מהם המזונות הכי מרגיעים ובריאים?

הדאגות והפחדים בעקבות המצב משפיעים על הרגלי האכילה שלנו, ולהפך. קבלו 8 סוגי מזונות שמסייעים בשיפור ההרגשה ומועילים לגוף ולנפש

28/07/2014
הדס מדר קבלו עדכונים מהדס מדר
  • RSS

הימים הנוכחיים הם ימים של מלחמה, ימים של עצב, חרדה וכאב, שמזמנים שינויים רבים בשגרת החיים והיומיום. רבים שנמצאים במצבי לחץ, חרדה או חוסר איזון בחיים שנוצר מחוסר ברירה, מבקשים למצוא לעצמם רוגע ושלווה ומאכלים עתירי פחמימות הם הבחירה המיידית עבורם מכיוון שהפחמימות מעלות את רמת הסרוטונין במוח וגורמת לתחושת שובע, רוגע ומצב רוח טוב.

מאכלים מבוססי פחמימות פשוטות כמו שוקולד, חטיפים, עוגיות ועוגות וגם פחמימות מורכבות כמו לחם, פסטה ואורז הם בחירה מוכרת במצבים של אכילה רגשית. רבים מאיתנו מכירים את המצב בו אנחנו אומרים לעצמנו: "אכלתי חצי חפיסת שוקולד ואני מאושר ושמח" ולאחר כמה רגעים תחושת הסיפוק מתחלפת בהרגשת תסכול וכעס.

אם תספקו לגופכם את התזונה הנדרשת תתנו לו את הוויטמינים והמינרלים שדרושים ושיכולים לספק לגוף תפקוד יום יומי בריא ומאוזן.

המזונות שיעזרו לכם להתמודד עם לחץ, עצב וחרדה:

1. ירקות

ירקות ירוקים כמו אספרגוס, ברוקולי, תרד וכרוב, בזיליקום, ארוגולה, נבט חיטה טרי ,חסה ורוקט עשירים בוויטמינים מקבוצת B. ויטמינים אלה חיוניים לוויסות הרגשות, נלחמים בדיכאון ומפחיתים רמות חרדה.

ירקות. צילום: שאטרסטוק

2. דגים

רוב סוגי הדגים מכילים מספר ויטמינים מקבוצת B, בדגש על ויטמין B6 ו-B12 וחומצת שומן מסוג אומגה 3 ומסייעים לגוף לייצר סרוטונין שמשפר את מצב הרוח ומונע דיכאון. דגי טונה וסלמון מתאימים היטב לקטגוריה, מה גם שהם דלים בשומן ועשירים בחלבון.

3. אצות

כגון כלורלה וספיר ולינה מכילות חלבון, חומצות אמינו חיוניות, מינרלים, ויטמיני B, אומגה 3, כלורופיל ועוד. האצות מזינות מאוד, מחזקות ומחדשות את המערכת ההורמונלית, העצבית והחיסונית, מחזקות את הדם ומווסתות את חילוף החומרים.

אצות. צילום: שאטרסטוק

4. חליטות צמחי מרפא

חליטות קמומיל, פסיפלורה ומליסה מזינות את מערכת העצבים המרכזית ונותנות תחושת רוגע ושלווה. ביום כדאי להכין חליטות קרות ומרעננות ובערב מומלץ לשתות 2 כוסות לפני השינה.

5. תה ירוק

מסייע בטיפול בכאבי ראש ובדיכאון, בהמרצת מערכת החיסון, בסיוע למערכת העיכול ובהרחקת רעלים מהגוף.

תה ירוק. צילום: שאטרסטוק

6. דגנים מלאים

כדאי לאכול מנות מתונות של דגנים מלאים (אורז, קינואה), ולהרבות באכילת שיבולת שועל שמרגיעה את הנפש. פחמימות מורכבות ומלאות העשירות בסיבים תזונתיים תורמות לתזונה בזכות כמות גבוהה של ויטמיני B המשרים תחושת רגיעה.

7. חלבונים

כדאי להמעיט בחלבון מן החי, במיוחד בשר אדום ומוצרי חלב, כי בחלבון מן החי יש חומצה ארכידונית מסוג 2 ו-4 שמעוררות תהליכים דלקתיים בגוף ויוצרות סטרס. מומלץ לאכול ביצה אחת ליום, קטניות (עדשים, שעועית, חומוס) ודגים.

תבשיל עדשים. צילום: שאטרסטוק

8. ויטמין C

מקל על תחושות מתח, עוזר להוריד לחץ דם ואפילו מפחית את הורמון הלחץ קורטיזול בזמן אמת. מכיוון שהוא גם ידוע כמצוין לחיזוק המערכת החיסונית שגם ככה רגישה בימים אלה לאור המצב הוא מומלץ מאוד.

וטיפ לסיום - מתוקים – כשרוצים לאכול מתוק כדאי לאכול תמר עם אגוז מלך, כדור קטן משוקולד חרובים, למרוח טחינה גולמית ומעט סילאן מעל פרוסת לחם מלא/שיפון/דגנים מלאים.

*****

הדס מדר היא תזונאית טבעית ומאמנת תזונה, בקליניקה של סטודיו Fly.  




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה