מזרח תיכון שמח

בחמישי שמח של היום אנחנו חוזרים למדינה השכנה האהובה עלינו. מהשכנים היוונים אנחנו מקבלים קוקטייל אוזו משגע, ומעינת מנהלת האתר את סלט הזיתים המעולה שלה

08/05/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

עינת מנהלת האתר שלנו, טסה לארבעה ימים ליוון והצליחה להדביק את כל המערכת בגעגועים למדינת האיים והטברנות. בשלב מסוים נשלף בקבוק האוזו שהביאה איתה, וסלונה הפכה לטברנה יוונית לעשר הדקות הבאות (האמת שפשוט שתינו אוזו מספלי קפה וחזרנו מיד לעבוד, כי מערכת עסוקה אנחנו). טעמו של האוזו הזכיר לי שוב חופים קסומים, שמיים כחולים, נגינת בוזוקי ואוזו צונן בכוס גבוה.

 

קוקטייל השבוע: רוזטה

רוזטה מאוזו מטקסה מרעננת (צילום: יח"צ)

הבסיס: אוזו מטקסה

אוזו מטקסה הוא מהמפורסמים ומהאיכותיים בקטגוריה. האוזו. זהו אוזו כשר, אחד הבודדים הקיימים בעולם. הייחודיות של אוזו מטקסה נובעת מבחירה של מרכיבים ייחודיים כגון מסטיק (שרף), הוא מיוצר במיכלים קטנים במטרה להגיע לטעם האיכותי ביותר.

כותשים 4 קוביות לימון וחופן נענע.

מוסיפים: 60 מ"ל אוזו מטקסה

30 מ"ל מיץ לימון

30 מ"ל סירופ שקדים או רוזטה

משקשקים חזק ולסנן להייבול מלא קרח כתוש.

מקשטים  בלימון ונענע.

הצעת הגשה:

המיקום לא חשוב. זאת ההרגשה שבלב, שצריכה להיות שמחה. בחברת אנשים שאנחנו אוהבים, יושבים ומודיעים לדאגות- "הסופ"ש שלי התחיל, נשוב לפעילות ביום ראשון". זהו- אף אחד לא מפריע. עם כוס צוננת של קוקטייל אוזו, חברים שאנחנו אוהבים ושמחה בלב, זה לא משנה איפה אנחנו נמצאים.

 

הצעת נשנוש:

einatolive 650

לעינת, מהפסקה הראשונה, יש מתכון לסלט זיתים מבושלים שהוא פשוט רגע קטן של אושר. הוא טעים חם, אבל גם ברגע של חולשה, כשתתקפו אותו עם כף במקרר, הוא לא יאכזב.

וכך זה הולך:

מצרכים:

2 קופסאות זיתים מגולענים

קופסת עגבניות מרוסקות

5 או כמה שבא לכם שיני שום

פרוסות לימון לפי שיקול דעתכם,(שיקול דעתי היה 2 פרוסות)

כף גדושה פפריקה מתוקה

כף סוכר חום

כפית כמון

1-2 כפיות אריסה

הכנה

מסננים את הזיתים מהנוזלים. שמים בסיר+מים ומרתיחים. אחרי הרתיחה מסננים, שוטפים במים קרים, מחזירים לסיר+מים ומרתיחים שוב. ככה 3 פעמים להוציא את המרירות.

שמים בסיר מעט שמן.

מוסיפים: פפריקה מתוקה, סוכר חום, כמון,שום פרוס דק,אריסה, אם אתם אוהבים חריף שימו יותר, ואת פלחי הלימון. ממליצה לחתוך אותם לרבעים כי אז הם יבואו לכם בהפתעה.

נותנים לכל אלה משהו כמו דקה שתיים להתערבב עם עצמם ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. רותח? יופי. עכשיו תנמיכו את האש ותנו לזה רבע שעה בערך.

מוסיפים את הזיתים, שוב רתיחה ושוב להנמיך את האש ולתת להם להתבשל נגיד 3/4 שעה.

אפשר לאכול חם, אפשר לאכול קר. בכל מצב זה יחוסל עוד לפני שתגיעו למנה העיקרית

.

*"אם יגידו לכם שזיתים זה משמין, וששבעה זיתים זה כמו פרוסת לחם, תענו ששבע הוא מספר מזל ובמזל לא חוסכים"- מציינת עינת.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה