בחוץ סערה, בפנים מרק

כשבחוץ סערה, בפנים – זה בדיוק הזמן למרק. מתכון מחמם למרק ארטישוק ירושלמי ופטריות שיטאקי

החורף סוף סוף כאן. בחוץ סערה, ובפנים – זה בדיוק הזמן למרק. מצאתי את המתכון הזה באוסף המתכונים שלי (הוא של השף עמית קאופמן), ונזכרתי שיש לי ארטישוק ירושלמי במקרר. עשיתי במתכון כמה שינויים בכמויות של הירקות, והשתמשתי בבזיליקום במקום תימין (אפשר להחליף את הבזיליקום בכף תימין קצוץ).

יש משהו במרק שמרחיב את הלב ומקל על הנשמה. אולי זה הזמן שהוא מבעבע על הכיריים, אולי זה הניחוח, אולי זו ההבטחה למשהו מחמם ומרגיע, ואולי כי מרק זה משהו שמסמל בית, אולי יותר מכל תבשיל אחר.
המרק יצא ממש ממש מעולה. סמיך אבל לא מידי, מחמם, מרגיע וטעים מאוד מאוד.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות שיטאקי

המצרכים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) פרוסה
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 800 גרם – 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 חופנים של פטריות שיטאקי מיובשות, מושרות מס' דקות במים פושרים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מים מינרליים (או ציר), לכיסוי הירקות
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הכרישה והבזיליקום ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, תפוחי אדמה, פטריות שיטאקי ושום. מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים מים לכיסוי הירקות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהירקות רכים מאוד.
  4. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט או במעבד מזון.
חורף רטוב ובריא לכולם!

לפוסט המקורי בבלוג של רחלי זוסימן

לבלוג "פשוט מבשלת"