וידאו בלוגרשף: לחמניות קוואקר ודבש

איך מכינים לחמניות שימלאו את הבית בניחוח משגע? הבלוגרית רותם ליברזון מכניסה אותנו למטבח שלה ומכינה לחמניות קוואקר ודבש במסגרת סדרת הסרטונים המיוחדת של בלוגרי האוכל המובילים בסלונה. צפו בוידאו שידריך אתכם שלב אחר שלב

07/10/2014
רותם ליברזון - בלוג אוכל קבלו עדכונים מרותם ליברזון - בלוג אוכל
  • RSS

במאי ועורך: גבעון שניר | צלם: רונן עוז

מצרכים:

½2 כוסות קמח לבן

¾ כוס קמח מלא

2 שקיות שמרים יבשים

כפית מלח

½ כוס קוואקר

כוס מים

¼ כוס דבש

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים כוס מהקמח הלבן, את קמח החיטה, את הקוואקר השמרים והמלח. בסיר קטן מחממים מים דבש ו-80 גרם חמאה עד לרתיחה. מערבבים עם היבשים במערבל במהירות בינונית כ-2 דקות. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עוד כ-2 דק'. מוסיפים לפי העין את יתרת הקמח הלבן עד לקבלת בצק רך שאמור להיות דביק.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח וביד ממשיכים ללוש עד שהבצק אלסטי, בערך 8 דק'. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בפלסטיק ומחכים שיתפח עד שיכפיל את נפחו, בערך כשעה.

3. מעבירים שוב את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-24 כדורים שווים ומעבירים לתבנית משומנת. מכסים במגבת מטבח ונותנים לזה לתפוח שוב ולהכפיל את הנפח, בערך חצי שעה.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות. מכניסים ל-20 דקות לתנור או עד שהלחמניות מזהיבות. מברישים במעט חמאה שנשארה וטורפים כשזה חם.

 

למתכונים נוספים היכנסו לאתר קוואקר




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה