עונג שבת בבוקר או ארוחת ערב נפלאה: מתכון לפריטטה

הפריטטה - מעין אומלט תפוחי אדמה, ביצים וגבינות, תעשה לכם את הבוקר הכי טוב של השבוע או תסגור לכם את הפינה של ארוחת ערב משפחתית ביתית וקלילה כשהיא תרחש במחבת ותעלה ניחוח שיזמין את כל בני הבית לרוץ אל השולחן

21/09/2014
הגרגרנית קבלו עדכונים מהגרגרנית
  • RSS

פריטטה. צילום: הגרגרנית

סוף השבוע מגיע ואיתו יורד הלחץ שקשור ב"להספיק". מנוחה ליגע ומרגוע לעייף. אפשר לקום קצת יותר מאוחר, להישאר עוד טיפונת בפיג'מה. ברור, גם אצלי יש את אלה שדווקא בסוף השבוע קמים מוקדם. דרך אגב, הם אלה שהכי קשה להעיר אותם באמצע השבוע ללימודים...

רק קמים וכבר דורשים שאכין להם מנה מיוחדת לארוחת בוקר, לא קורנפלקס או פרוסת לחם שהם אוכלים כל בוקר בימי השבוע. מתחשק לי לגוון את הלחם המטוגן או הפנקייק. חוץ מזה, אני אוהבת לאכול משהו מלוח על הבוקר.

הפריטטה האיטלקית היא "עוגת ביצים". סוג של חביתה גדולה, המועשרת בירקות, גבינות, נקניקים וכו', אשר הופכת במחבת לפשטידה, אותה מחלקים למשולשים. אפשר להכניס לתערובת כמעט כל מה שיש בבית וזה יוצא טעים.

הנה ההצעה שלי לארוחת בוקר של יום שבת, שהיא בריאה וטעימה. יש בה גם פחמימות וגם חלבונים, ארוחה שלמה במחבת. כמה ירקות בצד ויוגורט טבעי ואתם מסודרים. הריח "יטיס" את הילדים למטבח, עם הפיג'מות. ועוד רעיון למאחרים בנשף - הכינו את הפריטטה/טורטיה ערב קודם וחממו בבוקר. שבת שלום!

פריטטה איטלקית (או טורטיה ספרדית). מה זה משנה - העיקר שאנחנו באירופה

חומרים ל-4-6 מנות

• 2-3 תפוחי אדמה בינוניים (300 גרם)

• 20 גרם חמאה טרה

• 1 כרישה, פרוסה דק

• 1 שן שום, קצוצה

• 150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

• 100 גרם עלי תרד טריים

• 6 ביצים

• 100 גרם גבינה צהובה מגורדת 28% של טרה

• עלים מגבעול אחד של אורגנו טרי

• 100 גרם גבינת טוב טעם 3% שומן של טרה

• מלח

• פלפל שחור

פריטטה. צילום: הגרגרנית

 

פריטטה. צילום: הגרגרנית

פריטטה. צילום: הגרגרנית

אופן ההכנה

1. בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים אך לא מתפוררים. סננו את המים וקררו עד שניתן לקלף אותם.

2. חצו את תפוחי האדמה ופרסו אותם לפרוסות.

3. במחבת בינונית המיסו חמאה.

4. טגנו פרוסות כרישה כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהן מתרככות.

5. הוסיפו בזה אחר זה: שום, פטריות ותרד.

6. בזמן שהם משחימים במחבת, ערבלו בקערה יחד ביצים, גבינה מגוררת, אורגנו, מלח ופלפל.

7. הוסיפו למחבת בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה ופזרו אותן באופן שווה במחבת.

8. מזגו את תערובת הביצים מעל כל הירקות.

9. נקדו את תכולת המחבת בגבינת טוב טעם, הנמיכו את האש וטגנו כ-10 דקות, עד שרואים בשוליים שהיא התמצקה בחלק התחתון.

10. העבירו לתנור שחומם ל-180 מעלות במצב גריל לכ-5 דקות, עד שהחלק העליון מתייצב אף הוא.

11. העבירו בזהירות את הפריטטה / טורטיה לצלחת הגשה וחלקו בין הסועדים.

בתיאבון!

כתיבה וצילומים: הגרגרנית




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה