5 מותגים חדשים בעולם האופנה הישראלי, כל אחד מהם בעל אמירה אישית שתדבר לנשים שונות. מהתל-אביבית האורבנית, לאישה הקלאסית ועד נערת הכפר הנינוחה
המותג אונ'נאנוקו (בנות ביפנית) בעיצוב נועה שדה ואילה עשהאל, מציג לקראת החורף את הקולקציה השניה שלו. לשתי המעצבות עבר ארוך בתחום עיצוב האופנה עם מותגים עצמאיים (נועה ל'נועה שדה' ואילה ל-'סוכר'), ולאחר מספר מפגשים בהזדמנויות שונות הבינו השתיים כי הצעד הנכון הבא יהיה לפתוח מותג משותף שיוציא מהן את המיטב.
באונ'נאנוקו הן מציעות פריטים בקו נקי עדכני, עם השראות יפניות קלות. נועה מתמחה במכנסיים בגזרות מחמיאות ואילה שמה דגש על חלקים עליונים ושמלות, אך העיצובים הסופיים נעשים בשיתוף פעולה מלא, או כפי שנועה מסבירה - "אנחנו מדייקות זו את זו". לכאורה, הן מציגות הרבה פריטי אוברסייז בצבעוניות מונוכרומטית המאפיינת לא מעט מעצבים תל אביבים עכשויים, ובכל זאת מצליחות השתיים ליצור פריטים שיהיו מזוהים עם האסתטיקה האופיינית להן, ברמת גימור ודיוק מאוד גבוהה.
טווח מידות: 36-44
טווח מחירים: 180-680 שקל
ניתן להשיג בבוטיקים בסטודיו במעגן מיכאל, בבוטיקים נבחרים, בחנות אונליין: www.milly-style.co.il ועד ה-5.12 בחנות פופ אפ במסריק 17, ת"א
שירה לנגר וליהיא שמריך כהן, בוגרות לימודי עיצוב אופנה במכון אבני, בעלות המותג לומינרי, אמנם מציגות רק את הקולקציה הרביעית שלהן, אבל הן כבר מחזיקות חנות עצמאית חדשה במתחם שרונה בתל-אביב. קהל היעד אליו הן מבקשות לפנות הן נשים בגילאי 25-50 בעלות מודעות אופנתית גבוהה. הן מגדירות את עצמן כקז’ואל מוקפד, אם כי ניתן למצוא בקולקציה גם שמלות המתאימות לארועים מיוחדים.
קולקצייית החורף עוצבה בהשראת הבלט הרוסי וכוללת אלמנטים של כיווצים, סרטים וקשירות, תוך התייחסות לצבעוניות וטקסטורות האופייניות לבגדי הרקדנים. הדגמים השונים קיבלו שמות של רקדניות בבלט בולשוי - אלנה, נינה, מריה ועוד. הסגנון האופייני למותג נע בין מראה ספורטיבי לאלגנטי קלאסי, תוך הקפדה על בדים איכותיים ויחס מיוחד לדיטיילים.
טווח מידות: 36-42
טווח מחירים: 250-1500 שקל
Luminary, מתחם שרונה, קפלן 30 ת"א, קומה 2
*
אחרי שנים של עבודה כמעצבת שכירה פתחה המעצבת נילי מרציאנו ביחד עם בעלה שאחראי על הניהול והשיווק, מותג עצמאי בשם 'איזבלה'.
מרציאנו מתמקדת בגזרות מחוייטות ושמה דגש על שמלות וחליפות ערב לנשים. בין הדגמים - שמלות מקסי צמודות לגוף עם שסעים נדיבים, שמלות מיני מחטבות, מכנסיים מתרחבים בגזרה גבוהה המגיעים עם חולצה מחוייטת תואמת בגזרת קרופ, אוברולים מדגישי מותן ולצידם מספר דגמים עם נגיעה עדכנית יותר הבאה לידי ביטוי בגזרות נשפכות רחוקות מהגוף ובדים רכים. רוב הקולקציה מיוצרת בבדים חלקים ללא הדפסים. לצד השחור והלבן הקלאסי, קולקציית החורף כוללת דגמים בצבעוניות חזקה של חרדל, אדום, בורדו, ניוד וירוקים.
באיזבלה מדגישים כי תשומת לב מיוחדת ניתנת לבחירת הבדים והתפירה נעשית כולה בארץ, כך שמכל דגם נתפר מספר מוגבל של יחידות ובמהלך העונה נכנסים דגמים חדשים בהתאם לדרישת קהל הלקוחות.
טווח מידות: 36-44
טווח מחירים: 400-1000 שקל
ניתן להשיג: בחנות השואו רום – דרך בן צבי 84, בית פנורמה, תל אביב ובמגוון בוטיקים נבחרים ברחבי הארץ.
נועה ירון החלה דרכה בעולם העיצוב כמעצבת פנים של חנויות אופנה, לאחר מספר שנים שינתה כיוון לתחום הסטיילינג ובהמשך עיצבה בגדי ים. מכאן הדרך נסללה לעיצוב בגדים, בהתחלה בסטודיו קטן בביתה ולפני כשנה פתחה חנות ראשונה ברמת השרון. המותג נקרא NOA YARON SMART CASUAL, והשם מרמז על הסגנון. בגדים בעיצוב נקי עם טוויסט ליצירת מראה מתוחכם ודגש על פרקטיות ונוחות שיאפשרו ללבוש אותם במשך כל היום.
את קולקציית החורף חילקה נועה ל-2 קבוצות. האחת מעוצבת בסגנון אתני בהשראת ביקורים במזרח הרחוק והשניה לקוחה מתוך עולם הצלילה, ספורט בו עוסקת המעצבת.
את הקולקציה האתנית מאפיינות גזרות קלאסיות מבדים נשפכים בצבעוניות מונוכרומטית בעיקרה עם נגיעות צבע בדיטיילים ומספר דגמים בכסף, כחול רויאל וצהוב בוהק. בין הפריטים - חולצות, ג'קטים ומכנסייים במבחר גזרות. בקבוצת THE BIG BLUE, בהשראת הצלילה עוצבו שמלות, חצאיות, חולצות, טייצים וג'קטים המהווים אינטרפטציה על חליפת הצלילה. הם תפורים מבד ניאופרן מחטב בצבע שחור ובגזרות צמודות לגוף.
מחירים: 385-1900 שקל
נועה ירון – אוסישקין 49 רמת השרון
נועה ירון סמארט קז'ואל בפייסבוק
אחרי שהות של 10 שנים בעיר פרת' שבמערב אוסטרליה, מעצבת האופנה והטקסטיל שרון שרביט חזרה לישראל והציגה קולקציה מקומית ראשונה שמספרת את סיפור השיבה לארץ וההתמקמות בכפר ורדים.
שרביט שואבת השראה מאומנות, ארכיטקטורה, טבע, ריקוד ותרבות יפנית. כל אלו עזרו לה ליצור קולקצייה המורכבת בעיקרה משמלות, נוחות ומחמיאות, בסגנון נקי עם רמיזה בוהמיינית, מבדים טבעיים ושילובי טקסטורות. הגזרות, כך מספרת שרון, הורכבו לאחר מחקר מעמיק וניסיונות רבים במטרה לזקק את אלו שיחמיאו לגוף הנשי, ישדרו מראה לא מתאמץ ולא ישתלטו על אישיות הלובשת.
טווח מחירים: שמלות: 900-500 שקל, ז'קטים: 1200-600 שקל, מכנסיים: 400 שקל, ווסטים- 650 שקל
להשיג דרך המעצבת בלבד: 054-9507675
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים