ערב חברים עם ג'ין ופיש אנד צי'פס

חמישי פותח רשמית את סופהשבוע, וכדי להתחיל אותו כמו שצריך כל מה שצריך זה קוקטייל מפנק ונשנוש מענג מאחד המקומות הכי יפים בעולם

03/04/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

נכון שכשרובנו נזכרים סקוטלנד זה רק כשמדברים על וויסקי, ג'ינג'ים עם חצאיות, או אנגלית במבטא מצחיק, אבל תתפלאו- לסקוטים יש עוד כמה דברים להציע לנו. החל מסיפורי פיות, מוסיקה שעושה חשק לקפוץ, שמחת חיים ונופים מהממים. אם אנחנו חושבים על זה, זה בדיוק מה שאנחנו צריכים ליום חמישי מושלם.

 השבוע: קוקטייל הנדריקס

 קוקטייל לחמישי שמח (צילום: יח"צ)

בתמונה: סלט ירוק. סתם, קוקטייל הנדריקס לחמישי שמח (צילום: יחצ)

הבסיס: ג'ין הנדריקס

ג'ין נפלא, המגיע מבית גלנפידיך (מותג הוויסקי המשובח) המותג שהמציא את קטגוריית סופר פרימיום ג'ין. הוא מזוקק בסקוטלנד, בכמויות מזעריות בכל פעם, ומתובל במגוון של תבלינים, המגיעים מכל רחבי העולם ובעיקר בעלי וורדים ומלפפון ירוק. הזיקוק העדין של הנדריק'ס מאפשר לשלוט בהשפעת התבלינים באופן נפלא. לבסוף מבוקבק הג'ין המיוחד בבקבוק רוקחים מסתורי.

60 מ"ל הנדריקס

20 מ"ל מיץ לימון

10 מ"ל מי סוכר

את שארית הכוס משלימים במי טוניק.

מזיגת המרכיבים לכוס גבוהה עם קרח, ערבוב וקישוט במלפפון, שמיר, עירית ונענע

הצעת הגשה:

אם יש משהו שאפשר ללמוד מהסקוטים זה לשמוח בכל הכוח, ועם כמה שיותר אנשים. זה הזמן לכנס את החבורה הישנה, זו שלא פגשתם כבר כמה חודשים, אבל הם תמיד נמצאים לכם עמוק בלב לערב של אלכוהול, אוכל טוב וצחוקים עד שהבטן כואבת.

הצעת נשנוש:

אם כבר אנחנו קופצים לאיי הממלכה הגדולה בריטניה, עושים כבוד למאכל הלאומי של הבריטים, הפיש אנד צי'פס. אצבעות דג פריכות בציפוי הורס ורוטב מושלם, לצד צ'יפס (בטטה) ששווה לנשנש.. בתיאבון!

פיש אנד צ'יפס לחמישי שמח (צילום: רותם ליברזון) בחג חמישי שמח, מוכרחים להיות שבע (צילום: רותם ליברזון)

המתכון הוא של רותם ליברזון המעולה

לאצבעות הדג:

1 ק"ג פילה של דג קוד או הליבוט או כל דג אחר לבן ללא עצמות חתוך לפסים ברוחב של 3 ס”מ.

2 כפות שמן קנולה או שמן ירקות

כוס וחצי פרורי פנקו (עדיף לקלות אותם מעט במחבת כדי לקבל אקסטרה פריכות)

כפית מלח

רבע כפית פלפל חריף או פפריקה חריפה (אופציונאלי)

רבע כוס קמח

2 ביצים מעורבבות היטב עם כף לימון וכפית חרדל

לרוטב:

2 כפות מיונז

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון

מלח , פלפל

3 שיני שום כתושות

כף של עשבי תיבול טריים כגון, טרגון, כוסברה, פטרוזיליה

לצי'פס:

ק"ג בטטה חתוכים לרצועות כמו צי'פס

כף מלח גס

2-3 כפות שמן זית

הכנת אצבעות הדג

מחממים את התנור לחום של 260 מעלות. משמנים תבנית צלייה שתכנס לשליש העליון של התנור. בצלחת שטוחה מערבבים את הפנקו הקלויים ( 2-3 דקות במחבת חמה מאד ויבשה עד שמשחים מעט) מלח והפלפל החריף. בצלחת נפרדת את הקמח ובצלחת האחרונה את הביצים המעורבבות היטב.

מניחים כל פרוסת דג בקמח ובודקים שהוא מצופה מכל הכיוונים, אחר כך מניחים אותו בבלילת הביצה עד שמצופה היטב ואז מעבירים לתערובת הפנקו.

מארגנים את הדגים בתבנית הצלייה ואופים במשך 10 – 12 דקות כאשר באמצע הדרך הופכים את הדגים לצדם השני.

(כמובן שאפשר לטגן אותם לכל אלה שלא דופקים חשבון)

 הכנת הצ'יפס

משטחים את הבטטה בתבנית גדולה, מפזרים מלח גס ושמן זית ומערבבים מעט.

מכניסים לתנור לחום בנוני-גבוה 180 מעלות, ל40 דקות עד שהבטטות פריכות ומעט שחומות.

הכנת הרוטב

מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים לצד אצבעות הדג.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הכרם מחלקת לקוראות סלונה 5 בקבוקים של הנדריקס מתנה!

ספרי לנו, איך את הולכת לחגוג את הסופ"ש הקרוב?

חמש הנבחרות יזכו בבקבוק הנדריקס מתנת חברת הכרם

[contact-form 230 "Newsletter_hakerem_hendrix"]




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה