חקלאות גורמה

השפים של השרון חוגגים את החקלאות המקומית בפסטיבל שנמשך כל החודש ומזמינים אתכם לבוא לטעום

14/12/2010
רעיה הנרי קבלו עדכונים מרעיה
  • RSS

אל תספרו לאיטלקים, אבל אזור השרון נחשב בעיני רבים לסוג של "טוסקנה הישראלית"... בכל מקרה, מבחינה קולינרית אנחנו לא קטני מימדים ועכשיו מדגישים זאת בפסטיבל השפים שנערך בשרון, החוגג את הפריחה הקולינרית של האזור בשנים האחרונות. במהלך חודש דצמבר (עד ה-26) יתארחו מדי יום א' שפים במסעדת חנדל'ה במושב גבעת חן, וכולם יכולים להזמין מקום מראש ולבוא לטעום.

מימין לשמאל: השף של ביסטרו "דודה" – יובל רוזנבאום, השף של "אנג'לינה" – איל ישעיהו, השף של "חנדל'ה" – דריו פילסטין והשף יוסי אסרף מה"פורטר האוס"

דריו מארח

דריו פילסטין, השף של "חנדל'ה", מארח את השפים המובילים מאזור השרון לחגיגה של תוצרת מקומית: במפגש הראשון כבר התארח השף יובל רוזנבאום מביסטרו "דודה" שהציג שתי מנות מצוינות: תבשיל חורשט סבזי עם עלי תרד, כוסברה ופטרוזיליה (חומרי גלם ממושב משק ביילסקי הדר עם), וקציצות בטטה וירק (ממשק לוטרינגר שבגבעת ח"ן).

במפגש השני (19.12.10) יתארח השף איל ישעיהו מביסטרו-קפה "אנג'לינה" שיציג מנות מקומיות: סלט פירות ים עם עגבניות שרי (ממשק בקראי), פטרוזיליה, בצל סגול ובזיליקום (ממושב הדר עם), וריזוטו שרימפס עם גבינת פקורינו (ממשק יעקבס) ועלי תרד (ממשק בלינסקי שבהדר עם).

במפגש השלישי בסדרה יתארח בחנדל'ה יוסי אסרף, השף והבעלים של מסעדת "פורטרהאוס" מתל מונד, שיגיש טרטר קיאנטי (טוסקנה או לא טוסקנה?) עם עלי אורגנו ועלי רוקט מקומיים, והמבורגר במשקל 220 גרם עם טימין ובצל סגול.

ואם חשבתם שנשאיר אתכם נטולי מתכונים - טעיתם:

תבשיל חורשט סבזי של השף יובל רוזנבאום מביסטרו "דודה"

המצרכים:

לכמות של 2 קילו בשר צלי כתף (8 – 6 מנות)

  • בשר חתוך לקוביות גדולות (גודל של 8 ס"מ * 8 ס"מ)
  • 3 בצל חתוך גס
  • 2 כוסות תרד או מנגולד שטופים
  • 3 צרורות פטרוזיליה חתוך גס
  • 2 צרור כוסברה חתוך גס
  • 1 בצל ירוק חתוך גס
  • 5 יח' לימון פרסי
  • 0.5 ליטר שעועית אדומה שהושרתה ללילה
  • 2 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים )
  • 200 מ"ל לימון סחוט
  • כף כורכום

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים כורכום, פטרוזיליה, כוסברה, שמבלילה, תרד (או מנגולד) ובצל ירוק, ומטגנים 5 דקות.
  2. מוסיפים את הבשר לעוד 5 דקות ומערבבים.
  3. מוסיפים שעועית, לימון פרסי ולימון סחוט.
  4. מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים שתי כפות מלח מערבבים ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.
  6. בודקים טעמים ושהשעועית רכה ומוכנה לאכילה - מורידים מהאש.
  7. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים עם אורז בסמטי לבן.

סלט פירות ים של איל ישעיהו מביסטרו "אנג'לינה"

המצרכים:

  • 50 גרם ראשי קלמארי
  • 50 גרם גוף קלמארי
  • 50 גרם שרימפס
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חצי בצל סגול פרוס
  • שן שום כתוש
  • 2 עלי שומר פרוסים
  • 5 יח' עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 2 עלי בזיליקום
  • קורט גרידת לימון
  • קורט צ'ילי טרי קצוץ
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • חצי למון סחוט
  • אופן ההכנה:

    1. להקפיץ את פירות הים על מחבת רותחת עם שמן זית.
    2. לערבב בקערה את פירות הים עם שאר המרכיבים.

    פסטיבל השפים בשרון

    חייבים להזמין מקום מראש!

    חנדל'ה

    מושב גבעת חן

    טלפון: 09-7603647

    שעות פעילות: א'-ד': 9:00-24:00, ה': 9:00-1:00, ו': 8:30-1:00 ושבת: 9:00-1:00.




    מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

    בחזרה למעלה