3 מתכונים טעימים ובריאים לפעוטות

אביגייל פולק - כהן, אמא ובשלנית, ממליצה ומכינה בהמון אהבה 3 מנות פשוטות ומהירות שמתאימות בול לקטנטנים

27/07/2014
משפחה קבלו עדכונים ממשפחה
  • RSS

"אחד הדברים היפים בילדים קטנים זה לראות אותם מחזיקים לבד אוכל ואוכלים להנאתם", אומרת אביגייל פולק כהן, אמא לשני ילדים גדולים (10 ו-14), שמביאה עבורכן, האמהות לפעוטות שרק לא מזמן הצמיחו שיניים קטנטנות והחלו לאכול מזונות מוצקים, 3 מתכונים מספר המתכונים הביתי.

"שלושת המתכונים הללו עוקבים אחרי 3 מדדים שחשובים לפעוטות: הערכים התזונתיים, המראה וכמובן הטעם", אומרת פולק - כהן. "גבינות, הרבה ירקות, מעט מלח ומעט סוכר הם הערכים התזונתיים שניסיתי להקפיד עליהם. מבחינת מראה - חשוב כמובן שהאוכל יהיה מושך ויזואלית עבור הילדים כדי למשוך אותם לטעום מגוון כמה שיותר גדול. ניסיתי להכין אוכל שיהיה בהיר, בלי ירוקים, שידוע שילדים לא אוהבים לראות באוכל שלהם. הטופ הקראנצ'י של הלביבה, למשל, זה משהו שהם יכולים ממש לצלם בזיכרון ולדעת שהם אוהבים, בזכות הצבע. במאפינס השתמשתי בממרח שמשלב גבינה ושוקולד - הילדים מתים על צבע השוקולד, אבל הוא מכיל גם את הדברים הטובים שיש בגבינה".

מאיזה גיל אפשר לאכול את הדברים שהכנת? "אני ממליצה לתת אותם כבר מגיל שנה וחצי", אומרת פולק - כהן, "אבל, בגלל שלפעוטות אין תמיד מספיק הערכה של גודל הביס שהם לוקחים, אנחנו נרצה, לפחות בהתחלה, לחתוך להם את האוכל לחתיכות קטנות, בגודל ביס, שיוכלו להחזיק ולאכול בעצמם. מגיל שנתיים ומעלה, אפשר כבר לתת להם לביבה שלמה או מאפין, שיחזיקו ביד".

טיפ של אמא עם ניסיון

"נסו להיות פתוחים לטעמים. תנו לילדים לנסות. אם הם לא אוהבים משהו, לא צריך לדחוף להם אותו בכוח. אולי ינסו שוב בעתיד. יש שפע של טעמים - כדאי לנסות את כולם. ובעיקר - תנו להם לנסות דווקא דברים שאתם בעצמכם לא אוהבים. אני למשל אף פעם לא אהבתי דגים אבל הבן שלי אוכל אותם בתיאבון, כי ניסיתי ונתתי לו. אולי המתוקים שלכן יפתיעו גם אתכן. בהצלחה."

ולהלן - המתכונים

לביבות ירקות וגבינה אפויות

טרה מתכונים לפעוטות. לביבות. צילום: אביגייל פולק כהן

מרכיבים:

5 תפוחי אדמה

2 גזרים קלופים

1 קישוא

חצי בצל (לא חובה)

3 ביצים

3 כפות פירורי לחם

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת של טרה

כף גבינה לבנה או קוטג' טרה

אופן ההכנה:

מגרדים על פומפייה דקה את תפוחי האדמה, הגזר, הקישוא והבצל.

סוחטים ומסננים נוזלים.

מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.

מכניסים למקרר לרבע שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.

בקערה קטנה מערבבים פירורי לחם ושומשום.

יוצרים לביבות וטובלים כל לביבה בתערובת פירורי הלחם והשומשום ומניחים על התבנית.

אופים כ-15 דקות, הופכים ואופים עוד 15 דקות עד שמתקבל גוון זהוב.

בתיאבון!

 

פשטידת אטריות וגבינות

טרה מתכונים לפעוטות. פשטידת אטריות וגבינות. צילום: אביגייל פולק כהן

"ילדים קטנים אוהבים להרגיש עצמאות", אומרת פולק-כהן. "כדי לעודד אותם לכך, נכין להם פשטידת אטריות וגבינות, ניקח פרוסה לא גדולה ונחתוך אותה לחתיכות קטנות שהם יוכלו להחזיק ולאכול בעצמם, בלי להזדקק לעזרתנו".

מרכיבים:

חצי חבילת אטריות דקיקות מבושלות לפי ההוראות ומצוננות.

חצי חבילה גבינת טוב טעם טרה.

כף גבינה לבנה טרה.

3 ביצים.

2 כפות קמח.

חופן זיתים מגולענים וחתוכים לטבעות (אפשר להחליף בתירס).

מעט מלח.

אופן ההכנה:

מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים מעט תבנית 22.

יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעט שומשום וטבעות זיתים.

אופים כ-30 דקות, עד שפני הפשטידה זהובות.

בתיאבון!

 

מאפינס שוקו וניל

טרה מתכונים לפעוטות. מאפינס. צילום: אביגייל פולק כהן

"ימים של חופש או ערב עם הקטנטנים זה זמן להכין מאפינס קטנים עם ממרח גבינה ושוקולד", מייעצת פולק - כהן. "רק תדמיינו את המתיקות שלהם כשהם יפזרו סוכריות צבעוניות על המאפינס,ינגסו בו ו...כן אפילו יתלכלכו קצת. יש יותר חמוד מזה?"

מרכיבים:

1.5 כוסות קמח.

חצי כוס סוכר.

חצי כוס שמן.

חצי כוס מיץ תפוזים או חלב.

1 ביצה.

1 סוכר וניל.

1 כפית אבקת אפיה.

רבע קופסה ממרח גבינה ושוקולד של טרה.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערה שמים ביצה, סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.

מוסיפים שמן וחלב או מיץ תפוזים וטורפים שוב.

מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים היטב.

בעזרת כף יוצקים לתבנית מאפינס 1/2 גובה מהתערובת.

לוקחים חצי כפית ממרח גבינה ושוקולד ויוצקים מעל תערובת המאפינס.

אופים כ-20 דקות.

מצננים היטב ונותנים לקטנטנים לפזר סוכריות צבעוניות מלמעלה.

מעטרים את התבנית בעיטורי נייר צבעוניים.

בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה