לא פשוט היה לבחור את המתכונים הכי אהובים של שנת 2014. ובכלל – איך מחליטים איזה מתכון טוב יותר? לפי הטעם, המראה או אולי כמות הלייקים או התגובות? אז ביקשנו מבלוגריות האוכל המובילות של סלונה לבחור את הפוסט המוצלח שלהן השנה. כל אחת לקחה את הבחירה של המילה "מוצלח" למקום שלה, וזה כל היופי.
קבלו את הנבחרת:
מירב מלמד
עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולד על בסיס פאדג' – אחת מעוגות השחיתות האהובות עלי ועל הקוראים שלי ביותר. העליתי את המתכון בחג השבועות שהוא בפני עצמו חגיגה אחת ענקית ונפלאה עבורי וקיבלתי הרבה מאד תגובות מפרגנות. אנשים הכינו את העוגה ומאד נהנו והייתה אפילו קוראת שזכתה עם העוגה הזו בתחרות עוגות גבינה במקום עבודתה. שילוב של שוקולד וגבינה הוא תמיד מנצח מבחינתי.
.
לייזה פאנלים
כשביקשו ממני לבחור פוסט אחד יחיד ומיוחד מתוך היבול שגידלתי בבלוג שלי השנה הסתכלתי על כולם – על היפה ביותר, החזק ביותר, הטעים ביותר, האהוב ביותר, המתוק ביותר, המזין ביותר וידעתי. ידעתי שאני אבחר במצחיק ביותר. באותו אחד שגרם לי לחייך תוך כדי כתיבתו. בחרתי בפוסט הזה כי זה קרה לי באמת. והאמת יכולה להיות דבר מצחיק ומתעתע וכשמסתכלים על האמת עם זכוכית מגדלת אפשר לראות שיש כמה צדדים לאמת. ובכל דבר טוב, יש רע ובכל שנה אני יוצאת עם איזה מוסר שכל שמקדם ופותח לי את הדלת לשנה שאחריה. פוסט השנה הנבחר שלי, פוסט שהוא גם מצחיק וגם טעים וגם ממלא אותי בשמחה ואהבה אליכם.
.
קרן אגם
בחרתי בפוסט על עוגת פרג תפוז. זה לא היה הפוסט הכי נצפה שלי השנה אבל לדעתי זו העוגה הכי טעימה שהכנתי השנה. וגם בגלל שעכשיו זו עונת התפוזים וכל מי שהכין אותה עף עליה. היא מאוד פשוטה להכנה והתוצאה מדהימה.
.
רותם ליברזון
הפוסט הראשון שלי, אותו בחרתי מכולם. כי הוא בוסר, כי נכתב בחופזה כאילו לא ידע שיבואו רבים וטובים אחריו. כי התמונות בו היו איומות (תיקנתי כמובן) וכי הוא מלא במלל אותנטי, מספר אותי בבהילות ובאותנטית. והמתכון? אליפות של נונה איטלקייה. והוא מלווה אותי בירושה שנים רבות וטובות ומשמח את ליבי ולבכם.
.
אלונה זוהר
המתכון שאני בוחרת הוא אחד המתכונים הראשונים שלי בבלוג והוא גרף את הכי הרבה צפיות. אין עליו עוררין, כי מי יכול להתווכח עם עוגת שוקולד?
.
שיר בהר
מתוך הפוסט של "לא רק לצמחונים: סלטים שאסור לפספס". אני צמחונית כבר 30 שנה. תמיד מחפשת עוד חיבור מעניין של ירקות. לפעמים עם קטניות, לפעמים רק של ירקות. הסלט הזה הוא צבעוני, ססגוני, מזמין ועושה חשק לאכול אותו. גם הגדולה שלי טרפה אותו. ועוד יתרון – סלט שמכינים בן רגע.
.
אורלי כהן
זוהי עוגת גבינה אוריאו שהכנתי ליום הולדתה של חברתי, שרית. זוהי עוגה מרשימה וטעימה מאד, אך יחד עם זאת קלה להכנה וללא אפייה. החלטתי לבחור בעוגה שהיא שיא השחיתות לחגיגת סוף שנה.
.
הגרגרנית
יש פעמים שהחיים מזמנים הפתעות. הן נעימות במיוחד כשמדובר במישהו שרוצה ללמד אותי להכין מנה שרצה במשפחה כבר דורות. כחברת ארגון סלואו פוד אני רואה בזה חשיבות קולינרית מיוחדת – שימור מסורות בישול ואפיה, שעוד מעט ייעלמו מהעולם אם לא נתעד אותן. כמה נעים שגם אתם חשבתם שזה אחד הפוסטים השווים והטעימים של השנה – בורקס בגרסה מולדובית, ממולא בכרוב, גבינה או תפוחים. עם תמונות והסברים שלב-אחרי-שלב בדרך אל האושר!
.
אביגייל פולק כהן
אחד הפוסטים הכי מוצלחים שלי השנה היה עוגת שוקולד מטריפה ולא רק בגלל טעם העוגה אלא בעיקר בגלל התגובות. היו שכתבו שהיא לא מוצלחת,היו שכתבו שהיא נהדרת אבל אחת התגובות, אולי הכי מצחיקות שאי פעם קיבלתי, הייתה כששאלו אותי אם יש לי מסעדת 'ביסטרו' עוד משנת 1906 ואם זה ככה איך אני נראית צעירה יחסית? לקח לי כמה רגעים להבין שמי ששאל התכוון לתחתית עליה מצולמת העוגה.
.
מיה מיטב-מגן
בחופש הגדול היה לי רעיון לפרויקט משותף עם הפיראטים – נצלם ונערוך יחד סרטוני הדרכה להכנת מתכונים פשוטים עבור ילדים, להלן: אמא ירוקה – הדור הבא. אחרי שצילמנו וערכנו מתכון אחד הבנתי שאם נצליח עד סוף החופש לסיים שני סרטונים זה יהיה נס. בחרתי לשתף פה את המתכון השני שלנו – סלט "מגורד" – תפוחי אדמה וביצים קשות, כי הוא קליל וטעים ומשביע וכולם אוהבים אותו. אז בפעם הבאה שהילדים מתלוננים שהם רעבים – שלחו אותם להכין ארוחה לכולם.
.
דורית מנו-טל אור
אני מוּרמוּר של מיה. מוּרמוּר בשבדית זה סבתא ומיה קוראת לי כך כי אבא של מיה, החתן שלי, שבדי. סיפור אמיתי מהחיים איך זורקים אותי מהמיטה בבוקר בשביל להכין שוקו ואני מוכנה שיזרקו אותי שוב ושוב רק שימשיכו לקרא לי מוּרמוּר.
.
יונית צוקרמן
אחד הפוסטים המצליחים שלי והאהוב עליי – מדריך מלא של הגרסה המנצחת שלי שלקח לי שנים להגיע לגרסה הזו, ובאהבה גדולה צילמתי והעלתי מתכון.
*****
רוצים לפתוח בלוג בסלונה? לחצו כאן.