טיול לחג: על ברושים וחיות אחרות באזור השרון ועמק חפר

ספארי בלב עמק חפר, ביסטרו נעים וטעים בפרדסיה ויקב בוטיק שביקור בו הוא בילוי אביבי מושלם. חגית אברון עם רעיונות לבילויים לקטנים ולגדולים

13/04/2014
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS

מתוך האתר של חגית אברון 

מה עושים? 

בלבו של עמק חפר, בקיבוץ גבעת חיים איחוד, שוכן לו הביבר הכה נחמד לגעת בחיות. וביבר על שום מה? (אל תחפשו בגוגל כי תקבלו את ג'סטין ביבר...) על שלל חיות הבר והמחמד, הגדלות בנחת ומגודלות באהבה על ידי מטפלים מסורים.

כשתגיעו למרחב המטופח, שם גרות בנחת שלל חיות לליטוף ולהאכלה, תבינו מיד שמדובר בחוויה של אהבת חיות, טבע ומה שביניהם. הקטנטנים שבחבורה יעוטו על נדנדות העץ שבכניסה ויבקשו מיד סיבוב בכרכרה היוצאת בשעה 11:00 מדי בוקר לסיור בין ענפי המשק של הקיבוץ.

לגעת בחיות. צילום: יח"צלגעת בחיות. צילום: יח"צ

עד שיחל הסיבוב, בקרו את ברווזי הברבר אדומי המקור בבריכות הירקרקות, לטפו את הגדיים הצחורים שזה עתה נולדו, והתבוננו באיציק ודליה היענים הסקרנים.

בפינת הספארי חיות במרחק נגיעה, שניתן ללטף בעדינות או לצפות מקרוב, ואילו בכלובים שמסביב שלל תוכיים, תרנגולות פולניות בעלות רעמה ראוותנית שיזכירו למי מכם את החמות. בחגים ובשבתות יש לעתים סדנאות יצירה בעץ, וכמובן פינת ליטוף לחיות קטנות כמו שרקנים וארנבונים.

מומלץ להגיע למקום בשעות הבוקר המוקדמות, כשנעים באוויר והמקום טרם התמלא.

 

איפה אוכלים? 

ברוש הוא ביסטרו מקומי נעים ומחבק, המגיש אוכל טעים, לא מתחכם ובאופן כיפי של ממש – לא יקר. אפילו אסתכן ואומר, שכמו שהבראסרי לתל אביבים - מעין מקום שתמיד כיף לאכול בו - ארוחות משפחתיות, עם או בלי ילדים, וכן, ממש עכשיו בחג, בדרככם לטיול נחמד באזור.

ביסטרו ברוש. צילום: עודד מרוםביסטרו ברוש. צילום: עודד מרום 

החלל מזמין ונעים, שולחן ירוק גדול מעץ במרכזו, התפריט מציג היצע שפוי ובלתי מקושקש, שכל פרט בו מדויק. כזה שכל אחד יכול למצוא בו משהו טעים שהוא רוצה לאכול. בין המנות המומלצות שטעמתי: פרחי כרובית עדינים בגבינה, סלטים מצוינים, פיש אנד צ'יפס שישמחו מבוגר וילד, נקניקיות שמנמנות תוצרת בית, המבורגרים ועוד המון מנות נדיבות, טעימות ובתמחור שפוי.

תשאירו מקום לקינוחי הבית, מעשה ידיו להתפאר של יואב דקלבאום, מקומי מוכשר שקינוחיו - אומנותו. תנו בראש עם יין מיקב מקומי, ולבסוף עם אספרסו חזק מבית קלייה מקומי. בימי שישי יש ארוחות בוקר המוגשות בצורת מזנון חופשי.

 

ומה עוד בסביבה? 

חובבי היין אולי יכירו את אליגוטה, יקב הבוטיק המצטיין, המעדיף לעסוק בחקלאות ובייצור יין מצטיין על פני יצירת באזז בקרב עיתונאים ומסעדות עילית. יקב אליגוטה, בלבו של עמק חפר, הוא בילוי אביבי מושלם למי שמסתובב באזור.

יקב אליגוטהיקב אליגוטה

היקב, המייצר כמה עשרות אלפים בודדים של בקבוקים, הוא אחד המצטיינים ביקבי הארץ. ביקב תפגשו לודאי את צביקה, היינן והבעלים, דור שלישי בשושלת יצרני יין מרומניה. צבי, חף מגינוני יינן, ובנו דור ישמחו לקבל את פניכם בסיור ביקב הזערורי, הנטוע בחצר המשק היפה, ולהעניק לכם הסברים מלווים בטעימות משובחות של יין, גבינות ושמן זית מצטיין מתוצרת המשק. ביקב מייצרים יינות מזני קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, סאנז'ובזה וקברנה פרנק.

 

תגיד שחגית:

לגעת בחיות: גבעת חיים איחוד, טלפון: 04-6369553. פתוח בכל ימות החג ובשבתות. http://safariyeladim.com/ 

ברוש ביסטרו בר: הנשיא 1 פרדסיה, 09-7743330. לא כשר. מומלץ להזמין מקום מראש בחג ובשבת.

יקב אליגוטה: גן יאשיה – פתוח בשבת ובחג. 054-4748892. לא כשר.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה