סוגרים מעגל בגוז' ודניאל

במסעדת גוז' ודניאל האורחים נהנים קודם כל מהאווירה הפסטורלית בחוץ, אחר כך מהעיצוב המיוחד של המסעדה ולקינוח מהאוכל. ביקורת ומתכון לפבלובה

22/10/2014
ליאת עיני קבלו עדכונים מליאת
  • RSS

למסעדת "גוז' ודניאל" הגעתי עם בן זוגי לפני שנה וחצי לחגוג את יום הנישואין העשירי שלנו. אין ספק שמדובר באירוע שנחמד מאוד לציין אבל לא היה לנו כוח לחגיגות גדולות. שנינו היינו בתקופה לא טובה עם הקריירות שלנו. איכשהו תמיד מסלול החיים שלנו דומה, למרות שעל פניו הוא מאוד שונה. אז החלטנו ללכת על משהו סולידי, לא חופשה רומנטית בחו"ל, לא צניחה זוגית וגם לא טיול בכדור פורח. גבר, אישה ואוכל מנחם.

הבנו שעם כל הכבוד למה שיש לנו, אהבה זה לא מספיק. כל אחד חייב לממש את עצמו ולהרגיש לא פחות ממצוין כדי שהזוגיות שלנו תפרח ותהיה במיטבה. אז הגענו ל"גוז' ודניאל" שבבני ציון, מסעדה יפה עם אווירה טובה והחלטנו שמהנקודה הזאת אנחנו הולכים רק לעלות. היינו כל כך נחושים ששכחנו לסכם את עשר שנות הזוגיות שלנו. הייתה "פגישת עבודה" עם מטרות, יעדים ודרכי פעולה.

שנה וחצי אחרי, קיבלתי הזמנה למסעדה. התקשרתי אליו ואמרתי לו שאנחנו חייבים לסגור מעגל. וככה הגענו שוב למסעדה, והפעם עם ראש נקי מדאגות (כמעט, בכל זאת, לא צריך להגזים).

אני התחלתי עם סלט גוז' ודניאל – ירקות שורש ברוטב הדרים (38 שקלים), סלט מרענן שעשוי מרצועות דקות של גזר, קולורבי ועוד שורשים ושתיתי כוס סנגריה קפואה וטעימה (42 שקלים). הוא שתה כוס יין (36 שקלים) ואכל סביצ'ה אינטיאס (58 שקלים) – היה אפשר להרגיש שהדג טרי מאוד והרוטב עדין במידה. ישבנו ליד החלון שמשקיף על גן עצום ויפה בגודלו, לרגע אפשר לדמיין שמדובר בפרובנס או משהו בסגנון - יפה, פסטורלי, מרשים ביותר.

סביצה. צילום: אפיק גבאי

סביצ'ה. צילום: אפיק גבאי 

למנה עיקרית הזמנתי דג בר ים עם ניוקי מקמח ואספרגוס מעליו (128 שקלים). המנה הייתה מצוינת, הדג עסיסי והניוקי נימוך בפה בדיוק כמו שצריך. הוא הזמין סטייק סינטה עגל (134 שקלים ל-300 גרם). הבשר היה עשוי היטב והרוטב לא השתלט על המנה, אלא היה התוספת הנחוצה שעושה את ההבדל אבל לא משוויצה בהישגיה.

דג בר ים. צילום: אפיק גבאי

דג בר ים. צילום: אפיק גבאי 

לקינוח הזמנו מאפה שמרים עם קרמל, בוטנים מלוחים וסורבה שוקולד (42 שקלים). כמו שאמא שלי החכמה אומרת – "למה להתבזבז על האוכל? אפשר להגיע ישר לקינוח". אין ספק שהיה קינוח מעולה ולהפתעתי השילובים האלו הסתדרו מצוין והמנה לא הייתה כבדה או מתוקה מדי, בדיוק בטעם הנכון.

המחירים במסעדה לא זולים אבל היא בהחלט מקום ששווה להגיע אליו לחגוג אירוע משפחתי או כל סיבה אחרת.

478 שקלים לזוג, לא כולל טיפ, בייביסיטר ושתיה קלה.

כתובת: אנשי בראשית (ליד מגדל המים), בני ציון.

מתכון הפבלובה

למרות שאנחנו בחרנו קינוח אחר, שמה של הפבלובה במסעדה הולך לפניה והשגנו את המתכון. זהו קינוח של גילי, אמא של נטע-לי (מבעלי המסעדה). הסוד הוא בקונפלור והחומץ, שעוזרים מאוד ביבוש ובמרקם של המרנג.

פבלובה. צילום: דרור כץ

פבלובה. צילום: דרור כץ 

למרנג:

5 חלבונים

3/4 1 כוסות סוכר לבן

2 כפיות תמצית וניל

3 כפות קונפלור

3 כפות חומץ טבעי

מקציפים את החלבונים על מהירות 2 (בינונית) עד שנוצר קצף לבן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מוסיפים את הקונפלור ואת החומץ. נותנים למיקסר לעבוד ככה 15 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל-100 מעלות ומסדרים מגשי תנור עם נייר אפייה.

אנחנו לוקחים את הכפות הכי גדולות במסעדה ואיתם יוצרים את המרנג אבל הגודל הוא לגמרי לשיקול דעתכם. אחרי שיצרתם את הררי המנרג, אופים אותם בתנור במשך שלוש שעות ומעבירים לכלים אטומים לאוור.

קצפת מסקרפונה:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כפית אבקת פודינג וניל

1 כף אבקת סוכר

1 כף גבינת מסקרפונה

במיקסר עם מטרפה, מקציפים את המרכיבים יחד עד קבלת קצפת חזקה ויציבה

להגשה:

מניחים את המרנג על צלחת גדולה, עורמים עליו פירות חתוכים כיד המלך ומעל הר קצפת ולקישוט רוטב פירות יער. בתאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה