עוגת שוקולד ובירה

היא לחה ואוורירית ובעלת טעם שוקולדי עמוק ונפלא. קבלו את העוגה המושלמת בעלת המרכיב המפתיע שהופך אותה לכזאת

11/09/2014
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

עוגת שוקולד ובירה. צילום: אלונה זוהר

יש לי חברה שאומרת שאפייה היא האלכימיה האמיתית. לוקחים אוסף של מצרכים שלא קשורים אחד לשני, מערבבים, מכניסים לתנור וקסם: כשתפתחו אותו תמצאו בפנים זהב. כלומר עוגה שממש לא דומה לאוסף המצרכים שמרכיב אותה והיא יפה וטעימה.

מה שמביא אותי לעוגה שלשמה התכנסנו כאן. השימוש בבירה בבישול או באפיית לחם הוא עניין ידוע. לבירה גם יש תכונה דומה לזה של שמרים והיא עוזרת בהתפחה, אבל מעולם – כלומר עד שנתקלתי במתכון הזה של הקונדיטורית האהובה עלי רוני ונציה לפני כמה שנים – לא חשבתי שאפשר להשתמש בבירה בעוגה, ושהיא תצא העוגה הכי טעימה שאי פעם הכנתי, או לפחות בטופ 5.

מה שעוד מפתיע זה שהמרכיב הסודי כאן (עכשיו כבר לא) היא בירה גינס. למי שמשום מה לא מכיר, גינס היא בירה אירית, כהה מבחוץ (בקבוק שחור) ומבפנים וטעמה עשיר ועז. בויקיפדיה, אגב, כתוב שיש בה רק 198 קלוריות בחצי ליטר, ושזה פחות מחלב רזה ומיץ תפוזים. נחמד לדעת. תנסו לזכור לה את החסד הזה כשתראו כמה חמאה יש בעוגה.

כאמור, מדובר בבירה בעלת טעם עוצמתי, וכשמדובר בשתייה אני מעדיפה בירות בהירות וקלות יותר, אבל דווקא הגינס היא מה שהופך את העוגה הזאת לכל כך מוצלחת. הגינס נותנת לעוגה טעם שוקולדי עמוק ונפלא, והעוגה עצמה הרבה יותר קלילה ואוורירית מעוגות שוקולד אחרות, כי בעצם אין בה שוקולד, אלא רק קקאו. היא גם יוצאת מאוד לחה, ובקיצור – מושלמת.

אז בלי להכביר יותר מדי מילים נוספות, קבלו את המתכון עכשיו, ותודו לי אחר כך.

עוגת שוקולד וגינס

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או עוגה עגולה אחת): 

¾1 כוסות קמח

¾1 כפיות אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

¾ כוס אבקת קקאו איכותי

½ כפית קינמון

300 גרם חמאה רכה

2 כוסות סוכר חום בהיר

3 ביצים

½1 כפיות תמצית וניל

1 בקבוק בירה גינס

¼1 כוסות אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מוזגים את הבירה לקנקן/כלי עם פיית מזיגה ומחכים שהקצף ייעלם.

2. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו וקינמון.

4. מקציפים במיקסר את הסוכר והחמאה במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית אוורירית.

5. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצים אחת אחת. כל ביצה אחרי שהקודמת נבלעה בתערובת.

6. מוסיפים את הווניל.

7. מוסיפים לסירוגין את הקמח והבירה (להתחיל ולסיים בקמח). לערבב רק עד שהתערובת אחידה.

8. מוסיפים בערבוב ידני את האגוזים.

9. אופים כ-70 דקות עד שהעוגה עוברת את מבחן הקיסם.

10. נותנים לעוגה להתקרר לפני שאוכלים אותה, למרות שזה קשה.

הערות:

1. שלב מזיגת הבירה הוא הראשון, כי לוקח קצת זמן עד שכל הקצף נעלם.

2. התשובה לכל שאלות ה"אפשר להשתמש בבירה אחרת?", "אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום חום?", "אפשר להשתמש בקקאו פושטי?" ו"אפשר להשתמש בתמצית וניל לא אמיתית?" היא כן, אבל קחו בחשבון שאז התוצאה תהיה פחות מוצלחת.

3. לא חובה לשים אגוזים. אפשר גם שוקולד צ'יפס. אפשר בלי כלום.

4. לקישוט אפשר להסתפק באבקת סוכר או לעשות משהו קצת יותר מושקע כמו בתמונה. בכל מקרה החלק הטעים הוא מה שיש בפנים.

בתיאבון!

* תודה גדולה לאלונה זוהר שאפתה וצילמה בכישרון רב, כי התנור שלי מקולקל

* הכתבה בשיתוף IBBL.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה