הפינוק הרשמי של הקיץ

הקיץ כבר כאן, ואיתו חוזרת גם שמחת החיים. מסורת חמישי שמח שלנו לובשת בגדי חג ומקבלת בזרועות פתוחות את העונה היפה והנכונה של השנה

קוקטייל

תהרגו אותי טוב? אני אוהבת קיץ. כשחם, לח, כשכולם רק מחפשים את המזגן הכי קרוב לעשות איתו אהבה, אני פורחת. אבל גם חובבת חום שכמוני מכירה בחשיבותה של הקרירות, במיוחד בשעת ערב מוקדמת, כשמשב רוח אדיב מלטף את הפנים. בדיוק ברגעים כאלה את מתפללת לכוס הנכונה שתשלים את האווירה.

קוקטייל חג חמישי שלנו השבוע מביא ניחוחות של ים וחופש, בלנד ייחודי שמגיע אלינו היישר מהקאריביים- ממלכת הקיץ הנצחית.

השבוע: קוקטייל סיילור ג'ינג'ר

הרום של סיילור ג'רי גם גינג'ר (צילום: יחצ)

הבסיס: רום סיילור ג'רי

סיילור ג'רי נוצר בהשראתו של נורמן קולינס, מקעקע אולד-סקול נדיר ואחד המפורסמים בעולם. סיילור ג'רי הוא בלנד ייחודי של רום מובחר מהקריביים המתובל בתערובת תבלינים טבעית של קינמון, וניל ואגוז מוסקט, מה שהופך אותו למלא טעמים שמתגלים מלגימה ללגימה.

50 מ"ל סיילור ג'רי

20 מ"ל מיץ לימון

10 מ"ל מי סוכר

השלמה בג'ינג'ר אייל.

מזיגת המרכיבים לכוס גבוהה מלאה קרח. לערבב ולקשט בקליפת תפוז

הצעת הגשה:

זה לא ממש משנה מי נמצא לידכם כשאתם חוגגים את חמישי שמח הקייצי הראשון, חברה טובה, בן זוג אהוב, ואפילו לבד. יוצאים אל המרפסת, ממקמים את הכיסא הכי נוח בבית, בדיוק מתחת לקרן שמש מאוחרת, עוצמים את העיניים ונותנים לשמש לחמם ולשמח.

הצעת נשנוש:

נשנוש שפותח את הקיץ (צילום: לייזה פאנלים)

רביצה בשמש לא שווה כלום בלי איזה גלידה ליד, קרמי וקפוא. כשנתקלתי בנגיסי השוקולד של לייזה פאנלים הבנתי שזה זה.

מה צריך:

150 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ שוקולד חלב

חצי כוס חלב

כף ברנדי

2 שמנת מתוקה

2 כפות גדושות פודינג וניל

כפית תמצית וניל

1 כוס שלווה/ פצפוצי אורז/ מרנגים שבורים

חצי כוס אגוזים

חצי כוס פתי בר שבור

איך מכינים:

מרתיחים חצי כוס חלב עם שמנת מתוקה כשזה חם ממש לפני רתיחה, מכבים. מוסיפים את קוביות השוקולד החלב והמריר עד המסה מלאה.

מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 2 כפות גדושות פודינג וניל ותמצית וניל.

את השוקולד המומס שהתקרר, מערבבים עם הקצפת וניל בתנועות קיפול עד האחדה.

מכניסים לתערובת שוקולד את כל היבשים הטעימים: שלווה או פצפוצי אורז/או קורנפלקס שיש בבית או מרנגים + חצי כוס אגוזי מלך + חצי כוס פתי בר מרוסק

על תבנית ריבועית עם נייר אפייה מסדרים שורה אחת יפה ביסקווטים פתי בר יבשים! )

משטחים על הביסקווטים את תערובת השוקולד קצפת והיבשים בעזרת סכין או לקקן. מכניסים להקפאה לשעתיים לפחות

לציפוי: ממיסים יחד 150 גרם שוקולד מריר, 50 גרם חמאה וחצי כוס חלב, שופכים על העוגה ומקפיאים שוב, עדיף ללילה.

חותכים לריבועים בגדול ביס, ככה מתפנקים היום.