קיש ירקות ים תיכוני

הוצאת על השולחן הוציאה מהדורה דיגיטלית מעודכנת של הספר הישן והטוב "ששת – העוזר שלך במטבח" שכתבו אורלי פלאי-ברונשטיין ואלי שטייניץ. מתוכו, קבלו מתכון לקיש קיצי קל להכנה וטעים

קיש

קיש ירקות ים תיכוני. צילום: דן לב

כל העבודה מתחילה ונגמרת בהכנת הקלתית. אחר כך זה ממש קלי קלות. ערבוביה של צבעים ומרקמים נתונה בתוך בצק פריך.

חומרים לפאי בקוטר 26 ס"מ:

לקלתית:

280 גרם (2 כוסות) קמח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

4 כפות מי קרח

למלית ירקות:

½ חציל חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 בצל סגול חתוך לשמיניות

1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 פלפל חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

2 שיני שום חצויות

3 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות שמן זית

10 עגבניות שרי

150 גרם גבינת פטה או בולגרית חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

חופן עלי תרד או כמה עלי בזיליקום

לרויאל:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 ביצים

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה: 

1. מכינים את הבצק לקלתית: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון בפולסים רק עד לקבלת פתיתי בצק. מוסיפים מי קרח ומעבדים רק עד שמתגבש בצק. מרדדים לעובי חצי ס"מ ומרפדים תבנית פאי, תחתית ודפנות. מסירים את עודפי הבצק הגולשים מהתבנית בעזרת מערוך. מחוררים את תחתית הבצק במזלג ומקפיאים חצי שעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות, עדיף במצב טורבו.

3. מכינים את מלית הירקות: מתבלים קוביות חציל, בצל, בטטה ופלפל עם שום, תימין, מלח ופלפל. מזלפים שמן זית ואופים 20-15 דקות להזהבה קלה.

4. במקביל אופים את קלתית הבצק 15 דקות אפייה חלקית.

5. מערבבים את מרכיבי הרויאל.

6. מסדרים את הירקות הצלויים בקלתית, מסדרים עליהם עגבניות שרי, קוביות גבינה ותרד או בזיליקום ויוצקים מעל את הרויאל.

7. אופים 30 דקות עד שהמלית יציבה. אם מתכננים להגיש במועד מאוחר יותר, מקצרים את משך האפייה ל-20 דקות כדי להשלים אפייה בחימום החוזר.

גיוונים:

> לתיבול הבצק: מוסיפים 2 כפיות זרעי כמון קלויים ומעוכים או זרעי שומשום או קצח או פשתן.

> מחליפים את הבצק הפריך בבצק עלים מוכן. מרדדים ומרפדים את התבנית. אין צורך באפייה מוקדמת. ממלאים ואופים כמוסבר במתכון.

לפי אותה שיטה מכינים:

> קיש פטריות: מחליפים את הירקות ב-2 סלסילות פטריות פרוסות (עדיף משני סוגים) מוקפצות בחמאה ותימין. מסדרים בקלתית ויוצקים רויאל מעליהן.

> קיש תרד וגבינת עזים: מחליפים את מלית הירקות ב-300 גרם עלי תרד מוקפצים בשמן זית. מסדרים בקלתית, יוצרים גומות בתרד ומניחים בתוכן פרוסות פרומעז לפני שיוצקים את הרויאל.

 

לפרטים נוספים ולרכישת הספר האלקטרוני לחצו כאן 

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו