לא תאמינו: מטעמים שמכינים עם בירה שחורה

תמצאו אותה בכל בית, היא מלווה אותנו כבר שנים. ובכל זאת, לא חשבתם לבשל איתה. אלונה זוהר מציגה שני מתכונים מעולים, עם בירה שחורה שהופכת אותם למוצלחים במיוחד

05/02/2015
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

בירה שחורה היא משקה לא אלכוהולי, המיוצר בדומה לבירה. בתהליך הכנתה נעשה שימוש בלתת שעורה, שהם גרגרי שעורה העוברים תהליך קלייה (הלתתה), המעניק להם טעם ייחודי וצבע קרמלי עמוק. את הטעם הייחודי והטעים של הבירה ניתן לשלב במגוון תבשילים ומאפים. בירה שחורה משמשת כתחליף לשמרים במאפים, או כתחליף בריא יותר לסוכר בתבשילים, צבעה העמוק צובע את המאכלים בגוון משגע, ומעניק טעם מתקתק וייחודי. המתכונים שלפנינו, מתאימים כקינוח, נשנוש ואפילו כמתנה חגיגית. אז בואו איתי ותגלו צוהר לעולם מופלא שכולו בירה שחורה וטעמים משגעים.

בראוניז

עוגת בראוניז עם בירה של אלונה (צילום: אלונה זוהר)

אין ילד או מבוגר שיוכל לעמוד בפני ריבועי השוקולד העשירים והמפנקים הללו. הסוד שלהם הוא לא לאפות אותם יתר על המידה, אז הם יוצאים רכים, עשירים ועסיסיים.

למצרכים:

2/3 כוס קמח

1/2 כוס קקאו

170 גרם שוקולד מריר

3 ביצים

1 כוס סוכר

230 סמ"ק בירה שחורה, ללא קצף (אני השתמשתי בנשר מאלט)

60 גרם חמאה

2 כפות תמצית וניל

1/2 כפית מלח

להכנה:

1. לשים את הביצים השלמות ואת הסוכר במיקסר עם וו הקצפה ולהקציף אותם עד שמתקבל קרם בהיר מאוד ותפוח (בערך 8 דקות).

2. לשים את השוקולד והחמאה בקערה קטנה ולהמיס את שניהם יחד במיקרו. לערבב אותם עד שיתאחדו.

3. להוסיף את השוקולד לקערת המיקסר ולעבד יחד עד איחוד.

4. לשים בקערה את הקמח, הקקאו והמלח ולערבב יחד.

5. להוסיף לקערת המיקסר תוך כדי פעולה איטית 1/3 מהקמח, לאחר מכן חצי מהבירה, שוב קמח, שוב בירה ולבסוף את הקמח שנותר.

6. להעביר את העיסה לתבנית מלבנית (בגודל 25 על 30) עם נייר אפייה.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

לחם קינמון ופירות יבשים

עוגת פירות יבשים (צילום: אלונה זוהר)

הלחם המופלא הזה, לעולם לא יסגיר את היעדרות השמרים. הוא מצופה בקראסט של סוכר וקינמון והוא מתאים לארוחת בוקר חורפית וטעימה. הוא מהיר הכנה ואיננו דורש מיקסר או לישה ארוכה:

למצרכים:

2 כוסות קמח לבן

1 כוס קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

3/4 כפית מלח

2 כפות דבש

340 סמ"ק בירה שחורה (אני השתמשתי בנשר מאלט)

4 כפות שמן קנולה

1 כף קינמון

1 כוס של פירות יבשים קצוצים (אני שמתי חמוציות, תמרים, אגוזי מלך ומשמשים מיובשים)

לציפוי:

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

להכנה:

1. לערבב בקערה את הקמחים, המלח ואת אבקת האפייה.

2. להוסיף לקערה את הבירה השחורה, הדבש והשמן. להוסיף את הפירות היבשים ולערבב היטב רק עד איחוד. (לא לערבב יתר על המידה)

3. להעביר את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40-45 דקות.

4. לצנן על רשת ולהתענג על כל ביס.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה