עוגיות שקדים מהבצק הכי קל שיש

דנית סלומון במתכון שדורש רק כמה רגעים ספורים, ובסופם מקבלים כ־30 עוגיות קרוצות – אלגנטיות כאלה, מהסוג שהולך עם תה/קפה בספלי חרסינה מעודנים. בעצם, מהסוג שהולך, ומהר

21/11/2014
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • בדואר
  • RSS

צילומים: יהודה סלומון

עוגיות שקדים של דנית סלומון. צילום: יהודה סלומון

אני כמעט לעולם אינני מכינה עוגיות קרוצות. מתעצלת. אבל הכנת הבצק הזה כל כך פשוטה ומהירה והבצק כל כך נוח ונעים לרידוד, עד שרק רגעים ספורים מפרידים בין ההחלטה להכין לגמר הביצוע, ופשוט לא מספיקים להתעצל. בסופם של אותם רגעים ספורים מקבלים כ־30 עוגיות קרוצות – אלגנטיות כאלה, מהסוג שהולך עם תה/קפה בספלי חרסינה מעודנים. בעצם, מהסוג שהולך, ומהר.

אני מכינה את הבצק במעבד המזון הזעיר, זה שהוא חלק מהסט של הבלנדר מוט. זה כל כך קל, עד שגם אם אני רוצה להכין כמות כפולה של עוגיות (בשבוע האחרון גיליתי בכל יום ויום שאני רוצה, פשוט כי אלה מאתמול נגמרו), יותר קל ומהיר להכין את הבצק בשני סיבובים במעבד הזעיר הקל לניקוי, מאשר ללכלך את מעבד המזון הגדול.

מכינים במעבד מזון זעיר. צילום: יהודה סלומון

המצרכים:

1 כוס (125 גרם) קמח

¼ כוס (30 גרם) אבקת סוכר

1 כף מחוקה קורנפלור

קורט מלח

¼ כוס קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)

קליפה מגוררת מחצי לימון

40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות (60 גרם, אם מוותרים על שמן הקוקוס)

1 כף (15 מ”ל) שמן קוקוס מכבישה קרה

2-1 כפות ליקר אמרטו (ליקר שקדים)

2 כפות שמנת להקצפה (32% או 38%) להברשה

כ־2 כפות שקדים מולבנים – שבבים או סתם קצוצים

1 כף סוכר לבן

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מכינים דף אפייה או תבנית שטוחה גדולה.

2. מכינים את הבצק: מנפים קמח, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח למכל של מעבד המזון (זעיר או רגיל). מוסיפים קמח שקדים, קליפת לימון, חמאה ושמן קוקוס, ומעבדים בפולסים עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים ½1 כפות מהליקר וממשיכים לעבד – אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט ליקר – עד שנוצר בצק אחיד. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ולשים ביד לישה קצרה לכדור בצק חלק.

3. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ”מ, וקורצים ממנו עיגולים במקד מסולסל בקוטר 4 ס”מ. מסירים את עודפי הבצק מסביב לעיגולים, ומעבירים את העיגולים לתבנית (אפשר להיעזר בלהב סכין מעוגלת). אין צורך להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות, כיוון שהן כמעט אינן מתפשטות במהלך האפייה. לשים שוב את הבצק הנותר, מרדדים וקורצים עיגולים – ממשיכים עד שכל הבצק נגמר. מברישים את עיגולי הבצק במעט שמנת, מפזרים על כל עיגול כמה חתיכות שקדים ומהדקים קלות. זורים קורט סוכר על מרכז כל עיגול.

4. אופים במרכז התנור במשך 10-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מכבים את התנור ומשהים את העוגיות בתנור הכבוי במשך 8 דקות נוספות. מוציאים, מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. טעמן של העוגיות משביח עוד יותר אחרי יום מנוחה בקופסה.

עוגיות שקדים מהבצק הכי קל שיש. צילום: יהודה סלומון

 .

ספרה האחרון של דנית סלומון, “עוגות של בית“, יצא בהוצאת קוראים

>> לעמוד הפייסבוק של דנית סלומון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה