ארוחות במחתרת

המילה האחרונה בתחום האירוח הקולינרי הן ארוחות סודיות, חד פעמיות או בעלות קונספט ייחודי. חגית אברון ממליצה על 4 ארוחות כאלה

מסעדת שרגא

מתוך האתר של חגית אברון

מישהו פעם אמר לי, שאם חייזר היה נוחת בארץ הקודש, הוא היה משוכנע שכל מה שעושים כאן הוא לאכול, לבשל, לקצוץ ולדבר אוכל.

ובאמת, נוכח המהפכה הקולינרית שעברה על ישראל מאז שנות הצנע, פרצו לחיינו שפע של מסעדות, חומרי גלם, שפים, גאוני קולינריה, תוכניות ואתרי בישול מלוא הפה.

המילה האחרונה בתחום האירוח הקולינרי הן ארוחות מחתרת. בין אם מדובר בארוחות פופ-אפ, ששמן נלחש מפה לאוזן והן קמות בחשאי לערב בודד, ארוחות קונספט מיוחדות, בהן מוזמנים הסועדים גם לפענח תעלומות רצח, או ארוחות בבתים פרטיים בהן מוזמן אומן סושי בינלאומי ללהטט בסשימי, אנחנו הסועדים מצביעים בפה, והביקוש לארוחות מעין אלה רק הולך וגדל.

בין שלל ההצעות המפתות לארוחות מעין אלה, להלן 4 ארוחות מחתרת שאהבתי במיוחד.

מסעדה ליום אחד: מיכל לוי

מסעדה ליום אחד: מיכל לוי. צילום: נמרוד גנישר וערן רסקנסקי

"שלום חגית, לאחר שקראתי מספר כתבות שלך, החלטתי לכתוב לך: שמי מיכל לוי ואני שפית פרטית לאירועי בוטיק. לפני שנה חזרתי לישראל אחרי הגשמת חלומות באיטליה ובניו יורק במשך 5 שנים, שם יצאתי למסע בעקבות האהבה לאוכל, והחלום להיות שפית באיטליה… כשחזרתי לישראל, התחלתי ליצור אירועי בוטיק קולינריים, שבהם אני כל פעם מחדש מקימה "מסעדה ליום אחד".

באלו המילים, ועוד, פרצה אל תיבת המייל שלי מיכל לוי, שפית שנולדה בקיבוץ וגמרה אומר בלבה להגשים את חלום הקולינריה האיטלקית. כמובן שנעניתי להצעתה להשתתף באחת מארוחות "מסעדה ליום אחד", ובאחד הערבים נשלחה לי כתובת של בית פרטי בשרון, שם קיבלה את פנינו מיכל בכובע טבחים מוגבה, בכוס יין נפלא של כרם צימבליסטה האיטלקי שביישוב אביגדור ובשולחן ערוך כמו במסעדת מישלן במחוזות אומבריה.

הסועדים, תאבי אוכל וריגושים כמונו, התכנסו סביב השולחן והחלו בשיחות גישוש של פודיס – היכן מסתתרות פטריות כמהין הטובות ביותר, מסעדות חבויות בפריז ועוד נושאים ברומו של עולם. אט אט מתמלא השולחן בשלל מעדנים מובחרים, כמו סשימי מוסר בפקורינו, מרק עגבניות קלאסי שלמדה מיכל להכין ממאמא איטלקיה, דגים טריים, פסטות שמתגלגלות בחלקלקות על הלשון וכמובן קינוחים נהדרים שאת טעמם נשאנו בפינו עוד הרבה אחרי הארוחה. הארוחות מלוות ביינות בוטיק מקומיים והינן על טהרת חומרי הגלם המשובחים שבנמצא.

מיכל לוי – שפית פרטית לאירועי בוטיק: 052-7731699, מתאים גם לאירועי חברה, ימי הולדת ושאר ימים משמחים.

 

חלון ללבנון: ערב לבנוני בקפה שרגא

חלון ללבנון: ערב לבנוני בקפה שרגא

פעם בכמה חודשים, כשבעלת הבית משתגעת, הופך קפה שרגא הירושלמי לערב אחד לחמרה לבנונית המגישה מאכלים לבנונים אותנטיים שאת טעמם זוכרים רק זקני העדה.

לילך רובין, אשת קולינריה ירושלמית והבעלים של קפה שרגא המצליח, היא בעלת עין חדה לגילויים של כישרונות קולינריים חבויים. בין שיטוטיה הרבים במזרח ירושלים, איתרה רובין את השף המוכשר כאמל השלמון, שבשקט ובצנעה עבד במיטב מטבחי ירושלים ותל אביב (מול ים ועוד).

החיבור בין השניים, הוליד ערב קונספט מיוחד במינו, שבו מביא השלמון את מטעמי המטבח הלבנוני, שלמד באחד מכפרי לבנון, לכדי וירטואוזיות ושלמות במטבח הקפה הירושלמי. האתגר עוד כפול ומכופל, נוכח העובדה שמדובר במטבח חלבי, כלומר כשר.

התוצאה מרהיבה וטעימה לחיך וכוללת ארוחת טעימות מפוארת ובה שלל פתיחים, מאזות ומנות יוצאות דופן כמו "פאתה חצילים" – נזיד חצילים עם קרעי פיתה, טחינה ויוגורט; קובה מטוגן ממולא בתערובת של מאש ושקדים מבושלים ברוטב יוגורט חמצמץ, סלט מענג במיוחד של קישואים קלויים מעוכים עם לימון שום וטחינה ולקינוח: מוגשים כנאפה ומלבי תוצרת בית.

חלון ללבנון – ערב לבנוני בקפה שרגא: פרטים לגבי המועדים הבאים: 054-4545868

 

בבית של הצ'יפולינות – Chipolina ארוחות פרטיות

בבית של הצ'יפולינות – Chipolina ארוחות פרטיות

יש לי חברה שעושה חשק לרצות הכול. בתשוקה אמיתית לחיים היא יכולה להטריף אתכם על תיאור גזר גמדי כמו גם על בוטיק סודי בפריז. כשהיא מודיעה על מקום חדש, אנחנו, כצאן מרצון, הולכות אחריה. לאחרונה היא הודיעה על ארוחה סודית בבית קטן בשכונת ביצרון ואנחנו כמובן התייצבנו, 5 בנות שהתגעגעו לפטפוט רוגע על יין ואוכל משובחים.

בשעה המיועדת נקשנו על דלת קטנה בחצר פרחונית ופסענו לדירונת המקסימונת של צמד הצ'יפולינות, אביה פרנס ולורן כזום. צמד חמד של צעירות בחיים ובעבודה. הזוג מתמחה בהגשמת פנטזיות וחלומות קולינריים, בדגש על בישול ים תיכוני עילי.

הפנטזיה שלנו לאותו הערב דווקא הייתה אוכל אסיאתי והיא התגשמה במלואה – החל מהתפריט הרשום על עלה בננה, דרך מנות הפתיחה העזות והנהדרות בשלל גווני הטעמים, מרק חריף שכמותו טעמנו רק בחופי תאילנד, דג ים בשרני ועסיסי בקארי ובחלב קוקוס וקינוחים מטריפים.

בין מנה למנה, התפרקדנו על הספות בבית, יצאנו לגנוב סיגריה בחצר עם יין נפלא מכרם עלומה ובילינו ערב נעים וטעים במיוחד. ניתן כמובן להרכיב תפריט לפי העדפה אישית. אפשר גם ארוחות ואירועים פרטיים בכל מקום שתיבחרו.

Chipolina – ארוחות ואירועי בוטיק: 054-3050428

 

סודות טעימים בעין כרם – עתליה עין מור

סודות טעימים בעין כרם – עתליה עין מור. צילום: מיכל פריאל

על עתליה עין מור, שפית מוכשרת המארחת ארוחות בראנץ' שופעות בביתה הציורי שבעין כרם, כבר כתבתי הלל באינספור הזדמנויות. ובאמת, הצעירה המוכשרת ושובת הלב, גורמת לי בכל פעם להתאהב בשווקים, בחומרי גלם חדשים ובמטעמיה השופעים אהבה ותשוקה לבישול ולאירוח.

מעבר לארוחות הבראנץ' הנערכות אחת לשבוע ומוזמנות זמן רב מראש, עתליה מארחת באותו בית יפהפה לארוחות שף פרטיות בשעות הערב והדמדומים, שבהן היא מבשלת ויוצרת כיד הדמיון הטובה עליה.

את הקניות היא עורכת מחקלאים ויצרנים מקומיים של ירקות אקזוטיים מסביבת הרי ירושלים והשוק, ומלבד הכלים והצלחות הנאים, את הכול, כולל לחמים, בשרים, מאפים וקינוחים מענגים, היא מכינה במו ידיה.

ניתן לבחור בין שלל תפריטים לפי רמות מחיר והעדפות, ובכל מקרה מבוטח לכם ערב בלתי נשכח של אוכל, תרבות ואירוח מופתי על רקע נוף מלבב במיוחד. את הארוחה ניתן ללוות גם בסיור קולינארי מקסים בעין כרם בהדרכתה, ואפשר גם סדנאות בישול.

עתליה – אוכל, אמנות, אירוח: 052-4755167. מתאים לאירועים פרטיים ולאירועי חברה.

חגית אברון
אני אוהבת טיולים, בילויים ואת החיים הטובים. שנים שימשתי כמקור להמלצות שונות ומשונות לחברי ולבני משפחתי והבנתי שזה הזמן להגשים את החלום: לחוות את חדוות הגילוי של מקומות קטנים בצידי הדרכים, כאלה ששווה לרדת מהכביש בעבורם, למצוא יקב מופלא ונידח, לנסוע עד רמת הגולן כדי לראות את הכנרת מזווית שאף אחד עוד לא ראה ולדהור עד קצה העולם בשביל בית קפה נסתר. מחברת הספרים "יום חופש" ו"שישי בבוקר".