סלט רענן שהוא ארוחה שלמה

סלט רענן וייחודי יכול להפוך לארוחה שלמה, בריאה ומזינה בפחות מרבע שעה עבודה. אוהד קורי, השף של "קפה לואיז", משתף אותנו במתכון לסלט רענן ומיוחד - ארוחת הערב הבאה שלכם

23/11/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לפעמים מתחשק לנו סלט, אבל נמאס מה"מלפפון, עגבניה, חסה" הבנאליים, ואנחנו מחפשים אלטרנטיבה מהירה וטעימה, וייחודית.

סלט רענן של  אוהד קורי, השף של קפה לואיז, הוא בדיוק מסוג הסלטים האלה, והוא יכול לתפקד כארוחה שלמה או כמנת צד מעולה.

סלט רענן של קפה לואיז (צילום: אנטולי מיכאל)סלט רענן של "קפה לואיז" (צילום: אנטולי מיכאל)

המצרכים (ל-2 סועדים):

200 גרם  שיבולת שועל (קוואקר)

1 בטטה גדולה (או 2 בינוניות)

100 גרם גבינת פטה עזים

100 גרם חמוציות מיובשות

16 עגבניות שרי חצויות

4 חופנים של בייבי עלי תרד

מיץ מלימון אחד

3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. חולטים את שיבולת השועל במים רותחים כדקה או שתיים, מסננים ושוטפים במים קרים.

2. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ואופים בחום של 180 מעלות, עם מעט שמן זית, עד לריכוך (כ-5 עד 10 דקות).

3. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות.

4. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים - עלי התרד, העגבניות, החמוציות, הגבינה, קוביות הבטטה ופתיתי הקוואקר.

5. מתבלים במלח (רצוי לטעום לפני התיבול כי הגבינה מלוחה), לימון ושמן זית לפי הטעם.

בתיאבון!

צילומים: אנטולי מיכאל

>> למתכונים נוספים עם שיבולת שועל קוואקר - היכנסו לכאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה