סופשבוע בהשראה יוונית - דרינק ומתכון

לציון חגיגות פתיחת סוף השבוע - קבלו קוקטייל בהשראה יוונית, בצבע שיעשה לכם לאהוב, ומתכון לעוגיות גבינה צהובה שלא תצליחו להפסיק לאכול

20/03/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

יום חמישי הגיע וכמיטב המסורת אנחנו חוגגות. החגיגות השבוע שואבות השראה מהשכנים הכי מגניבים בבלוק הים תיכוני - היוונים. בניגוד לשאר השכנים בסביבה שעסוקים כרגע בעיקר במהפכות, היוונים יודעים שגם בזמנים קשים, העיקר זה לפרגן - לפרגן לעצמך קוקטייל טוב, אוכל טוב, מוסיקה שפותחת את הלב וחג חמישי שמח (סתם, את זה אנחנו המצאנו).

קוקטייל השבוע בקצב הבוזוקי, יאסו! ככה מתחילים סופשבוע ברגוע.

 והשבוע: קוקטייל אדום עולה

מטקסה לסופשבוע יווני (צילום: יח"צ)

הבסיס: מטקסה

מטקסה הוא ברנדי יווני המיוצר מאז ועד היום בדיוק באותה שיטה ולפי אותו מתכון - מזקקים זיקוק כפול בדודי זיקוק מסורתיים ולאחר מכן מיישנים אותו לפחות שישה חודשים עם עלי כותרת של ורדים ותבלינים נוספים. מתקבל משקה בטעם פירותי עדין, בתיבול עשיר. המטקסה מקבל באהבה טעמים מרירים כמו אשכולית אדומה למשל.

40 מ"ל מטקסה 5 כוכבים

20 מ"ל פסואה

40 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות

40 מ"ל מיץ חמוציות

למזוג את המרכיבים לכוס גבוהה מלאה קרח ולערבב, לקשט באשכולית אדומה.

 

הצעת הגשה

אדום הוא צבע האהבה, ואנחנו מציעות - ערב אחד על אחד עם בנאדם שאת אוהבת. הבן זוג, החברה הכי טובה או אחותך הקטנה, לערב של צחוק עד שכואבת הבטן ושיחות מלב אל לב כאילו אתם יושבים במרפסת לבנה בסנטוריני.

 

הצעת נשנוש

הקוקטייל מריר-מתוק וקריר, ולנו זה עושה חשק , לעוגיות גבינה צהובה ושומשום שלא תרצו להפסיק לכרסם.

נשנוש לסופשבוע בהשראה יוונית (צילום: מיכל יפה)

המצרכים (לכ-45 עוגיות)

150 גר’ גבנ”צ מגוררת (מכל סוג שבא לכם: מצהובה רגילה ועד פרמז’ן, דרך קשקבל, גאודה ומה שתרצו. אפשר גם לערבב)

1.5 כוסות קמח

¾ כפית מלח

½ כפית פלפל

150 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

½ כף מים

אופציה לאלתור: עשבי תיבול מיובשים או 2-3 קוביות של תיבוליות שהופשרו מבעוד מועד.

ביצה טרופה

½1 כפות שומשום לבן (או מלא)

½1 כפות שומשום שחור (או קצח)

אופן ההכנה:

מערבבים במעבד מזון את הגבינה, הקמח, המלח והפלפל

מוסיפים את קוביות החמאה (והתיבוליות אם אתם משתמשים בהן) ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית

מוסיפים את המים ומערבלים עד שנוצר כדור בצק

על משטח מקומח (הבצק טיפה דביק) יוצרים שני גלילים בקוטר 5 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר לכחצי שעה

מוציאים מהפריזר, מורחים בביצה, מפזרים את השומשום, עוטפים שוב בניילון הנצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להחזיר לפריזר ולהוציא שוב כשרוצים לאפות

מוציאים שוב מהמקרר, חותכים לפרוסות בעובי חצי ס”מ, סמים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, או עד שמשחים.

חג חמישי שמח!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה