מתכוני שבועות דיאטטיים

אפשר לחגוג שבועות כהלכתו גם בלי להשמין. קבלו 4 מתכוני שבועות מופחתי קלוריות, וגם טיפים של כוהנת הדיאטה חלי ממן איך לעבור את החג בשלום

גבינה

מתכוני שבועות דיאטטיים. צילום: שאטרסטוק

חג שבועות הוא מתחרה מאוד רציני לתואר "החג עם האוכל הכי טעים". אבל לטעים הזה יש מחיר, והוא בדרך כלל כולל הרבה קלוריות והרבה אחוזי שומן.

ובכן, יש לנו חדשות טובות, כלומר לחלי ממן יש חדשות טובות: אפשר לחגוג את החג כהלכתו ובכל זאת לא להשמין. איך? קבלו את הטיפים של חלי ואחריהם גם מתכונים.

1. תחילה נחשוב בגדול על הארוחה – מה הולך להיות בה. וננסה ליצור ארוחה מאוזנת שאיננה מכילה המון סוגים של מזונות, כי זה גורם לנו לאכול יותר מדי. חוץ כמובן מהירקות – מהם כדאי להכין הרבה ובכיף.

2. כשבוחרים מתכון חשוב להתייחס להרכב שלו. תחילה נסתכל על רשימת הרכיבים. נבחר מתכון שמכיל גבינות לא שמנות במיוחד, שלא צריך לטגן בו עם הרבה שמן ושהוא מכיל הרבה ירק בתוכו.

3. את הכמות שאנו מכינים בכל מנה נתאים למספר הסועדים ולשילובה בארוחה. אם המנה מיועדת להיות עוד גיוון ועוד תוספת נכין ממנה מעט יחסית. אחרת נישאר עם הרבה יותר מדי אוכל ואז גם המשקל שלנו יתחיל לחגוג…

4. בקניית המוצרים למתכון, היו זהירים בבחירת מוצרי חלב עם הצהרות של "פחות" – פחות סוכר, פחות שומן, פחות מחיר… אלו כמובן טובים לנו, אבל צריך לזכור שזה רק "פחות" ולא "בלי". בנוסף, השיווק הזה נותן לנו תחושה של "מותר כי זה פחות" ואז אנחנו אוכלים יותר ובחוסר זהירות.

5. אין צורך לספור קלוריות של גבינות, יוגורטים, עוגות ומאפים. במקום זאת, התאמנו בראיה מרחבית של הצלחת: ארגנו לעצמכם את הצלחת האישית החגיגית (והיחידה) שלכם כך : שליש הצלחת ירקות שונים, שליש הצלחת פחמימות (לחם או פסטה או אורז או תפוח אדמה) ושליש למנה עשירה בחלבונים (דג, גבינה, ביצה וכד'). ובצלחת קטנה מנה אחת אחרונה. כך, בתכנון הארוחה כולה ובתכנון פרטי לצלחת האישית, מובטח לכם חג טעים ובכלל לא משמין.

עוגת גבינה קלה. צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק

עוגת גבינה קלה

4 מנות. כל מנה תחליף למנת חלבון ופחמימה.

מצרכים:

250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

גרידת תפוז או לימון

3 כפות קמח

1 כף קורנפלור

½ כפית אבקת אפיה

תפוח עץ מרוסק

ממתיק מלאכותי

אופן ההכנה:

מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.

שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מאורכת, משומנת קלות.

מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.

.

בורקס של מזליקה

בורקס 1 מוכן = תחליף לארוחת הערב 

מצרכים:

1 עלה של בצק פילו

80 גרם (כ-3 כפות) גבינת פטה או בולגרית, כמובן 5%

טיפה חלב 1% להברשת העלים

טיפה חלבון ביצה להברשה

תרד לפי העין (אפשר מאודה או של סנפרוסט לאחר הפשרה קלה במיקרו)

אופן ההכנה:

לוקחים את העלה ומקפלים אותו פעמיים (נוצרת תחתית של 4 שכבות בצק פילו), מברישים אותו עם קצת חלב בשביל שלא יהיה יבש. שמים עליו את הגבינה והתרד.

מצמידים מעט את הצדדים כדי שידבקו ומברישים מלמעלה עם החלבון של הביצה.

שמים בתבנית עם שפריץ אחד של ספריי שמן (לא חובה) ומכניסים לתנור מחומם מראש לכ-15 דקות.

ניתן להכין מראש מנות מכל החבילה של הבצק ולהכניס למקפיא. כל פעם שרוצים לאכול אחד לארוחת ערב, מברישים את הבורקס הקפוא עם החלבון של הביצה ומכניסים לתנור.

.

פשטידה מהירה בירוק-לבן

3 מנות. כל מנה 1.5 חלבון גבינה

מצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):

1 שקית ברוקולי מוקפא

1 שקית פרחי כרובית  מוקפאים

250 גרם גבינה צפתית %½ שומן, מגוררת

2 ביצים טרופות

¼ כפית פלפל לבן

5 כפות חלב 1% שומן

אופן ההכנה:

שמים את הברוקולי והכרובית בסיר עם מעט מים ומאדים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הצפתית, הביצים, הפלפל הלבן והחלב. מוסיפים לכרובית ולברוקולי ובוחשים היטב.

מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.

.

פסטה עם ירקות

רבע מהכמות = מנת פחמימה

מצרכים:

2 כוסות פסטה או 2 כוסות אטריות נודלס לאחר בישול

1 בצל

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

לחתוך הכול לרצועות דקות

2 גזרים

2 קישואים

כפית שמן זית

1 כף סויה

1 כף צ'ילי (מתוק או חריף לפי הטעם)

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בכפית השמן (רצוי במחבת טפלון), מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים הכול ביחד למשך 10 דקות.

ממיסים את התיבוליות בחצי כוס מים חמים ושופכים על הירקות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.

מערבבים את הירקות עם הפסטה/נודלס המוכנים ומגישים.