טיול לחג: מנעמי ומטעמי כנרת

כרכרות מזמרות וסדנת בצק סוכר לילדים בין דגניה לכנרת ומסעדה למרגלות הארבל, שעושה כבוד למטבח הגלילי-לבנוני השורשי

13/04/2014
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS

מתוך האתר של חגית אברון 

מה עושים?

אביב. ושוב יוצא הזמר אל הדרך. ואתם תשירו את יומכם בין דגניה לכנרת, בשירי ארץ ישראל היפה והטובה. רכובים על גבי כרכרות הירדן בניצוחם של יוסי הסוס הנאמן ואורי שרת, העגלון והזמר, איש המושבה הראשונה דגניה ואדם מלבב של אהבת הזמר והארץ הזאת. לאורי שרת כמה מרכבות וסוסים נאמנים אותם הוא מטפח באהבה. על הכרכרה תטפסו, את השירון תקבלו ותצאו למסע מזמר של נופים צרובי שמש בקיץ, וירוקי עד בחורף.

מרכבות הירדן. צילום: חגית גלברמרכבות הירדן. צילום: חגית גלבר

שרת, נכדו של המלחין יהודה שרת, ספג את אהבת השירה והעברית עוד מלשד אימו. עת יצנפו הסוסים וירקעו בפרסותיהם, יחלפו על פני וושינגטוניות זקורות וגבעות קמורות גו, אתם תשירו בקול רועם את שירי אהבת הארץ הזאת. בדרך, לצד נחל מפכפך, תעצרו לתה של מנחה, כיבוד של תמרים ממטעי הירדן ועוד סיפורים וזיכרונות של בניין היישוב. לילדים מכין אורי סירות קטנים מקנים וחוטים, אותם הם ישיטו במי הנחל.

עת לבנות ועת ליצור... מתפתלים בכביש הסובב כנרת, לקיבוץ בית זרע, שם יצרה איה סגל, בת העמק ששבה לאזור לאחר קריירה מהוללת במרכז, את "מתוקאיה" – מרכז מתוק במיוחד לסדנאות מלאות שמחה בבצק סוכר.

ההורים מוזמנים להתרווח במזגן ולהתפרקד בכיסאות הצבעוניים עם מילק שייק או קפה משובח, עת הילדים עוסקים ביצירת כבשים מתולתלות, פרחים תכולים מנוקדים בוורוד או משה בתיבה, בעזרת שבלונות, חותכנים ובצק סוכר בשלל צבעים. אפשר כמובן להצטרף לפעילות וליצור בצוותא. מותק של תעסוקה שתעביר לכם לכל הפחות, שעה.

מתוקאיה. צילום: חגית גלברמתוקאיה. צילום: חגית גלבר

 

איפה אוכלים?

תשכחו מכל מה שאתם יודעים או חושבים על מסעדות ערביות – חומוס, צ'יפס סלט ושיפודי קבב. מגדלנה החדשה היפהפייה, שחלונותיה קרועים אל תכול הכנרת וטובלים בירוק הארבל, היא מסעדה ערבית מהדור החדש.

עוד בכניסה לאולם המהודר של מגדלנה, תחושו באווירה הקוסמופוליטית ההדורה של המקום (לא להיבהל, המסעדה על מרפסתה מקבלת באהבה ילדים שמתנהגים יפה) יוסף (זוזו) חנא השף, פתח את מסעדת חלומותיו בתבנית נוף ילדותו הגלילית.

כנצר למשפחת שפים ומסעדנים (המשפחה היא הבעלים של קצה הנחל לשעבר, של מסעדת תנורין ושל k-bab , המופלאה בצומת גומא), חלם יוסף על מסעדה אנינה שעושה כבוד למטבח הגלילי-לבנוני השורשי. זה שטעמיו מעודנים ושחומרי הגלם שלו הגדירו את המושג "בלאדי" הרבה לפני שבתל אביב החלו להשתמש במילה.

מסעדת מגדלנה. צילום: דניאל לילהמסעדת מגדלנה. צילום: דניאל לילה

כשתתפסו את מקומכם סביב השולחן העטוי מפות צחורות וערוך בקפדנות בכוסות יין שקופות כדמעה, יחלו מלצרים חרישיים למלא את שולחנכם בכל טוב ידיו של יוסף. האוכל, בחלקו לא מוכר ומפליא בעדינות טעמיו: שנקליש - לבנה עזים מפוררת עם עגבניה, בצל ועלי זעתר טריים, שמן וסומק, שיש-ברק - כיסונים שקופים ממולאים בבשר טלה מתובל בתבונה, קובה צמחוני מופלא במילוי חומוס, חלומי, בצל ושום על סלט עדשים וטחינה וסלט שוק מתפקע מירקות טריים, עם שפע עשבים ושמן זית ירקרק ועז. אל תוותרו על תפארתו של המטבח – עולש, עכוב ושאר עשבי בר, שהופכים תחת ידיו של יוסף למעשה כשפים של טעמים מעודנים.

שימו לב שלא להתמלא מהמנות הראשונות וממנות הביניים, כי מחכים לכם עוד שפע של מעדני טלה – עליהם גאוות המטבח, נתחים עסיסיים של בשר עגל ובקר משובחים ומיני דגה טרייה. כולם עשויים באופן טעים כל כך, ששירת נערי מקהלה בוקעים מהם.

בין המנות צאו לסיבוב התרגעות במרפסת היפה כגלוית נוף, ותתכוננו לסיבוב הבא: מטח קינוחי מופת, שקשה להפסיק לאכול ואפילו חובה לסיים מהצלחת. כי השף מסתבר, אוהב שאורחיו משאירים צלחות נקיות. 

תגיד שחגית:

מרכבות הירדן: קיבוץ כנרת, בתיאום מראש: 052-3701662. פתוח בשבת. 

מתוקאיה: סדנאות בצק סוכר, קיבוץ בית זרע. בתיאום מראש: 052-8197190. פתוח בשבת. 

מסעדת מגדלנה: מרכז מסחרי, מושבה מגדל – 04-6730064. פתוח במהלך החג ובשבת. לא כשר.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה