סוד קטן לקפה קר מנצח

מדור חמישי שמח מתכנס לחגיגת קפה קר ועוגיות שחיתות של אלונה זוהר שתקרר לכם את הגוף, תחמם לכם את הלב, ותפתח רשמית עוד סופשבוע מתוק

01/05/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

עד שמגיעים לצבא לא מכירים בחשיבותה של חגיגה ביום חמישי. רק שם, בסיס מאובק עם נגיעות של זית יום חמישי זוכה לקבל את הכבוד הראוי לו.

בחמישי אחד אי שם בזמן שירותי הצבאי, היה חם בקטע אחר. אפילו חובבת חום שכמותי הסכימה להודות שזה מוגזם. הלכתי בשעת צהריים ברחוב עיר דרומית עייפה, מתה מחום, ומצמא, מחפשת כתובת של חיילת נפקדת ובעיקר רוצה למות, או לפחות להתקרר קצת. פתאום שמעתי "חיילת בואי חיילת", הסתובבתי וראיתי זקנה נחמדה עומדת בשער גינת מוזנחת וביד כוס גבוה, מזיעה מקרח מלאה בקפה.

"חם היום ילדה, קחי קחי, לבריאות" היא דחפה לי ליד את הכוס. חייכתי, ניסיתי לסרב בנימוס, אבל הצמא והחום הכניעו אותי, שתיתי את הקפה הקר בלגימה אחת- מתוק, מרענן, רציתי לאמץ את הזקנה הזו לסבתא. כשסיימתי היא לקחה את הכוס אמרה "כל טוב תהיי בריאה" וברחה למזגן. אבל מאז הפך הקפה הקר למרענן הרשמי של הקיץ, ואני נזכרת בזקנה החביבה שבאה לי מהשמיים. יש הרבה גרסאות לקפה קר ביתי, וכולן טעימות. בחמישי, מוכרחים להיות שמח, אז לקפה הקר של היום נוסיף את הליקר הסודי שיקפיץ לכם ת'ערב.

קוקטייל השבוע: קפה קר אלכוהולי

קפה קר עם טוויסט מפתיע (צילום: יח"צ)

 

הבסיס: טיה מריה

הליקר של "הדודה" מריה, התחיל כמשקה משפחתי ובחלוף השנים תפס את מקומו כאחד משני ליקרי הקפה הטובים והנמכרים בעולם. טיה מריה מתובל בפולי קפה מג'מייקה, העוברים תהליך קלייה עדין, כדי להגיע לאיזון מושלם בטעם ובארומה שלו, לאחר מכן נטחנים פולי הקפה ומושרים בתזקיק קנה סוכר איכותי, אשר לו מוסיפים רצועות קנה סוכר טבעי ומקלות וניל. מומלץ לשתייה נקי, עם קרח, בקפה וכמובן בקוקטיילים.

40 מ"ל טיה מריה

20 מ"ל סטולי וניל (או סטולי)

מנת אספרסו

40 מ"ל חלב.

לשקשק עם קרח ולסנן לכוס גבוהה מלאה קרח. לסגור בקצפת.

הצעת הגשה:

מול בריזה נעימה, במרפסת או בים. כוס קפה קר מחוזק ומחזק ביד אחת, נשנושי עוגיות מעולות (מתכון בהמשך הכתבה), ביד השנייה. הרגליים- למעלה, בזווית "אני לא זזה מכאן שעה לפחות", שיר בלב, ומישהו שאוהבים לצידכם.

הצעת נשנוש:

 

עוגיות שחיתות שאין דברים כאלה (צילום: אלונה זוהר)

את העוגיות המציאו בשביל קפה, אין פה שאלה, ובאופן כללי רצוי שיהיה בהן שוקולד והרבה. עוגיות השחיתות של אלונה זוהר הן השידוך המושלם לקוקטייל הקפה הקר שלנו.

עוגיות שחיתות מטריפות

במיקסר עם וו ההקצפה לשים:

4 ביצים שלמות

225 גרם סוכר

להקציף עד לקבלת קצף תפוח מאוד ובהיר.

להמיס במיקרו:

330 גרם שוקולד מריר

45 גרם חמאה

לערבב היטב.

לערבב בקערה אחת:

את השוקולד עם הקצף. רצוי תוך כדי עוד כמה סיבובים במיקסר ולא ביד על מנת שהבלילה תהיה אחידה.

להוסיף לקערת המיקסר 70 גרם קמח תופח (או 60 גרם קמח+1 שקית אבקת אפיה) ומעט תמתצית וניל איכותית, לסובב עוד כמה סיבובים במיקסר למסה אחידה.

להוסיף 180 גרם אגוזי מלך קצוצים + 180 גרם שוקולד צ'יפס..

לערבב הכל עד שיתאחד – בתנועות קיפול ובעדינות!

בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ליצור גבעות קטנות בשק זילוף חד פעמי או בעזרת כפית במרווחים – העוגיות מתפשטות מעט.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות 8 דקות.

כשהן יוצאות מהתנור מתגברים על הפיתוי ונותנים להן להתייצב קצת לפני שמתנפלים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה