גלילות חצילים ובשר בציפוי פריך

מתוך ספר הפסח של אפרת ליבפרוינד, קבלו מתכון למנה יפהפייה וטעימה, שאפשר להכין לאורך כל השנה

03/04/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

גלילות חצילים ובשר בציפוי פריך. צילום: אנטולי מיכאלו

כשחצילים ובשר נפגשים – החגיגה מושלמת. השילוב שלהם נהדר, ובדרך כלל הוא מזמין רוטב עגבניות. כאן, למען הגיוון, רוטב העגבניות איננו, אבל במקומו יש ציפוי פריך ומיוחד. נסו ותגלו שגם אתם מאמצים לכם את המנה המדהימה הזאת.

החומרים (ל-12 מנות): 

לחצילים:

2 חצילים בינוניים, מוארכים וקלים

שמן לטיגון החצילים

למלית:

200 גרם בשר בקר טחון

200 גרם חזה עוף טחון או פרגית טחונה

2 ביצים קטנות

3 כפות קמח מצה או 2 כפות קמח תפוחי אדמה

½ כפית פפריקה

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

¼ כפית מלח

כף רסק עגבניות

לציפוי:

4 כפות שמן

2 חבילות תפוצ'יפס, 200 גרם כל אחת

מעט פלפל צ'ילי גרוס – לבחירה

הכנת החצילים:

פורסים כל חציל ל-6 פרוסות אורך דקות ומטגנים אותן קלות בשמן חם, כ-2 דקות בלבד מכל צד. החצילים צריכים להישאר בהירים ולא להשחים כלל!

הכנת המלית:

בקערה בינונית מערבבים היטב את כל רכיבי המלית.

בשולי הרוחב של כל פרוסת חציל מניחים כשתי כפות מהמלית ומגלגלים סביבה את החציל, לקבלת גלילים יפים ומושלמים.

מעבירים את הגלילים לתבנית אפייה ואופים אותם כ-20 דקות בתנור שחומם ל-°c180. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-2 דקות.

יוצקים את 4 כפות השמן לצלחת שטוחה וקטנה.

כותשים את התפוצי'פס לחתיכות קטנות, מעבירים אותן לקערה בינונית ואם רוצים מוסיפים את פלפל הצ'ילי ומערבבים.

טובלים כל גליל חצילים במעט שמן ומצפים אותו היטב בתפוצ'יפס הכתוש.

מחזירים לתנור ל-5 דקות אפייה נוספות ומגישים מיד.

מתכוני פסח נוספים של אפרת ליבפרוינד:

 

חטיף אגוזים, קרמל ומוקהחטיף אגוזים, קרמל ומוקה לפסח

.

.

גפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלקגפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלק

.

.

.

אפרת ליברפרוינד מגישה פסח

"אפרת ליברפרוינד מגישה פסח", הוצאת דני ספרים, 102 עמ'

צילום: אנטולי מיכאלו




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה