איך לאכול נכון בחנוכה?

הדלקת נרות בבית, בעבודה, בגן ובכל מקום כוללת סופגניות, לביבות ומאכלים עתירי קלוריות. קבלו 7 טיפים שיעזרו לכם לעבור את החג ולשמור על המשקל

16/12/2014
עדי ארצי קבלו עדכונים מעדי ארצי
  • RSS

אנשים ששומרים על אורח חיים בריא או נמצאים בתהליך ירידה במשקל חשים קושי אל מול הפיתויים הגדולים בחג החנוכה. בשמונת ימי החג הילדים בחופש ויש אירועים רבים - מסיבות חנוכה בגנים ובבתי הספר, הרמת כוסית בעבודה, הדלקת נרות עם החברים ועם המשפחה, ארוחות ערב עשירות וכמובן מנהג הסופגניות והלביבות שמצוי בכל אחד מהאירועים. מאכלים מטוגנים סופגים כמות גדולה של שמן במהלך הטיגון ולכן סופגנייה ממוצעת מכילה 400 קלוריות ולביבה אחת מכילה 150-200 קלוריות.

ריח הסופגניות נמצא באוויר, הגדלים השונים, המילויים, הציפויים וכל הצבעוניות הזו, אז איך מתאפקים? לא חייבים להתאפק פשוט צריך להיות מודע, לתכנן, לקחת שליטה והחלטה. אכילת סופגנייה אחת אינה הבעיה, הבעיה היא שיש אנשים שאוכלים סופגנייה אחת ביום בנוסף ללביבות, לכיבוד בהדלקת נרות ולתפריט הרגיל. כדאי לדעת שסופגנייה אחת שווה קלורית לעשר פרוסות לחם קל ולכן לקבוע לחג החנוכה כללים שיעזרו להתמודד מול "מוקשי" החג. תכנון מראש יכול למנוע אכילה מוגזמת ולא מבוקרת.

סופגניות. צילום: שאטרסטוק

7 הנחיות לימי החג:

1. להחליט מראש מתי תאכלו את הסופגנייה, באיזה יום ואירוע.

2. יודעים מראש שהוזמנתם לאירוע בערב, תכננו את היום בהתאם - הרבו בירקות וחלבונים והמעיטו בשמן עד כמה שניתן.

3. תגיעו לאירועי "הדלקת נרות" שבעים, שהריחות פחות יקשו עליכם ותהיה שליטה על מה שאוכלים באירוע.

4. אם האירוח אצלכם דאגו לתחליפים ומנות נוספות כמו מרק, סלט ירקות, לביבות אפויות, אנטיפסטי, גבינות, פשטידות דלות שומן וסלט פירות לקינוח.

5. העשירו את הלביבות בירקות כמו קישוא, גזר, דלעת, כרישה, כרובית, פטרוזיליה, שמיר וכוסברה, כך מעשירים את טעם הלביבה, מוסיפים סיבים תזונתיים ומורידים את כמות הפחמימה והקלוריות בכל לביבה.

6. קנו סופגניות לפי מספר האנשים המוזמנים, בלי עודפים שיישארו אחרי האירוח על השיש.

7.  הרבו בפעילות גופנית, נצלו את ימי החג והחופש להליכה, רכיבה, שחייה וטיולים עם המשפחה.

מתכון ללביבות אפויות

 המרכיבים:

1 סלק

1 תפו"א קטן

1 בטטה קטנה

1 בצל

1 גזר

3 ביצים

4 כפות קמח שטוחות

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

ספריי שמן או 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

- מחממים את התנור לחום בינוני (C̊180).

- קולפים את כל הירקות, מגררים בפומפייה גסה, וסוחטים את הירקות מנוזלים מיותרים.

- מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הביצים, קמח ותבלינים.

- מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה משומן (משמנים את הנייר אפייה בעזרת ספריי שמן או למי שאין ספריי שמן ניתן לשמן כל תבנית עם כף שמן ולמרוח בעזרת מברשת על הנייר אפייה).

- מניחים תלוליות מהתערובת בעזרת כף על גבי נייר האפייה המשומן במרווחים.

- מכניסים לתנור למשך 25 דקות, הופכים בעזרת מרית, ואופים עוד 20 דקות או עד שהלביבות שחומות משני הצדדים.

- אפשר לאפות את שתי התבניות ביחד כאשר התנור מופעל על תכנית טורבו ולהחליף ביניהם באמצע האפייה.

- מומלץ להגיש עם יוגורט/ גבינה לבנה וסלט ירקות קצוץ.

*****

עדי ארצי היא דיאטנית קלינית בסטודיו C.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה