בהשראת המישמשים: קוקטייל בניחוח איטלקי

עוד שבוע מסתיים, וזה הזמן להתחיל בחגיגות. הערב, טוסקנה מגיעה לסלון שלכם, עם קוקטייל מתוק-מריר איטלקי ועוגת פירות יבשים שלא תפסיקו לנשנש

27/03/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

האוכל הכי טעים בעולם, האופנה הכי מהממת, נופים עוצרי נשימה והיסטוריה של מאות שנים. הרבה דברים קיבלנו מהאיטלקים, וגם אלכוהול משובח.

חמישי הגיע, ואיתו המסורת - קוקטייל לסופשבוע משובח.  היום מכניסים את איטליה הביתה, עם טעמים חזקים ומלאים של ליקר מעניין שהומצא באיטליה ומגיע אלינו מאותו מקום ממש כבר יותר מ-500 שנה.

 השבוע: קוקטייל פרפקטו

קוקטייל לחג חמישי שמח (צילום: יח"צ)מתכון בן 500 שנה:  אלכוהול איכותי, תבלינים ושמן משמשים (צילום: יח"צ)

הבסיס: דיסרונו

הליקר המיוחד הזה מגיע אלינו מהעיר סרונו שבמחוז טוסקנה באיטליה, שם הוא מופק מאלכוהול איכותי, תבלינים, ושמן מיוחד המופק מגרעיני המשמש. מתקבל ליקר בטעם עמוק, מתובל ומלא, שבא טוב עם טעמים אגוזיים או עם מתיקות קלה.

40 מ"ל דיסרונו

20 מ"ל רום בהיר

20 מ"ל מיץ לימון

10 מ"ל מי סוכר

40 מ"ל מיץ אננס

לשקשק את המרכיבים עם קרח ולסנן לכוס נמוכה מלאה קרח. לקשט בלימון.

 

הצעת הגשה

עם כל הכבוד לצרפתים, מאהב איטלקי נשמע לנו הרבה יותר טוב. בוחרים מהוי.או.די סרט איטלקי נפלא ומבלים ערב רומנטי מקסים עם האיש שאיתך.

חמישי שמח בסלונה עם קוקטייל בהשראה איטלקית (צילום: שאטרסטוק)קפצנו לטוסקנה, תיכף נשוב (צילום: שאטרסטוק)

הצעת נשנוש

בהשראת המישמשים, נזכרנו בעוגת פירות יבשים מצוינת של אלונה זוהר, הקיץ בפתח ואנחנו מקבלים אותו באהבה עם הצהוב-כתום המפתה שלהם.

בהשראת המשמשים: עוגת פירות יבשיםבהשראת המשמשים: עוגת פירות יבשים מנחמת (צילום: אלונה זוהר)

מתכון לעוגת פירות יבשים קלויה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):

3 ביצים

3 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס קמח לבן/מלא

1/2 כוס סוכר לבן/דמררה

300 גרם אגוזים לפי בחירה

300 גרם פירות יבשים מגוונים קצוצים (תאנים, תמרים, צימוקים, משמשים, אננס, שזיפים...מה שאוהבים)

 אופן ההכנה הכנה:

בקערה לערבב את הביצים, הקמח, הסוכר והווניל היטב שלא יהיו גושי קמח. להוסיף את האגוזים והפירות ולערבב היטב שיהיו מצופים בבלילה.

להניח בתבנית אינגליש קייק חד פעמית (חובה) ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות לשעה-שעה וחצי – עד שהעוגה שחומה ויציבה למגע.

ולמה תבנית חד פעמית? כדי שיהיה נוח לחלץ ולפרוס את העוגה דק ולשמור בקופסה סגורה לאורך זמן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה