ממלכת השוקולד שעל שפת כנרת

כבר 11 שנים שגלית אלפרט מגשימה חלום מתוק – היא שוקולטיירית והבעלים של גליתא, בית שוקולד לסדנאות חוויה ולייצור פרלינים בקיבוץ דגניה. כך הופכים אהבה לעסק טוב

24/07/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

יותר מכל שוקולד בעולם, מעדיפה השוקולטיירית גלית אלפרט שוקולד חלב נוזלי בטמפרטורה חמימה, "עם כפית", היא מדגישה. "כולם שואלים אותי איך זה שאני לא אוהבת שוקולד מריר ואיכותי, אבל זה המצב. אני אוהבת שוקולד חלב נוזלי".

אני רוצה לשחות בזה (צילום: מאיה גמר)"שוקולד חלב נוזלי עם כפית" זה לא רק נראה טעים (צילום: מאיה גמר)

ואלפרט, שאוהבת את השוקולד הכי בייסיק, שוחה בשוקולד. "גליתא", מפעל השוקולד ובית סדנאות בקיבוץ דגניה, הוא הממלכה שלה. שם תוכלו לעבור את אחת מסדנאות החוויה בשוקולד, להכין פרלינים (ולאכול אותם), ליצור את טבלת השוקולד האישית שלכם (ולחסל אותה לבד), או ליהנות מטראפלס, שוקו ועוד אינספור הפתעות שוקולדיות. נשמע כמו ג'וב חלומי?

החיבור לתחום התחיל בבלגיה, שם יודעים להכין שוקולד איכותי. לאחר שסיימה תואר ראשון, נסעה לבלגיה מסיבות משפחתיות. "חיפשתי משהו שאני אוכל ללמוד או לעסוק בו שם, לא התחשק לי תואר שני או משהו אקדמי, וכך מצאתי את עצמי בלימודי שוקולד וגלידה בבית ספר מוביל בבלגיה. למדתי שם שנתיים". בבית הספר לשוקולטיירים בבלגיה, נפגשה לראשונה עם חומר הגלם וגילתה עולם שלם של ממתקים, מאכלים וקינוחים משוקולד שאפשר להפוך לביזנס של ממש. "תכנית הלימודים כללה גם מנהל עסקים - הכשירו אותנו להקים את בתי השוקולד שלנו".

גלית אלפרט, הכל התחיל בבלגיה (צילום: מירה ניתבך)גלית אלפרט. את הרומן שלה עם השוקולד התחילה בבלגיה ומאז הם ביחד (צילום: מאיה ניתבך)

לאחר שחזרה לארץ ב-2003, העבירה סדנאות חוויה לחברים ומכרים כעבודה צדדית, לאט לאט ומפה לאוזן החלה לעבוד גם מול מקומות עבודה וקבוצות באיזור המרכז. "כשפנו אליי מקיבוץ דגניה בבקשה להקים שם בית לסדנאות שוקולד התלבטתי, למרות שאני מהאיזור וגדלתי בקיבוץ אפיקים, כי גרתי אז במרכז ולא ששתי לעבור שוב צפונה. במקרה יצא לי להיתקל בבית בפרויקט הגמר שלי מבית הספר בבלגיה, שם כתבתי שאני רוצה להקים את בית השוקולד והגלידה שלי על שפת הכנרת. זה היה האישור בשבילי ללכת על זה".

 "שוקולד זה בריאות"

ההחלטה לפתוח עסק עצמאי רחוק מהמרכז, עסק עונתי שנסמך בחלקו על תיירות, היא צעד אמיץ. "זה עניין של אופי. אני לא בנאדם עירוני והסביבה הזו היא הבית שלי ואני נהנית פה. חוץ מזה, שמעבר לסדנאות יש פה גם מפעל שוקולד שמייצר פרלינים וכל מיני דברים טעימים עם שוקולד לבתי מלון או ארגונים שונים ברחבי הארץ. העבודה נחלקת לשתי עונות: עונת התיירות - אז אנחנו שמים יותר דגש על הסדנאות, ועונת המלונות - אז עובדים יותר על ייצור שוקולדים. זה היה הפיתרון שלי בעצם לזמניות של עונת התיירות".

פרלינים ממפעל השוקולד (צילום: מאיה גמר)הפרלינים של גליתא. שוקולד בלגי משובח וחומרי גלם איכותיים (צילום: מאיה גמר)

ב- 2013 פתחו אלפרט ואח שלה, איתו היא מנהלת את העסק, סניף נוסף של גליתא, בקיבוץ צובה ליד ירושלים, כדי להביא את סוד הקסם השוקולדי לאיזור נוסף. "אבל", היא מבקשת להדגיש, "אנחנו לא רוצים לפתוח עוד סניפים, אלא לגדול ולהתפתח עם שני הסניפים הקיימים".

כיום לאלפרט צוות שלם של נשים בלבד ("זה לא בכוונה, פשוט יצא ככה") שמעביר את הסדנאות ועומל על הכנת הפרלינים ושאר המטעמים שנשלחים לרחבי הארץ. "מהיום הראשון היה לי חשוב לעבוד עם חומרי הגלם שעבדתי איתם בבלגיה, מוצרים איכותיים, ותמיד אני שואלת את עצמי, האם כלקוחה הייתי מוכנה לשלם וליהנות מחוויה כזאת.

"אני תמיד אומרת ששוקולד זה בריאות", קובעת אלפרט. "כי שוקולד מעלה חיוך, וחיוך זה בריאות. זה סוד הקסם שלו".

הילדים מתמסרים מיד. ברור (צילום: מאיה גמר)"הילדים מתמסרים מיד, המבוגרים נפתחים לאט לאט". חווית שוקולד בגליתא (צילום: מאיה גמר)

עשרות אלפי אנשים פוקדים את הסדנאות מידי שנה. "ילדים מתמסרים מיד", היא מציינת, "ואצל המבוגרים אפשר לראות תהליך מקסים - לאט לאט הם נפתחים, טועמים, נהנים מהשוקולד ומביאים מעצמם ליצירת השוקולד". אלפרט מדגישה שהמטרה הראשונה של הסדנאות היא לעשות כיף. "אלה לא סדנאות לימודיות. כל מי שרוצה מוזמן להגיע ולהמתיק לכמה רגעים את החיים".

לפני פרידה, ביקשתי עוד רגע מתוק, וקיבלתי מתכון לשוקו קר ושוקולדי במיוחד שאפשר להכין בבית:

מתכון לשוקו קר לקיץ מתוק

שוקו קר שכולם אוהבים (צילום: שאטרסטוק)

החומרים

• המון מצב רוח טוב

• חשק גדול לשוקו קר ומתוק

• שמחה בלב

• מטבעות שוקולד: חלב או לבן (מה שיותר אוהבים)

• קצת מים חמים בכוס

• חלב קר

• קצפת מוכנה מראש

אופן ההכנה

• פותחים את שקית מטבעות השוקולד ושמים 2 מטבעות על הלשון

• עוצמים עיניים ונותנים לשוקולד להתמוסס בפה ולעטוף המתיקות הנהדרת שלו

• פוקחים עיניים

• ממלאים בכוס 4 מטבעות של שוקולד

• שופכים על השוקולד 5 כפיות של מים רותחים

• ומערבבים טוב טוב עד שכל השוקולד נמס בכוס

• ממלאים בחלב קר עד ל-3/4 כוס

• מוסיפים כפית גדושה של קצפת

• ושותים בהנאה רבה

.

* התוכן הוא מערכתי ואין בכתוב משום המלצה של בנק הפועלים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה