עוגת ביסקוויטים של פעם

עוגת הביסקוויטים שאהבנו כשהיינו ילדים, בגרסה משודרגת עם עוגיות לוטוס וקרם בשלושה טעמים שונים

30/12/2014
תוכן מקודם קבלו עדכונים מתוכן
  • RSS

מי לא אוהב עוגת ביסקוויטים? ילדים ומבוגרים, כולם ישמחו לפרוסה מהעוגה המיתולוגית. היא קלה להכנה ותמיד תמיד יוצאת טעימה.

קבלו מתכון חדשני לעוגה הוותיקה, עם בסיס של עוגיות לוטוס מעולות וקרם בשלושה טעמים. מתקבלת עוגה טעימה ומרשימה שתתחסל ברגע.

עוגת ביסקוויטים קלאסית (צילום: כפיר חרבי)

עוגת ביסקוויטים בטעם לוטוס

מתכון של עמית דונסקוי

המרכיבים:

לשכבת העוגיות:

400 גרם עוגיות לוטוס

1 כוס חלב פושר

1 כפית קפה נמס

לקרם הבסיס:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

לקרם עוגיות הלוטוס:

3 כפות ממרח עוגיות לוטוס

לקרם השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס שמנת מתוקה

לציפוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החלב והקפה. טובלים עוגיה אחר עוגיה ומניחים זו ליד זו בתבנית עד שהתחתית מכוסה.

2. קרם הבסיס: מקציפים את השמנת המתוקה. במהלך ההקצפה מוסיפים את החלב, הסוכר והפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מחלקים את הקצפת לשלוש קערות.

3. לקרם הלוטוס: מוסיפים לאחת מקערות הקצפת את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.

4. לקרם השוקולד: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת וממיסים בהדרגה במיקרוגל עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים לקערת קצפת אחרת ומערבבים היטב.

5. הרכבת העוגה: יוצקים על העוגיות שבתבנית את הקצפת (ללא תוספות) ומיישרים. טובלים עוד עוגיות בחלב ויוצרים מהן שכבה שנייה. יוצקים עליהן את קרם הלוטוס ומיישרים. ומניחים עליו שכבה נוספת של עוגיות טבולות. יוצקים את קרם השוקולד. מניחים עליו שכבה רביעית ואחרונה של עוגיות.

6. הציפוי: ממיסים בהדרגה במיקרוגל את השוקולד והשמנת, עד שניתן לערבב אותם לקרם אחיד. יוצקים על העוגה, מכסים אותה ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.

צילומים: כפיר חרבי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה