קציצות קישוגזר אפויות

כשהרעב משתלט על משפחת צרפתי והחגים מאיימים על כפתורי הג'ינס, אבא עפר הוגה מיני פשטידות טעימות בטירוף שמכינים בצ'יק צ'ק

06/10/2014
עפר צרפתי קבלו עדכונים מעפר צרפתי
  • RSS

"אבאאאא...אני גוועת ברעב... תכין לי משהו טעים דחוףף"

"שכחת משהו"

"פליזזזזזז נו"

"טעים או בריא?"

"בארווור שטעים. ו..אבא..??"

"כן יפה שלי חיים שלי?"

"לא חבל לך על הזמן שאתה מסמס ככה..?"

לא יודע אם להוגי הוואטסאפ מגיע נובל או כסא חשמלי.

מצד אחד הנגישו לנו את ילדינו המתבגרים למרחק של לחיצת אגודל, ומצד שני הנגישו לנו את ילדנו המתבגרים למרחק של לחיצת אגודל. התלבטות.

בעודי מפליג במחשבות קיומיות אלה החלטתי להפתיע את הצאצאית ולהכין לה משהו שהוא גם טעים וגם בריא ובה בעת להקריס את התיאוריה הנתעבת שבריא זה לא טעים, ולהיפך, שהרי ידוע, שבפרוץ עליו חגי תשרי, מתכנס לתוך עצמו היהודי ועושה חשבון נפש וחשבון קלוריות. כמה קציצות גפילטע הוא תקע, כמה עוגות מוס הוא בלס ועד כהנה וכהנה וחשבתי לעצמי שהנה, אפשר לנצח את השיטה, ואם לא לנצח אז לפחות לנסות.

ובכן, קציצות. אבל לא בדיוק. תרצו תקראו להן פשטידוניות קישוגזר ממזרות, ככה אני קורא להן ביני לביני בצחוק נסתר. יפות, גבוהות ואפילו אפויות ולא מטוגנות. עם עטרה של מוצרלה שזופה  על ראשיהן. לילדה אני אגיד שהכנתי קציצות. מילים בוראות מציאות. 'קציצות מדהימות הכנתי לך - אני אגיד לה. כן. ככה אני אגיד לה. 10 דקות הכנה, כ- 45 דקות אפייה ויש לנו ילדה מאושרת ושבעה. רק אני ואתם נדע שבתוך כל היופי הזה יש גם בריאות. הרבה בריאות. וטעם. אז בואו ביחד, ננצח את השיטה. (נשבע ששמעתי את עצמי אומר את זה בקול של ביבי).

אז קדימה היא כבר בדרך...

קציצות קישוגזר אפויות

פשטידות קישוא גזר של עפר (צילום: עפר צרפתי)

מצרכים:

2 קישואים

2 גזרים

1 בצל

2 ביצים

עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)

פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

חצי כוס קווקאר

רבע כוס קמח + חצי כפית אבקת אפייה

חצי כוס פרמזן מגוררת

מעט מוצרלה מגורר

אופן הכנה:

גוררים גזר קישואים ובזיל (צילום: עפר צרפתי)

לתוך קערה נגרר בפומפייה גסה את הקישואים והגזר והבצל. נוסיף את הבזיליקום והפלפל הירוק.

סוחטים נוזלים (צילום עפר צרפתי)

נסחט היטב את הנוזלים.

שוברים ביצים (צילום: עפר צרפתי)

נוסיף את הביצים פנימה.

מערבבים את שיבולת השועל (צילום: עפר צרפתי)

נערבב את שיבולת השועל עם הקמח ואבקת האפייה ונוסיף אותם לקערה. נוסיף את הפרמזן ואת המלח (בזהירות) ואת הפלפל השחור, נערבב היטב ונמלא את שקעי הסיליקון הנאים כמעט עד מלוא גובהם. עדיני נפש יכולים למלא בכפית, סחבק העדיף בידיים חשופות כיאה לגבר ש..גם אוכל עם הידיים. נכניס את הטובים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקות ואחכ נפזר את המוצרלה מעל ונמשיך באפייה עוד כ 10 דקות עד שהיא נמסה ושזופה לה יפה יפה.

אוכלים טורפים ונהנים (צילום: עפר צרפתי)




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה