פרופיטרול ברוטב קרם אספרסו ושוקולד

זה רק נראה מסובך אבל פשוט מאוד להכין פרופיטרול, ויש גם טוויסט איטלקי לקינוח הקלאסי. כל מה שנשאר - ללקק את האצבעות

23/12/2014
ריצ'ארד פוקס קבלו עדכונים מריצ'ארד פוקס
  • RSS

פרופיטרול. צילום: יח"צ

זה רק נראה מסובך, אבל קל מאוד להכין פרופיטרול, ויש גם טוויסט איטלקי לקינוח הקלאסי.

לפרופיטרול:

125 גרם חמאה חתוכה לקוביות

185 גרם קמח לבן

4 ביצים

1 כפית סוכר רגיל (או כמו במתכון של השף הבריטי - 2 כפיות סוכר שנטחן בבלנדר והמרקם שלו הפך כמו חול)

200 מ"ל מים

קורט מלח

למילוי:

כדור גלידת קפה או וניל

לרוטב:

250 גר שוקולד מריר משובח

20 גר' חמאה

חבילה שמנת מתוקה

3 מנות אספרסו

איך מכינים:

- מניחים את החמאה והמים בסיר ומביאים לידי רתיחה.

- מסננים את המרכיבים היבשים ביחד (מלח, קמח וסוכר) ומכניסים לסיר עם החמאה והמים.

- מחממים את הסיר לחום בינוני ומערבבים מהר עד שהעיסה הופכת אחידה והבצק מופרד מדפנות הסיר.

- לתת לבצק להתקרר חמש דקות ולזלוף לעיסה את תערובת הביצים הטרופות כל פעם קצת ולהמשיך לערבב עד לקבלת מרקם זוהר, חלק ונעים של הבצק.

- להכניס את הכל לשקית זילוף ולזלף לצורת פרופיטרול ברוחב 2 ס"מ.

- לסדר בתבנית עם נייר אפייה ולוודא שיש רווח בין אחד לשני.

- להכניס לתנור בטמפרטורה 200 מעלות למשך 25 דקות עד שהן מזהיבים.

- כאשר הפרופיטורולים מוכנים יש לפרוס אותם בעדינות על מנת לשחרר את החום ולתת להם להתקרר ולאחר מכן למלא בגלידה.

לרוטב:

להמיס חמאה עם שוקולד (בבן מרי או ישירות על התנור)

להוסיף שמנת

להוסיף שלוש מנות של אספרסו טוב

להזליף את המילוי הפרופיטורולים לשפוך את הרוטב שוקולד-אספרסו מעל וללקק את האצבעות.

*****

המתכון באדיבות השף הבריטי ריצ'ארד פוקס לחברת ראלקו.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה