איטליה של ג'יימי

בית בנווה צדק, ים בחלון- מה יותר מתבקש מלחנוך אותו עם הטעמים החושניים מהספר האיטלקי של ג'יימי אוליבר?

25/11/2010
הילה אלפרט קבלו עדכונים מהילה
  • RSS
» כריכת הספר 'איטליה של ג'יימי'. צילום: יח"צ

אתמול בצהרים היא בישלה לנו ג'יימי. ארבע נשות שקית, כל אחת עם הקניות שלה, עלינו לדירה החדשה שהיא שוכרת ברחוב פינס. קירות נמוכים עושים טיזינג לתקרה, לא באמת נוגעים בה, נמנעים מלחלק את החלל עד הסוף. צבע שמפניה על הקירות ותכלת בהיר במשקופים. מכל חלון רואים את תל אביב בזווית אחרת. נווה צדק שמרה עצמה היטב לאנשים עם חזון וכסף, לארכיטקטים המבקשים לנעוץ את כשרונם במבנים עם היסטוריה עבת בשר, והיא מראה להם את עירה בנדיבות מסחררת.

המטבח מול חלון שמגיע עד הים, ואדים של פסטה לינגוויני עם ראשי קלמרי וראשי שומר יכולים לנדוד עד אליו, יחד עם אדים מהבילים מפריטטה של שרימפס ופטרוזיליה, באים לספר לגלים איזה יופי של דברים היא הכינה מהאוצרות שלהם.

לאכול את ג'יימי

כשהם קנו את הבית הבאתי לה את "איטליה של ג'יימי". יש כאלה שהיו רוצים לאכול אצל ג'יימי אוליבר, היא הייתה רוצה לאכול אותו. שנים שהיא משרטטת בדמיון שלה מפת דרכים ברורה, מאיפה יצאו ולאן יגיעו האצבעות היפות שלה כשהיא והאנגלי שלה, שגדל והתחנך בפאב, יפגשו סופסוף.

שנים שהלב של ג'יימי פועם חזק במטבחי הים התיכון, טובל בשמן זית ומעליו עשבי תיבול. ילד הפלא של המטבח האנגלי לא מגלה בכתיבה שלו עניין גדול בבישול עליו גדל. הוא בעיקר מעדיף לפלרטט עם מטבחים בהם זורחת שמש, מלטפת עגבניות ושדות מרעה. בלהט הוא מדרבן את קוראיו להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. היא אומרת שיש חשק ללמוד ממנו, להקשיב בקולו.

את איטליה שלו הבאתי לה כי מבין הספרים שלו אני אוהבת אותו במיוחד. 2010 צופפה המוני ספרי בישול חדשים בעברית. מתורגמים ומקוריים. "איטליה של ג'יימי", הוא אחד הטובים אם לא הטוב שביניהם. ספר גדול המתעד מסע לעומקה של הארץ שמסעירה אותו כל כך. הוא כבר לא נשמע תייר אנגלי שמציץ לה, אלא בן בית, מאוהב וידען שמביא את התוצרת של הארץ הטובה הזו.

הצילומים של דיוויד לופטוס וכריס טרי משחקים באומץ גדול עם אור וחושך, והתוצאה יפהפייה בעיניי, צילומים שמזכירים את ציורי השמן של קאראווג'ו. היא, שאצלה תמיד הבית מסוגר וריח תבשילים נמהל בריחות נקיון ומרככי כביסה, אומרת שהצילומים כמעט יפים מדי. שפחד מוות להכתים אותם, להתקרב איתם אל המטבח.

גלידת וניל עם...

זו היתה ארוחה מצוינת. היא אומרת שזה בזכות ההסברים שלו. וחוץ מחצילים בשמן כמהין שהכינה לפי ידע אישי, את כל השאר הכינה יד ביד עם המילים והכמויות שלו. ועכשיו, כשאני כותבת לכם עליה הפה שלי במלא בחשק לקינוח פשוט ונהדר של גלידת וניל עם שמן זית וכמה גרגרים של מלח. כמה פשוט ככה נפלא. כמו שג'יימי שלה אומר" אני לא יכול להסביר מה הטעם. פשוט תצטרכו לנסות".

קנו גלידת וניל הכי טובה שאתם מכירים. עדיף ממקום שלא עושה אותה מתוקה מדי וצקו מעליה שמן זית. אני מציעה לכם ללכת על שמן מזן קורנייקי, עדיף אחד צעיר מהמסיק האחרון, שמביא לאף שדה עשב שנקצר עכשיו. נכון שזה זן יווני אבל יש כמה בתי בד בארץ שמייצרים אותו ובמנה הזו הוא יושב בול. שימו קצת גלידה בקערות, צקו מהשמן ואז פזרו כמה גרגירים של מלח. עדיף אטלנטי אבל אם אין -  לכו על מלח בישול גס.

"איטליה של ג'יימי"/ ג'יימי אוליבר
הוצאת מודן
תרגמה גיא עד הנהדרת, ונעמה אברמוביץ', האמינה מכולם, אחראית על התאמת המתכונים למטבח שלנו. איזה יופי של ספר.
מחיר מומלץ של 98 ש"ח

>> מתוך הבלוג של הילה אלפרט- הילה אלפרט באה ליהנות




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • גילה לוי 09/12/2010

    כרגיל פוסט אליפות.אוליי את יכולה לרשום לי שמות בתיי בד שמייצרים את השמן זית מהסוג הזה?תודה.

בחזרה למעלה