עוגת דבש ותפוחים חגיגית

עוגה מושלמת לשולחן החג, עם שילוב מופלא של תפוחים, דבש וקרם וניל. הארומה של הקינמון והטעמים המתוקים לא ישאירו אתכם אדישים

07/09/2014
  אביגייל פולק כהן קבלו עדכונים מ  אביגייל
  • RSS

טרה עוגה לראש השנה. צילום: אביגייל פולק כהן

ריח של חגים כבר נישא באוויר, וזה הזמן להתכונן לראש השנה עם עוגה חגיגית ומרשימה שתקשט את שולחן החג. העוגה הזו תהיה להיט בטוח בחג, בין אם אתם מארחים או מתארחים, ותבטיח לכם התחלה מתוקה ויפה לשנה החדשה. 

אז בואו ניגש למתכון. 

מצרכים:

לעוגה:

2 כוסות קמח.

1 שקית אבקת אפיה.

1/2 כוס סוכר לבן.

1/2 כוס סוכר חום ( אפשר להשתמש רק בסוכר לבן).

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים בטמפרטורת החדר.

1/2 גביע יוגורט מולר טבעי או 1/2 כוס מיץ תפוחים או תפוזים.

3/4 כוס דבש.

1/2 כוס שמן.

1/4 כפית שטוחה קינמון.

2 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים קלופים ומגוררים על פומפיה גסה.

טרה עוגה לראש השנה. צילום: שאטרסטוק

טרה עוגה לראש השנה. צילום: שאטרסטוק

לקרם:

1 שמנת מתוקה טרה.

3/4 כוס חלב טרה.

1 חבילה של פודינג וניל.

רבע כפית שטוחה קינמון.

הכנה:

מחממים מראש תנור ל-175 מעלות.

משמנים ומקמחים מעט תבנית 24.

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.

במטרפה ידנית טורפים את החלמונים עם השמן ומוסיפים חלבונים.

מוסיפים דבש ויוגורט / מיץ ומערבבים קלות.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון ומערבבים בעדינות עד להטמעת הקמח בתערובת.

מוסיפים את התפוחים ומערבבים פעם אחת.

יוצקים התערובת לתבנית.

אופים כ- 35-40 דקות ובודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה אם היא מוכנה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

בסכין גדולה חוצים את העוגה לרוחבה.

מרטיבים כל חלק במעט ברנדי או יין.

טרה עוגה לראש השנה. צילום: אביגייל פולק כהן

להכנת הקרם:

מקציפים את כל המוצרים יחד לקבלת קרם.

מורחים חצי מכמות הקרם על החלק התחתון של העוגה ומניחים מעליו את החלק השני.

ממלאים שקית זילוף ביתרת הקרם ומקשטים מלמעלה איך שרוצים.

 

בתיאבון וחג שמח!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה