצה המקומית

21/12/2010
יעל מוריס קבלו עדכונים מיעל
  • RSS
» המנות שמלוות את התה ב"דלאל". צילום: לא סוגרת ת'פה

שלוש גרציות עם נטייה אנגלופילית עמוקה, נפגשו למסיבת תה של אחר הצהריים, ממש כמו באנגליה. אולי הכובען המטורף לא אירח להן לחברה, אבל הכל היה לפי כללי הטקס האנגליים המדוקדקים, כמו שרק כללים אנגליים יכולים להיות מדוקדקים. היה נפלא. לא סתם אמא שלי נהגה לקרוא לי מלכת אנגליה...

ההזמנה

מסעדת "דלאל" שולחת לי דיוור באופן קבוע. אני לא תמיד טורחת לעיין לפני שאני שולחת את המייל לעולם שכולו טוב, אבל הפעם הכותרת משכה את תשומת ליבי: "מסיבת תה בדלאל". ובפנים חיכתה לי הזמנה שאי אפשר לסרב לה:

ב’דלאל’ מאמינים שלא רק הכובען המטורף או מלכת אנגליה רשאים ליהנות מחוויית Afternoon Tea אנגלי אמיתי, ושמחים להזמינכם למסיבת התה הפרטית של דלאל, קפיצה קטנה לחו"ל בלב נווה צדק.

חווית ה-Afternoon Tea של דלאל תערך כמקובל לפי כל כללי הטקס (לא לדאוג, המלצרים דוברי עברית), עם כמה טוויסטים דלאליים טיפוסיים.

לצד קנקן תה עם מבחר תה משובח לבחירה, יוגש מגש כסוף בן 3 קומות עליו מבחר מעדנים קטנים, מלוחים ומתוקים.

ההזדמנות

בשביל מסיבת תה צריך הזדמנות מיוחדת. מאז הביקור האחרון, מיני רבים, בלונדון, אני מפנטזת להתארח במסיבת תה שכזאת במלון ריץ או בחנות Fortnum and Mason. אבל לונדון שם, ואני פה, והנה פתאום גימיק חדש בביצה המקומית.

יום החופש שלקחתי לעצמי נראה כמו הזדמנות מופלאה לשעות אחר הצהריים פנויות, אבל בטרם הספקתי לחלוק את רעיוני עם אחרים, מונא שלחה לביגל ולי הצעה, מבלי לדעת בכלל על החופשה המתוכננת שלי. מיד הסכמנו.

המקום

אף כי בדמיוני היה נראה לי שהמקום הכי מתאים לאירוח האירוע הוא הפטיו של המסעדה, ישבנו באחד מהחדרים במקום, שלהפתעתי סיפק תפאורה אנגלית ויקטוריאנית נפלאה.

התה

המסיבה מתחילה בטקס בחירת התה. על השולחן הונחה תיבה של Ronnefeldt Tea, ובה שבעה סוגי תה. לכל תה שם משלו, הסבר קצר, וגם הוראות שמתייחסות למשך הזמן המומלץ להשהיית התיון בקומקום.

אני, שרציתי כהרגלי תה לימוני, נאלצתי להסתפק בתה פירותי. בחרתי בתה שהחלטנו שקוראים לו מונטנגרו, אבל התגלה כתה מורגנטאו Morgentau – עליו כתוב:

"A delicately tangy tea with a finely fruity flavour"

שבתרגום מאוד חופשי של גוגל זה: "תה חריף עדין עם טעם פירותי דק", ובתרגום קצת פחות מטופש "תה בחריפות עדינה, עם טעם פירותי עדין".

אבל במציאות העגומה, שום דבר בתה הזה לא היה עדין. קיבלנו כל אחת קומקום אנגלי לבן, בתוכו מונח התיון, כששמו והוראות ההפעלה שלו אוחזים בידית. בנוסף, המלצרית המקסימה שלנו הזכירה לנו שאחרי כמה דקות עלינו להוציא את התיון. ביגל לקחה זמנים, ואחרי 3 דקות בדיוק שלפתי את התיון. המרירות האדירה של התה שלי לא מותנה על ידי סוכר, ולא על ידי לימון, ולא על ידי חלב, למרות שהוא הפך את התה לתה אנגלי אמיתי. בצער רב העברתי את מסיבת התה ללא תה. מזל שלא באמת בשבילו באתי...

המנות שמלוות את התה

כאמור בהזמנה, לצד קנקן התה הוגש מגש כסוף בן 3 קומות, עליו מבחר מעדנים קטנים, מלוחים ומתוקים.

לפי כל כללי הטקס, התחלנו עם הקומה הראשונה של המלוחים:

קומה ראשונה – המלוחים

מיני-מאפין פפריקה מעושנת
פחזנית פרמזן עם סלמון מעושן גבינת שמנת ועירית
לחם דגנים עם גבינת סנט מור, צ’אטני ומלפפון
בריוש פסטרמת אווז צלוי עם אגס וזעפרן

הכל היה טעים מאוד, ממש ליקקנו את האצבעות, ולמרות שמקומו של המלפפון לא נפקד לחלוטין, בלט בחסרונו ה-Cucumber Sandwich, אולי האייקון מספר אחד של מסיבת תה אנגלית מסורתית, או לפחות ככה מספרים באגדות.

קומה שנייה – השחקנים הראשיים

סקונס

אליהם התלוו צלוחית עם ריבת תות וצלוחית עם מסקרפונה. סקונס מרוח במסקרפונה - כמה פשוט, ככה טעים. בהזמנה למסיבה צורף מתכון, ולרגל האירוע המרגש הזה אני חורגת ממנהגי ולראשונה בתולדות הבלוג - מצרפת אליו מתכון. אבל אל דאגה, אני לא מתכוונת לנסות אותו בעצמי. יש גבול לכל תעלול.

הטקס מתקרב לסיומו, וכך הגענו לקומה העליונה, למבחר של מתוקים.

קומה שלישית – המתוקים

מוס פרלין ושוקולד חלב
עוגת ריקוטה תפוז וקרם פטל
פאדג’ חמוציות ושוקולד לבן
מיני אקלייר קפה
מקרון

כשחיסלנו עד תום את כל הקומות, זרחנו מאושר, אבל גם אחזנו את בטננו הדואבת. היה אחר הצהריים נפלא. למשך אחר הצהריים אחד, היינו כולנו מלכת אנגליה.

מתכון לסקונס קלאסי (מההזמנה לעיל, לא לוקחת אחריות על התוצאות)

כ-35 יח'

מצרכים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 90 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 140 גרם חמאה קרה
  • 2 ביצים
  • 140 גרם חלב

אופן ההכנה

  1. מערבבים קלות קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי.
  3. מוסיפים ביצה אחת וחלב, ולשים עוד דקה-שתיים עד לקבלת בצק כמעט חלק, אך לא אלסטי.
  4. מקמחים משטח לעבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס"מ וקורצים כ-35 עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומשהים 30 דקות ללא כיסוי, עד שהם תופחים קלות, ומברישים בביצה שוב.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים 9-10 דקות עד שהסקונס זהובים.
דלאל

שבזי 10
תל-אביב
03-5109292
אתר הבית
ה-Afternoon Tea מוגש בין הימים א’- ו’ ובין השעות 15:00-18:00 ומחירו 75 ₪ ליחיד ו-118 ₪ לזוג.

לבלוג 'לא סוגרת ת'פה' של יעל מוריס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • תמונה אישית יעל מוריס 21/12/2010

    זו מסעדה ממש, ויש שאומרים שדי יקרה, אבל מאוד מומלצת באופן כללי. תמיד כדאי להזמין מקום, אף כי לאחר הצהרים זה לא נראה נחוץ.

בחזרה למעלה