מאיה המלבבת

אני עומדת לאכול לביבות בטטה ובצל ירוק חמימות ולא מתוקות. הבלגן השמנוני במטבח יהיה שווה כל ביס מלוח

01/12/2010
Noah Rozenfeld קבלו עדכונים מNoah Rozenfeld
  • RSS

כאמא של אתר cookeat, מוטלת עליי החובה לטעום כל מתכון ומתכון.

והיום תור הלביבה!

אני קרועה על לביבות, אפילו שסופגניה יותר הולמת אותי...

חנוכה זה החג שהכי קשה לאוקראינית כמוני לחיות עם פולני. לא משנה מה יש בלטקע, גם אם זה ג'ינג'ר, שום ובצל ירוק, הוא יביא עליה כף סוכר או מייפל (לא עלינו) ויהיה בטוח שככה אוכלים.

אז, אני עומדת לאכול לביבות חמימות ולא מתוקות, שתכף תצאנה מהמחבת. הבלגן השמנוני במטבח יהיה שווה כל ביס מלוח. זאת לביבת בטטה ובצל ירוק מהסוג החרפרף, שבטוח תצטרך חיזוק בדמוי פלפל צ'ילי אדום. מטגנת ומספיגה. זה עושה לי ריח של בית, ולבית ריח שלי.

מטגנת וזוהרת

לפני שבועיים צילמנו כבר את כל מתכוני חנוכה ואני גאה לספר לכם שלנבחרת שלנו הצטרפה שפית חדשה: מאיה. מאיה דרין. וכך יצא שבחנוכה אצלנו הבנות שולטוווות! סבינה, אילת ומאיה ליבבו וטיגנו, קיצקצו ואפו, ואחרי יום טיגונים עמוק יצאתי עם מגוון מתכוני סופגניות, לטקעס ועם חשקים למשהו ירוק וקריספי שירענן לי את הפה. נגיד חסה.

בערב ישבתי לקרוא את התסריטים של שגב ליומצילום הקרוב. מסתבר שיעל בר זוהר בסוף כן מצטלמת, אבל היא מגיעה עם מאפרת וספר משלה, ועוד מסתבר שבגלל כל הפמליה והזוהר, מתחילים לצלם ממש מאוחר ויש לי את כל הבוקר לעצמי! לטגן!

ויש היום עוזרת- יום מושלם לטיגונים.

אז טיגנתי את הלביבות של מאיה שנראות ממש כך:

ועכשיו תורכם.

אז קבלו באהבה את -

מתכון לביבות הבטטה של מאיה דרין שישדרג לכם את החג

לכ- 20 לביבות צריכים:
  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 בטטה קלופה
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והחלק הירוק)
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות גדושות רוטב טריאקי
  • 2 ביצים
  • 1 כף אבקת קארי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן אורז לטיגון
ככה מכינים:
  1. מגרדים גס את תפוחי האדמה והבטטה בעזרת פומפייה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים בצל ירוק, נענע, ג'ינג'ר, שום וקמח ומערבבים היטב.
  3. מערבבים טריאקי, ביצים, קארי מלח ופלפל, ויוצקים על תערובת תפוחי האדמה והבטטה ומערבבים היטב.
  4. מחממים במחבת רחבה שמן אורז לטיגון, יוצרים לביבות בעזרת ידיים נקיות, סוחטים מעט כל לביבה לפני שמניחים בשמן החם.
  5. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, או עד שהן משחימות מבחוץ ומתרככות מבפנים.
  6. בוזקים מיצלימון ומגישים מיד.
וככה אוכלים:




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה